Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek , hogyan tudnék...

Szerintetek , hogyan tudnék leszokni a sztresszevésről?

Figyelt kérdés
Az elmúlt fél évben vettem észre magamon, hogy többet eszek, illetve nyilván magasabb szénhidrát tartalmú ennivalókat. Amúgy is nagy a rendszertelenség az életemben , sokszor a munkahelyen nincs is idő enni, este mikor haza érek meg ész nélkül eszek, aminek az eredménye meg is látszódik sajnos....
2020. jún. 21. 22:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Màshogy nem megy, csak akaraterővel. Le kell szokni az érzelmi evésről.
2020. jún. 21. 22:36
 2/13 A kérdező kommentje:
Nyilván tisztába vagyok vele, hogy először fejben kellene rendet rakni. Sajnos nehéz időszakon mentem keresztül az utóbbi időben .
2020. jún. 21. 22:45
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg fejben dől el, de addig is tudsz alkalmazni trükköket, ami korlátot szab az ilyen bezabálásoknak.

- Pl. előre rakd ki mennyit ehetsz meg, azt próbáld meg lassan enni, alaposan megrágva és arra figyelve (szóval ne telefonozz vagy nézz filmet közben), ha pedig ezek elfogytak, akkor nincs több kaja

- próbálj meg egészségesebben enni és ne üres kalóriákat, legyen az ételnek tápanyagtartalma, az jobban laktat és később leszel éhes utána (plusz jó első lépés a felszedett felesleg leadásához)

- nasit ne is vegyél, ne legyen otthon és ha nagyon rágcsálhatnékod van, akkor legalább egészséges dolgokat egyél (mondjuk egy répát, almát)

- igyál inkább egy pohár vizet

- legközelebb ha késztetést érzel az evésre, először gondold át, hogy most tényleg éhes vagy, vagy megint csak a stressz miatt van, ne egyél automatikusan

- vezesd le máshogy a stresszt, valami olyannal, ami nem káros

2020. jún. 21. 23:10
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2020. jún. 21. 23:14
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem testmozgással elég jól le lehet vezetni a feszültséget, nekem az vált be, mellette tudsz rendesen enni is, azt sem kell megvonnod, hisz úgyis lemozgod. :)
2020. jún. 21. 23:56
 6/13 anonim válasza:
98%

Velem is ez volt. Éheztettem magam és akkor napokig nem tudtam enni semmit,szóval ezt semmiképp se csináld.

Tényleg csak ide önkontroll kell és úgy egyél,hogy egézséges legyen. Ne túl sokat és ne túl keveset.

Ilyenkor az is jó hogyha lusta vagy elmenni a boltba,mert akkor nem tudsz több kaját vásárolni:D Bár ez személytől függő.

2020. jún. 22. 00:01
 7/13 anonim válasza:
100%
Hobbi.
2020. jún. 22. 01:36
 8/13 anonim ***** válasza:
83%
Nekem a rágózás vált be.
2020. jún. 22. 05:48
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Stressz miatt eszel, stressz kezelés adhat alternatívát. Egyik leghatékonyabb a mozgás.
2020. jún. 22. 07:02
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Az esetedben a stressz csökkentése, kezelési módok megtalálása lenne a jó módszer, mivel a problémád abból fakad.
2020. jún. 22. 09:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!