Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek , hogyan tudnék...

Szerintetek , hogyan tudnék leszokni a sztresszevésről?

Figyelt kérdés
Az elmúlt fél évben vettem észre magamon, hogy többet eszek, illetve nyilván magasabb szénhidrát tartalmú ennivalókat. Amúgy is nagy a rendszertelenség az életemben , sokszor a munkahelyen nincs is idő enni, este mikor haza érek meg ész nélkül eszek, aminek az eredménye meg is látszódik sajnos....
2020. jún. 21. 22:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen vagyok. Hidd el nem fog másképp menni csak ha nem stresszelsz. Először azt próbálod meg rendbe hozni.
2020. jún. 22. 12:37
 12/13 anonim ***** válasza:

akaraterő(ami nekem nincs) néha én is falok..

jobb ötletem nincs, mint az önfegyelem. A leírtak alapján nehéz lesz.

2020. jún. 22. 15:33
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindig az válik be a legjobban, ha valamivel lefoglalom magam. Ha nem érzem magam fontosnak, tevékenynek, nem érzem, hogy van valamilyen "küldetésem" vagy "feladatom", amiben most teljesítenem kell, akkor képes vagyok full bestresszelni, befordulni és elhagyom magam, alszok, eszek, idegeskedek stb. Ellenben, ha kitalálok magamnak mindenféle programot és megtervezem, hogy most ezt és ezt fogom csinálni és ez meg az lesz stb., akkor úgy már mindjárt más. De a legjobb az a tényleges kötelesség, amikor érzem is az elvárásokat pl. munka vagy tanulás. Elcsépelten hangozhat, de az evést helyettesítem valamilyen más tevékenységgel. Bocs, ha ez valakinek undorító, de én egy időben állandóan a bőrömet csipkedtem, vakargattam, nyomkodtam a (sokszor szinte láthatatlan vagy minimális) pattanásaimat és mitesszereimet, amitől undorítóan nézett ki a bőröm és fájt is... na most kb. ugyanolyan pótcselekvés, mint az evés és nagyon nehéz volt róla leszoknom. Nekem sokat segítettek a stresszlabdák, a nyomkodható kis bubis fólia, papír tépkedés és az ilyen fizikai munkák pl. kertészkedés, barkácsolás. Vagy pl. a pepecselős, monoton tevékenységek pedig segítettek inkább lenyugodni pl. hímzés, virágszedés, koszorú fonás, festés stb., szóval ilyen kreatív dolgok. Ellenben pl. filmet nézni a mai napig nem tudok evés nélkül... nem tudom, nem tudok rá koncentrálni és nem figyelek oda. Nekem valamilyen tevékeny, aktív és odafigyelést igénylő tevékenység kell, illetve az ilyen stresszlevezető dolgok is jók. Én nem szeretek sportolni (max. biciklizni), de sokan azt is szokták ajánlani.
2020. jún. 22. 20:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!