Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan kéne táplálkoznom,...

Hogyan kéne táplálkoznom, hogy tartósan fogyjak?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, 174 cm, és 63 - 64 kiló. Fogyni szeretnék, inkább hasamból + belső combból. Sportolok rendszeresen, általában heti 6-7 - szer (tehát majdnem minden nap) viszont nem vagyok elégedett, nagyon nem. Már egy ideje nem eszek szénhidrátot (rosszat, mármint),viszont az a baj, higy így rengeteg gyümölcsöt fogyasztok (banánt is) és egyébként is, rengeteget eszem. Mostanában bevezettem, hogy oké, akkor reggel eszek egy kis lassú felszívódásút, de akkor meg szintén az a baj, hogy nem tudok megállni vele. Sok. Mit tehetnék? Délután 4 után nem eszem.

Írnátok szépen kérlek egy példa étrendet, hogy miképp táplálkozzak? Köszi :)

2018. márc. 31. 17:13
 1/9 anonim ***** válasza:
a rengeteg gyümölcsben rengeteg a cukor
2018. márc. 31. 17:29
 2/9 A kérdező kommentje:
"Viszont az a BAJ, hogy így rengeteg gyümölcsöt eszem". Pont ezért írtam a 4. Szót :)
2018. márc. 31. 17:38
 3/9 anonim ***** válasza:

[link]

tervezd meg magadnak az étrendet, és tartsd magad hozzá

2018. márc. 31. 17:43
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem írom, hogy délután 2 előtt se egyél, mert még komolyan veszed, bár nekem ez remek ötlet lenne.

Miért eszel így rengeteg gyümölcsöt? Kalória? Egyél zsírt, ha az neked OK s nem akarsz szénhidrátot. Hiányzik a ch? Akkor egyél sok ch-t, inkább összetettet, mint gyors cukrot. Bár van, aki jól elvan sok gyümölccsel.

Nem derült ki, mit szeretsz, mi laktat, mivel érzed magad jól, enélkül nem lehet válaszolni. Ha a családomban mindenki fogyni akarna (szinte mindenkire rá is fér), mindenkinek gyökeresen más étrend kellene...

2018. márc. 31. 17:52
 5/9 anonim ***** válasza:
A leírt paraméterem mellett nem kell fogyni. Még fejlődésben vagy, a női testben sok zsírszövet van.
2018. márc. 31. 18:09
 6/9 A kérdező kommentje:

Igen, való igaz, hogy személyre szabott a dolog. Azért eszek sok gyümölcsöt, merr egyszerűen nem bírom nélküle, édes szájú vagyok, vagy nem tudom. "Még inkább gyümölcs, mint sok kenyér, péksüti, cukor és liszt" alapon mindig megeszek egy almát, aztán jön a következő banán, muszáj. Pedig nem kéne. Köszi a válaszokat. Utolsó, valóban nem vagyok súlyosan elhízott, de én rettenetesen elégedetlen vagyok, utálom ahogy kinézek (alkatilag), kénytelen vagyok változtatni.

Kérlek, a saját tapasztalataitokból épített mintaétrendnek úgy örülnék!!!!

2018. márc. 31. 18:23
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte tapasztalat:

Gyümölcs mehet, zöldség mehet, tojás, hús mehet. Müzli is mehet, zabpehelyből készült zabkása is mehet.

Savanyúság is mehet.

Amit jobb ha kihagysz: finomított szénhidrátok, cukor (gyümölcsben lévő nem baj, lassan szívódik fel), tészta, kenyér, tej, tejtermék kerülendő.

Nekem ez bevált.

Nem kell éhezni, nem kell koplalni..

A paleo is jó, a vegán is jó, de nem kell bigottul valláskénf kezelni.

Ha néha megkínálnak egy fél tábla milkával, nem baj, egy fagyi néha, az sem, csak ne naponta.

2018. márc. 31. 18:46
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha szereted a gyümölcsöt, akkor hagyd meg a gyümölcsöt :) Még ha akadályoz, akkor is mozoghatsz többet, neked amúgyis olyan kicsi lehet a felesleged, hogy hamar lefogysz lassabban is s reálisabb az utolsó kilóktól lassabban megszabadulni, bár ez is egyéni.

Van, akinek jobb alacsonyan tartani a gyümölcs-, sőt szénhidrátbevitelt, de a legtöbben szénhidrátra alapozott étrenddel fogynak (úgy értem, a szükséges zsír és fehérje fölötti rész csupa szénhidrát, kis kalóriakeretnél ez már hivatalosan szénhidrátszegény étrend, de a zsír minimalizált, a szénhidrát kitölti a rendelkezésére álló kalóriakeretet).

Ha a banán megdobja a kalóriákat, egyél más gyümölcsöt, ami kevésbé teszi. Vagy kevesebb banánt. Én fagyasztva szoktam 1 dekát enni, potenciálisan csokiba mártva, nekem az is remek, de fel tud dobni egy gyümölcsös smoothiet is, eperrel telitalálat, de más gyümölcsökhöz is igen jó. Sok gyümölcs, kevés banán, mégis banános lesz az egész, de még azonfelül más ízek is benne lesznek... Turmix, gyümölcssaláta, mindkettő jó így vegyesen.

Ha a merő gyümölcshalom is túl cukros (nekem az) s a pici mennyiség nem játszik s nem akarsz pl. napi szinten egy csomó málnát enni (az még nekem is szénhidrátszegénynek minősül, a bogyós gyümölcsök eleve szolidabbak, miközben roppant ízesek, kevés is élmény), akkor még mindig lehet hígítani valamivel, ami jobban passzol a fogyásodhoz. Sokan szeretik a gyümölcsös joghurtot, a gyümölcsös zabkását vagy gyümölcsrizst. Persze más opció is van, én a zsírosabb vonalat követem ilyenkor is, de az téged szerintem nem érdekel. Azt azért elmondom, hogy egy pici dió finomítja és tartalmasabbá teszi a gyümölcsös keverékeket, bizonyára laktatóbb úgy az eredmény sokak számára.

Túlbeszéltem a gyümölcsöt... Miket eszel még? Jó lenne abból kiindulni, azt finomítani. Kell minimum egy jó fehérjeforrás, az sokkal fontosabb, mint a cukor. Minimum kevés zsír, ajánlatos a sok zöldség... S ami marad, na azt töltheted ki szénhidráttal, ahogy tetszik.

2018. márc. 31. 23:56
 9/9 anonim ***** válasza:

Régi a kérdés...remélem, már megoldódott a dolog.

Ha nem...akkor:

Én alig ettem gyümölcsöt. grapefruit, alma, citrom (ízesítéshez) cseresznye. Heti egyszer.

Zöldség, csirke, tojás és túró volt a fő táplálék.

Köret csak zöldség (cukkini, paprika, paradicsom, saláta uborka)

Nasi: karalábé, répa.három-négy szem olajos mag

Fő étel: Reggel tojás (volt, hogy sárgája nélkül)

Ebéd: csirke, hal, volt, hogy magában. (Nem volt időm leülni enni, utcai kaját kellett enni, találtam kifőzdét, és egy szelet párolt csirkemellet vettem, és magában ettem. )

Ettem sok spenótot is...csak vízzel főztem kicsit. Elengedhetetlen mellé egy kis csirke vagy tojás.

Túrót mindig, miután hazaértem. Pár kanállal. Néha kis joghurttal. Fűszerekkel néha: fahéj, vagy petrezselyem és só, vagy gyömbér.

Régen ettem sajtot is....hát, jobb hogy elhagytam. Valaki még mindig ajánlja. Az aszalt gyümölcsöt is. Aszalt gyümölcsöt soha nem ettem!

vizet ittam rengeteget. Ha kicsit éreztem, hogy tudnék enni: vízivás. Ha utána is éhes voltam, ott volt előttem az otthon előre felvágott zöldség. Ha nem bírtam bicajra szállni...vagy csak nem volt kedvem: csirkemell. Ha nem volt: ettem pár szem mandulát, vagy diót, az mindig volt nálam.

Én is zabáltam, de így, hogy szinte mindig ettem egy falat zöldséget, nagyon meglepődtem, hogy egyáltalán nem voltam éhes, mikor munkából hazamentem. Pedig régen otthon bezabáltam, álmosságig.

3 hét alatt már teljesen hozzá is szoktam.

Viszont én is próbáltam, de nagyon nem értek egyet az este nem evéssel. Írod, hogy nem eszel 4 után. Én másnap elég vacakul éreztem magam ilyenkor. Legalább pár levél salátát vagy valamit egyél. Másnap jobban fogod bírni.

Én 22 óra után szoktam lefeküdni aludni, vagy csak készülödni, 20ig engedtem magamnak az evést. vagy 19:30ig.

Sokkal jobban éreztem magam. Az volt a cél, hogy ne legyek éhes sose, mert akkor nem voltam kívánós. Ha nem voltam éhes, és elrágcsáltam egy répát, akkor már tettem magamért valamit.

2018. júl. 6. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!