Hogy fogyjak le normálisan és tartósan? 16/l
Nem csak voltál, még mindig az vagy. A fejedben még mindig óriási a baj, és csak idő kérdése, hogy mikor fogsz le olyan mértékben, ami már halálos. Igen, most "csak 3 kiló"... aztán megint csak 3 kiló, meg megint...
Szerinted az evési rohamaid mitől vannak?? Ez a szervezet vészreakciója, amiért éhezteted.
"A cukor ront el mindent."
Nem. A beteg elméd ront el mindent.
Én is így voltam vele, 37kilóra fogytam 170 cm-vel, majd amikor rájöttem, hogy ezt nem is akarom elkezdtem enni, aztán abból falás lett, először mondjuk 500kcalt is falásnak tartottam, aztán 1500-at egyszerre megettem, majd kb 3-4ezret / nap, most 53 kiló vagyok, nekemsegít, ha figyelek, és szabályokat alkotok. Pl 8kor pontban reggeli, meg melyik nap mit , előre eltervezett étend, amitől csak kivételes esetben térhetek el. Meg kell tanuln újra, hogy a "lehet enni" az nem "ennem kell"-t jelent. Szabad vagy arra, hogy csak akkor egyél, amikor éhes vagy. Amikor szükséged van rá.
És az előzőnek igaza van. Nem lehet újra a fogyás a cél. Pont emiatt nem áll le a falásroham. Ha elfogadnád, hogy mostantól egészséges leszel, kerül amibe kerül, szép lassan magától normalizálódik.. Nekem ugyan ez volt, 48 kilón éreztem magam a legjobban, és azt hittem, hogy majd visszafogyok, de nem(!), ezzel a mentalitással csak méginkább az evés és a fogyás körül volt a gondolatom, de erpm már nem volt a diétázáshoz.
Ha az járn a fejedben, hogy mostmár minden rendben lesz, ehetek, nem lsz baj, mert nem kell fogynom, szerintem magától lekúszna az a 3 kiló, (már ha le kell kúsznia, így is vékony vagy és egészséges) .
Ha épp jön az evés kényszer kezdj el hasprést csinálni, nézz meg egy filmet/sorozatot, igyál teát, és amíg ezt csinálod eltelik az a néhány óra és már megint újra étkézési idő van. Szép lassan meg nem is fogod kívánni. A szervezeted hozzászokik.
Nem kell sanyargatno magad. Hidd el, hogy szerethető vagy úgy ahogy vagy. Értékes, hisz nem a súlyod adja az értéked, hanem az aki vagy.
Az 56 kg pont jó, ne akarj fogyni, csak súlyt tartani. Egyél kb 1800-2000 kcal-t egy nap.
Étkezések között foglald le magad valamivel. Olvass, rajzolj, hallgass zenét, táncolj, keress valami hobbit, ami leköt. Addig se gondolsz majd a nasizásra.
Sok sikert, remélem sikerül normalizálnod az étrendedet☺!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!