Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tanácsokra lenne szükségem!...

Tanácsokra lenne szükségem! Sikeresen elértem a kívánt súlyomat, de a tükörképemmel nem vagyok megelégedve. Hogy folytassam ezt az egészet hogy a zsírt sikerüljön leadnom, milyen étrend kéne és mit kéne sportolnom? Hoszabban lennt: 168/53 L

Figyelt kérdés

Kb fél éve kezdtem el a fogyókúra felé lépéseket tenni. Sosem voltam olyan hú de kövér hogy beszóljanak (168/60 kb) de nem éreztem jól magam a bőrömben ezért először még ősszel elkezdtem rendszeresen futni. Ahogy jött a tél a hideg miatt ezt elhanyagoltam de szépen lassan ráálltam a kalória számolásra. 1200 kalória a keretem és sokszor túl görcsösen számolgatok és bűntudatom van ha valami olyat eszek amit nem kéne. Nagyon sok mindent olvastam itt a neten és kiokosodtam miket nem szabad enni miből kell sokat stb. Most ott tartok hogy 53 kg vagyok ami szerintem ehez a magassághoz megfelelő lehetne de mégsem mert ez inkább csak súlyvesztés volt és nemfeltétlen a zsírból. Keveset sportoltam egész télen heti 1x 1.5 óra hip-hop tánc edzés de azon kívül semmi komolyabb max tesi órák meg nagyritkán itthon valami. Gondolom a mozgás hiányzik hogy tudjam formálni a testem csak kicsit nehezen veszem rá magam hogy elmenjek futni de más ötletem meg nagyon nincs is. Eléggé fáradékonynak érzem magam nagyon sokszor (alacsony vérnyomásom és vashiányom is van ha ez számít valamit) ezért nincs energiám hogy neki álljak valamit mozogni meg nincs mi motiváljon ha egyedül vagyok ezért futottam mindig valakivel együtt. Mit kéne csinálnom hogy elérhessem a kívánt alakot (a hasamról és az oldalamról elszeretném tüntetni a felesleget) miket ajánlotok? Meg az hogy ha továbbra is 1200 kcal-t eszek (általában mindig alatta mert ahogy számolom sokkal jobb a lelki ismeretem ha még van legalabb 100 kcal amit ehetnék de ez csak az én hülyeségem)akkor annak mennyire lesznek jó következményei? Mekkora keretet ajánlanátok nekem és milyen tanácsaitok vannak? (Szükségesnek érzem hogy tudjak valamit számolgatni valahogy hatékonyabbnak érzem pedig lehet nem ezen múlik) Remélem érthetően írtam le, köszönöm előre a segítséget! :)

15/L

2018. ápr. 18. 16:08
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen adatokkal kizárt, hogy zsíros légy. Fejben kellene rendbe tenni a dolgokat.
2018. ápr. 18. 16:38
 2/10 A kérdező kommentje:

Most volt védőnői vizsgálat és a testzsír százalékomra ő is aztmondta hogy nincs vele gomd de egy kis sport nem ártana.

Barátnőm pl 17/ cm 54 kg körül van csak neki nagyon jó az alakja vékony és formásabb. Szóval nekem valami sport kéne hogy tudjam formálni magam a futást azt most kezdem beiktatni esténként de valami más ötlet is esetleg amihez nem kell edzőterembe menni. (Egyébként én is belátom a gondolkodásommal sincs minden rendben hogy hogyan látom magam csak ezen nehezen tudok változtatni.)

2018. ápr. 18. 17:10
 3/10 A kérdező kommentje:

Most volt védőnői vizsgálat és a testzsír százalékomra ő is aztmondta hogy nincs vele gond de egy kis sport nem ártana.

Barátnőm pl 170/ cm 54 kg körül van csak neki nagyon jó az alakja vékony és formásabb. Szóval nekem valami sport kéne hogy tudjam formálni magam a futást azt most kezdem beiktatni esténként de valami más ötlet is esetleg amihez nem kell edzőterembe menni. (Egyébként én is belátom a gondolkodásommal sincs minden rendben hogy hogyan látom magam csak ezen nehezen tudok változtatni.)

2018. ápr. 18. 17:10
 4/10 anonim ***** válasza:
Az alak sok tekintetben veleszületett tulajdonság, másképpen mondva genetikailag adott. A barátnődnek szerencséje van. Hogy pontosan milyen sportra van szükséged, attól függ, mivel vagy elégedetlen. Talán egy kis izmot kellene építened, arra viszont a futás nem jó.
2018. ápr. 18. 17:15
 5/10 anonim ***** válasza:

járj el konditerembe és erősíts, attól meg ne félj, hogy esetleg kidobó ember alakod lenne az erősítéstől, mert 1. azok általában nem természetesen szedik fel az izmaikat, ha igen, akkor pedig ez több év kemény edzés eredménye, 2. mivel lány vagy sokkal nehezebb olyan sok izmot összeszedned.

Az elején nagyon nehéz elkezdeni és valószínűleg azért is vagy ilyen fáradt, mert nem mozogsz semmit, de ha bele jöttél egy rutinba, akkor utána sokkal jobban fogod magad érezni.

Én a helyedben azzal kezdeném, hogy hetente 3-4szer elmennék edzeni, majd ha ez már megy, akkor 4-5ször, de ötnél többször ne, mert a testednek is kell egy kis pihenés. Illetve még szerintem azért is lehet fáradékony, mert ugye keveset eszel.

Ha ezt a súlyodat akarod tartani, akkor 1700-2000 kalóriat kéne enned, attól függően, hogy mennyit mozogsz. És amig napi 1200 kalóriát eszel, nem nagyon fogsz semmilyen izmot felszedni.

2018. ápr. 18. 17:24
 6/10 A kérdező kommentje:

A konditeremtől egy kicsit idegenkedek, még sosem voltam... Ha esetleg valaki lenne a környezetembe aki eljárna velem szerintem bátrabban belevágnék és motiválna is de egyedül nemtudom. Meg időm sem nagyon van hazaérek suliból tanulok (mert sok diákkal ellentétben én azt is szoktam) és mindig elpazarlom az időt es semmire nem jut amit akarnék csinálni. Tudom ez rajtam múlik és arra van időm amire időt szakítok.

Az meg hogy többet kéne ennem hát... Agyilag nemtudom menne-e mert egyből azon pörög az agyam hogy de akkor tuti visszahízok és nem értem el semmit meg ilyenek. Meg igazából ráállt a szervezetem és nem is nagyon kívánok többet enni csak néha amikor rámtör az érzés hogy ennem kell de nem vagyok éhes egyáltalán csak kívánom és tudom hogy ez is attól lehet hogy nem eszek eleget vagy valami ilyesmi csak először is agyban kéne ezeket rendbe tenni magamban a dolgokat.

De köszönöm az eddigi kommenteket! :)

2018. ápr. 18. 17:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Eléggé anorexiás a gondolkodásod! Fáradékonyságod is annak köszönhető többek között, hogy ilyen keveset eszel, hisz még az 1200-at sem éred el.
2018. ápr. 19. 16:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Mintha magamat hallanám.én 5 hónapja 1000-1200 kcalon vagyok.most 178/58 vagyok és zsírosnak látom magam.elvileg nekem sem kéne fogynom mégis félek ha többet eszem elkezdek hízni.kívâncsi lennék én is,milyen tanácsokat írnak.
2018. ápr. 19. 22:53
 9/10 Laylah ***** válasza:

Szép lassan emeld fel a bevitt kalóriák számát és az edzéseket. Ha most 1100-at eszel, akkor egyél a következő két hétben 1200-at, utána 2 hétig 1300-at, stb., olyan 1500-ra legalább. E mellé ugye az edzések. Szerintem a futás ártani nem árt, de ne az legyen az edzés, inkább amolyan bemelegítés. Saját súlyos vagy súlyzós edzéseket tömegével találsz a neten, akár youtube-on is, de vannak már mobilos appok is. Helyi zsírégetés nincsen, szóval csak a hasadról/derekadról nem fogsz tudni zsírt bontani, ellenben az edzéssel tudod formálni ezeket a területeket, tehát a gyakorlatokkal rámehetsz erekre a részekre.

A megemelt kalóriaszám miatt pedig rendszeres edzés mellett sem kell aggódnod, 1500 még mindig kevés hozzá, hogy visszahízz, de ha izmot építesz, fel fogsz szedni pár kilót (mert az izomnak nagyobb a súlya mint a zsírnak). Javaslom, ne a mérleg legyen mostantól a mérce, hanem a tükör. És azt is vedd bele, hogy 15 évesen még bőven fejlődésben vagy, kell az energia, magasabb is leszel valamennyivel, ha tartod ezt a súlyt, az jobban el fog oszlani (vékonyabbnak tűnik egy 170/55 mint egy 165/55).

2018. ápr. 24. 14:01
 10/10 anonim ***** válasza:

1200 kcal az nagyon kevés. Főleg, hogy már nem is kéne fogynod, csak sportolnod. Lehet emiatt vagy fáradékony. Ahogy előttem is írták, legalább 1500-ra növeld a napi bevitelt. Meg aztán az sem mindegy, hogy mit eszel. Minél kevesebb zsírt, minél több fehérjét.

Keress valami olyan sportot, amit szeretsz: futás/úszás/tenisz/tánc/aerobik. Próbálj ki újakat, kísérletezz, amíg nem találsz olyat, ami beválik. Esetleg keress olyan sportot, amiből heti rendszerességgel edzésre járhatsz.

2018. máj. 22. 05:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!