Szerintetek ez elfogadható mennyiségű és minőségű étel egy napra?
Reggeli: 120 gramm teljes kiőrlésű kenyér, 1,5 ek 20% zsírtartalmú margarin, 100 gramm száraz főtt sertéscomb, 1 paprika, 1,5 paradicsom
Ebéd: 65 gramm ch csökkentett tészta (szárazon mérve), paradicsomszósz (házi cukormentes paradicsomszósz, hagyma, gomba, virsli, só, bazsalikom)
Nasi (ezekről próbálok leszokni, tudom, hogy nem jó): egy szelet mandulás brownie, két pohár limeos-mentás víz (kb. 4,5 gramm ch van egy deciben)
Vacsorát nem ettem, mert nem voltam éhes.
23/L, 175 cm, 200 kg
Hát hormonzavar az van, de kaptam gyógyszert, kell járnom kontrollra, hogy beállítsuk a dózist.
Dietetikusnál is voltam, de a mennyiségekről nem beszélt, csak általános dolgokat mondott. Kerüljem a cukrot, a fehér lisztet, egyek sok zöldséget, sovány húsokat, sovány tejtermékeket, részesítsem előnyben a teljes kiőrlésű pékárukat.
Ezen kívül semmi konkrétumot nem mondott, pedig egy füzetbe felírtam a kérdéseimet és vittem tollat, hogy mindent felírjak, de még arra se válaszolt, hogy hány kalóriát vagy mennyi fehérjét egyek, csak ilyen szavakat használt, mint a többet, kevesebbet, nem túl sokat, eleget. :(
Szerintem ez drasztikus ekkora súly mellett lehetne fokozatosabb a kalóriamegvonás.
Fokozatosan
Nekem ez szinte koplalásnak tűnik.
Nem biztos, hogy jó az ilyen drasztikus változás. Szerintem is inkább a fokozatosan kéne.
Keress másik dietetikus. Össze kéne állítania egy étrendet, hogy tudd, hogy mit ehetsz, mennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!