Hogyan folytassam tovább a fogyókúrám?
Januárban fogyókúrázni kezdtem, és mennek le rólam a kilók, aminek örülök. Diéta + sport. Viszont a mozgást abba kell hagynom (most mindegy miért).
Szigorítsak az étrendenem addig? Ér valamit egyáltalán mozgás nélkül a diéta?
Nem árt szigorítanod rajta, ha van hova és bírod. Ha nem, akkor legfeljebb belassul vagy megáll, de ne koplalj.
Lehet fogyni mozgás nélkül, hogyne, csak nehezebb, főleg, ha az alap kalóriaigényed eleve kicsiny. Plusz az izmoknak is jobb, ha edzel és amúgyis egészségesebb úgy.
Én decemberbe életmódot váltottam mellete 4 hónapig sportoltam. 4 hónap után történt egy két dolog ami miatt leálltam 2 hétre,
de rájöttem, hogy amennyit sportolok annyival többet is eszem. Tehát én ugyan ott vagyok ha nem sportolok kevesebbet is eszem. Ugyanúgy mennek le a kilók pedig "csak" 15 kiló felesleg volt rajtam sportal 10-et leadtam utána ugyanolyan ütemben lement még 3 már csak 1-2 kilót kéne fogyni. Valóban az étkezés a lényeg én úgygondolom megtanultam helyesen enni és ez bőven elég nekem a sport kín volt. Formában maradáshoz pedig csinálok ilyen napi 10-20 perces fenék és has edzést azt csókolom.
No igen, ilyen is van, hogy az ember jól tartja a deficitet vagy épphogy az edzéstől lesz éhes és azzal jön ki rosszabbul...
Én edzés mellett inkább pont hogy kevesebbet eszem, így nekem a sport kiesése duplán fáj... De azért igazán jól belőtt étrenddel ilyenkor is van remény. De ahogy már írtam korábban, nem mindig van elég keret a nagy deficithez. Ha valaki mozgás nélkül 1600 kcalt igényel s tényleg nem tud mozogni, az heti fél kilónál nem várhat több fogyást egészségesen, persze ez is tempós, de lehet, hogy mozgással több volt.
Ha valamilyen mozgást tudsz végezni (kímélőbbet, kevesebbet, ritkábbat, nem ismerem a helyzetedet), az azért jobb, több szempontból is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!