Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Krumplit lehet enni fogyókúrához?

Krumplit lehet enni fogyókúrához?

Figyelt kérdés
Általában sütőpapíron sütöm ki, vagy megfőzöm, de nem tudom hogy jó dolog-e amúgy krumplival helyettesíteni a kenyeret. Jóval kevesebb a szénhidrát tartalma a krumplinak, viszont nehezebb is, mint egy szelet kenyér és nem is egyet eszek meg belőle, szóval van egy olyan érzésem hogy összességében ugyanannyi szénhidrátot viszek be így is, mint amennyit egy szelet kenyérrel szoktam korábban.

2020. jún. 12. 00:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
57%
Én szoktam enni héjában sült krumplit, néha ebédre a hús mellé köretnek, de mértékkel (kb 100 gramm nyersen mérve -> 77 kcal), engem eltelít és ugyanúgy fogyok.
2020. jún. 12. 09:25
 12/22 anonim ***** válasza:
78%

Miért ne lehetne? Én a szénhidràttartalma miatt ritkàn, havi 2x, de szoktam enni. Eszem ahogy szeretem, zsírban sült zöldfűszeres sültkrumpli, csirkés paprikàs krumpli, tejszínes krumplipüré, zöldséges- kolbàszos sajtos rakott krumpli- ilyenek. Nekem belefér. Amúgy heti hatszor zöldségköret van ebédre hússal, alacsony szénhidràtosak. Nem làttam értelmét elhagyni a krumplit, és sóvàrogni egy életen àt utàna, elég kevesebbszer enni.

A kenyerem és a tésztàm szénhidràtcsökkentettre cseréltem.

48kilót dobtam le eddig, szóval működik a dolog.

2020. jún. 12. 12:02
 13/22 anonim ***** válasza:
15%

Érdekesek vagytok ám.

"Mindent lehet enni csak mértékkel"

Hát persze, zsírt és cukrot is lehet enni tisztán és mégsem hízol.

Na de üres a gyomrod.

Itt nem CSAK az a lényeg, hogy mennyi a kalória tartalma, hanem, hogy mennyi a térfogata. Azaz kitölti e a gyomrodat vagy sem.

A kérdező a kenyeret állította szembe a krumplival.

Fogj 10 deka kenyeret és 10 deka krumplit, rakd egymás mellé és akkor gondolkodj.

2020. jún. 12. 15:43
 14/22 anonim ***** válasza:
55%

Látom nem vagy képes értelmezni amit olvasol!

NEM arról volt szó a "Mindent lehet enni, csak mértékkel"-nél, hogy zsírral meg szénhidráttal kell jól lakni, hanem azt IS lehet enni - egy keveset!

Éppen azért, mert a tömény zsír vagy szßenhidrát után hamarébb megéhezik az ember, ezért csak "mértékkel", azaz nem sokat javasolt belöle enni, egyebekböl meg lehet többet, aminek kevesebb a kalóriája és mégis lakatóbb.

Másrészt meg nem mindenki ugyanazoktól az élelmiszerektöl érzi magát jóllakottnak, ezért sem érdemes ugyanazt a pár dolgot enni mindenkinek.

Meg nem az a lényeg, hogy mekkora kupac az az étel, hanem hoyg mennyire lakik jól vele a kérdezö!

2020. jún. 12. 15:49
 15/22 anonim ***** válasza:

Mitől függ a jóllakottság érzése ?

Lássuk a fizikai ismereteidet.

2020. jún. 12. 15:57
 16/22 anonim ***** válasza:
53%

Az fizikai ismereteknek ehhez nem sok köze van, legfeljebb fiziológiai ismereteknek. Másrészt mérnükként valószínüleg azért vannak fizikai ismereteim is.

A jóllakottság semmi esetre sem csak a kaja evés elötti térfogatától, ami több nedvességet vesz fel, az jobban laktat látszólag azonos mennyiség esetén is.

Ezért divat többek közt az abonett meg társai, egy-két kis darabot megeszel, iszol rá vizet és fél napig az az érzésed, hogy tele van a gyomrod. (Ennek ellenére nem jó ötlet szerintem, de ez más kérdés)

Másrészt függ attól is, mennyire gyorsan emésztödik meg, de ez is egyénuleg elég eltérö.

VISZONT van egy nagyon fontos tényezö a fogyásnál, mégpedig az étvágy, ami nem egyenlö az éhséggel!

Ha valaki teszem azt egy darab csokit kíván, arra van étvágya, akkor hiaba eszik meg akár egy kiló krumplit, éhes ugyan nem lesz, mert pukkadásig van a gyomra, de az étvágya a csokira megmarad.

Sok ember éppen ezért zabálja magát agyon, mert nem azt eszi, amire étvágya van, egyebek meg nem elégítik ki ezt.

DE visszatérve az eredeti témára: ha valaki mértékkel - azaz kis adagban - eszik pl csokit, attól nem fog hízni, viszont igen sok esetben utána sokkal könnyebben tartja a mértéket egyéb ételek fogyasztásakor, mert a csokiéhsége elmúlt, a többiböl meg annyival kevesebb kalóriát eszik, így duplán jól jár.

Nem kívánja az édességet és be tudja tartani a keretet. Emellett idövel megtanulja a mértékkel evést, azaz hoyg a magas kalóriatartalmú ételekböl kevesebbet célszerü enni, jóllakni meg az alacsony kalóriás ételekkel jó - és erre jók a legtöbb esetben a zöldségfélék.

2020. jún. 12. 16:15
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
#16, annyira hiányzik ez a józan magyarázat egy csomó fogyis kérdésnél. Csak nekem általában nincs kedvem ennyit pötyögni.
2020. jún. 12. 18:16
 18/22 anonim ***** válasza:
36%

Köszi az elismerést, jól esik, ha valaki felfogja, amit írtam.

Csak felbosszantottam magam, azért írtam ennyit, meg reménykedtem, hogy esetleg valakinek lesz belöle valami haszna is....

2020. jún. 12. 18:51
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Úgy látom 16-os, hogy csak rájöttél, hogy a térfogat egy fontos tényező, bár ügyesen megfogalmaztad, hogy nem csak attól függ.

Én sem azt írtam, hogy csak attól függ.

Ami kimaradt a tényezőkből az az idő.

Minél lassabban eszel, annál kevesebbet fogsz enni.

Ki ne járt volna már úgy, hogy nekiálltál egy tányér ételnek és valamiért meg kellett szakítani az étkezést, mire visszatértél a z étkezéshez , elmúlt az éhség érzeted.

Ezt az elvet használják fel a világbajnok virslievők is. Roppant gyorsan termelik be a kaja mennyiséget. Mire a szervezet jelezni kezd, hogy tele vagy addigra már legurult a sok virsli. Ha lassan ennék, a felét sem tudnák megenni.

2020. jún. 13. 11:29
 20/22 anonim ***** válasza:
Krumpli, kenyér viszonylatban nem is értem ezt a térfogat hipotézist. 10 dkg krumpli 3 falat, ennek megfelelő kenyér 1,5 szelet, sokkal több a kalória tartalma. Ilyen alapon azonos kalória tartalmú éleleket kellene nézni, a súlyuk/térfogatuk alapján.
2020. jún. 13. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!