Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek ez elfogadható...

Szerintetek ez elfogadható mennyiségű és minőségű étel egy napra?

Figyelt kérdés

Reggeli: 120 gramm teljes kiőrlésű kenyér, 1,5 ek 20% zsírtartalmú margarin, 100 gramm száraz főtt sertéscomb, 1 paprika, 1,5 paradicsom

Ebéd: 65 gramm ch csökkentett tészta (szárazon mérve), paradicsomszósz (házi cukormentes paradicsomszósz, hagyma, gomba, virsli, só, bazsalikom)

Nasi (ezekről próbálok leszokni, tudom, hogy nem jó): egy szelet mandulás brownie, két pohár limeos-mentás víz (kb. 4,5 gramm ch van egy deciben)

Vacsorát nem ettem, mert nem voltam éhes.

23/L, 175 cm, 200 kg

2020. júl. 20. 11:25
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Pedig nem tűnt olyan kevésnek. Ha ilyeneket eszek, csak többet, az jó lesz? (Mínusz a brownie.)

Yaziot ismerem, a kalóriabázist is, kerestem különböző kalkulátorokat is a neten, de nevetségesen magas értékek jöttek ki. Hát 3000 kalóriát legtöbbször ezelőtt se ettem, max hétvégén meg ünnepek alatt. (Kiszámoltam.)

Esetleg ismertek jó dietetikust Baranya megyében? Magán is jó.

2020. júl. 20. 13:00
 12/22 A kérdező kommentje:
A reggeli mennyisége az jó volt?
2020. júl. 20. 13:01
 13/22 BeefEater válasza:
100%

Nem tudjuk és te sem tudod. Én azt javaslom, hogy egyél ennyit, ha ettől nem vagy éhes. Vezetsd pontosan és két hét múlva mérd meg a súlyodat újra. Ha nem fogysz csökkentsd egy kicsit, ha többet fogysz mint heti egy kiló akkor egyél többet.

Nem tűnik nagyon rossznak, de néhány tanács: reggelire mehet kevesebb CH, azt a CH keretet meg megeszed brownie formában nap közben. Ne olyan diétát csinálj, amivel szenvedéssel de gyorsan haladsz, hanem olyat, amit hosszú távon tudsz csinálni. 200 kg-ról egészséges súlyra visszafogyni egy maraton. Hajrá! :)

2020. júl. 20. 13:51
 14/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Vezetek mindent, a saját recepteimet is elkezdtem felvinni egy appba, hogy ne csak nagyjából tudjam feljegyezni a dolgokat, hanem pontosan.

Reggelire szeretnék majd beszerezni ch csökkentett kenyeret, azt hiszem a Lidlben láttam, és egész jól nézett ki. Persze azt se fogom túlzásba vinni. :)

Édességből elkezdtem alternatívákat keresni, van egy csomó dolog, ami legalább olyan finom, mint a brownie, de nem olyan tömény, és kevesebb benne a ch és a kalória. Most a gyümölcsös-túrós sütikkel szemezek, édesítővel készítve egész jók az értékeik. :) Nem szeretném teljesen elhagyni az édes dolgokat, de igyekszem jobb alternatívákat találni, és nem minden nap enni ilyesmit.

2020. júl. 20. 14:17
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Jó lesz ez, bár nekem is elég kevésnek tűnik. Na persze lehet, hogy a betegség bezavar. Próbáld ki néhány hétig, aztán majd igazítasz rajta.
2020. júl. 20. 15:55
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Több fehérje kellene, bár nem derült ki, mennyi virsli volt az ebédedben.

Margarin helyett vajat egyél, használj egészségesebb zsiradékokat. Ezekre is szükség van, a zsírt ne csökkentsd napi 50 g alá. Egyél minél több zöldséget, levesek, párolt zöldségek, főzelékek formájában is.

Milyen betegséged, hormonproblémád van? Ha leírnád, könnyebb lenne tanácsot adni.

2020. júl. 20. 23:25
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Pajzsmirigy-alulműködés, PCOS, IR, meg egy súlyos D-vitamin hiány. Merckformin XR-t, Letrox 75-öt, 6000 NE D-vitamint és vasat szedek. A Merckformin XR adagja még nőni fog, a Letrox is változhat, D vitaminból meg augusztustól csak 3000 NE-t kell szednem. A nőgyógyászom jó ideog szabadságon van, úgyhogy hozzá később megyek csak vissza.

IR miatt tudom, hogy gyakrabban kéne ennem, ezen még dolgozok. Sajnos egyszerre nem tudok mindent megváltoztatni, szükségem van egy kis időre, hogy mindent bevezessek.

Virsliből kb. 70 grammot ettem, elég sok volt belőle a paradicsomszószban. Aznap járt le, úgyhogy elhasználtam, mielőtt megromlik. (140 grammos csomag lett beletéve két adagba)

A zöldségeket szeretem, elég sok paradicsomot és brokkolit szoktam enni, de sok mindent szeretek sokféleképpen elkészítve. Igazából a fehérjével mindig is gondban voltam, mert nem szívesen eszek húst. Most próbálok többet enni belőle, de van, amikor napokig egyáltalán nem eszek húst ilyen feldolgozott (virsli) formában sem. A tejtermékeket is korlátoznom kell, nem ehetek túl gyakran túl sokat, mert nem bírja egy idő után a gyomrom. :/

A margarint majd lehet, hogy lecserélem. A vaj tény, hogy sokkal finomabb, csak nem tudom elég vékonyan kenni, és nagyon sok kerül a kenyérre belőle.

2020. júl. 21. 04:32
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

"Igazából a fehérjével mindig is gondban voltam, mert nem szívesen eszek húst." Száraz főtt sertéscombból én se szívesen ennék sokat. Ennél vannak sokkal finomabb húsok. És ott vannak a halak is, meg a tojás. Fő a változatosság és a jó elkészítési mód. Paradicsomos húsgombócot, töltött paprikát nagyon ajánlom.

2020. júl. 21. 07:40
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Már egy éve benne vagyok ebben a világban. Ha nem tántorodsz el a kalóriaszámlálástól és szívesen kiszámolnád az értékeidet személyre szabva, írj egy privát üzenetet és nagyon szívesen segítek. Tudok küldeni tudományos cikkeket is arról, hogy mi az ajánlott és egészséges bevitel. Az fontos, hogy tisztában vagy vele, hogy a cukros nasik nem jók, de párnaponta egy kis szelet valami belefér.

A kérdésedre válasz: kalória szempontjából kb én eszem ennyit 70 kilósan, fogyás céllal. Valószínűleg így túl gyorsan fogsz fogyni, ami nem egészséges, egy picit lehetne többet enni az elején. Persze minőségi ételekből. Pl még egy étkezésnek joghurt gyümölcssel, pár evőkanál granolával. Vagy túró. Mindenesetre fehérjéből kellene egy kicsit többet enni (hogy zsírból fogyj és ne izomból)

Aki meg azt írta, hogy nem biztos, hogy jó a drasztikus változás: Nekem egyik napról a másikra volt egy kattanásom 40 kiló túlsúllyal, amit eddigi életem legjobb dönétseként tartok számon

2020. júl. 21. 21:13
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
A reggeli mennyisége és minősége is teljesen rendben volt
2020. júl. 21. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!