Krumplit lehet enni fogyókúrához?
Dehogy jó, akkor már inkább a kenyér, de abból meg nem szabad túl frisset enni, mert abból többet eszel.
Legjobb ha másnapos zsemlét eszel, azzal könnyebb kontrollálni a pékáru bevitelt.
De abban biztos vagyok, hogy a kaja megvonással kevesebb sikered lesz, mint a mozgással.
Katona koromban leadtam vagy 30 kg-ot 1 év alatt, pedig hozták be a mákos bejglit, meg minden édességet, mégis fogytam, mert reggel volt futás, néha napján egyéb mozgás.
Akkoriban kiokosítottak, hogy futáshoz hallgassak zenét. És tényleg bejött. Nem arra figyelsz, hogy kínzod magad, mert leköt a zene és észere sem veszed , hogy már többet futottál, mint gondoltad volna.
Bármit lehet enni mértékkel. A logikát nem értem, ha egy sonkás szenvicset ennél, paradicsommal, azt hogy lehet krumplival helyettesíteni, ahhoz is eszel felvágottat, zöldséget?
Ehhez mérned kellene. 10 dkg/ fehér kenyér 270kcal, teljes kiörlésű rozs 190kcal, Krumpli 80kcal
Már miért ennék egy sonkás szendvicset krumplival kenyér helyett?
Az azért furán nézne ki, ha 2 félbevágott krumpli közé raknék sonkát és paradicsomot. Nyilván olyan ételre gondoltam, amit lehet krumplival helyettesíteni.
Azt tudom, hogy a burgonya 100 grammjában jóval kevesebb a szénhidrát, mint a fehér kenyér 100 grammjában, ellenben én max egy szelet kenyeret eszek meg, ami kb úgy 80 gramm lehet. De ha krumpliról van szó, akkor 2 egész főtt burgonya az lehet 200-250 gramm is. És ekkor kezdtem el azon gondolkodni, hogy igazából semmi értelme lecserélni. Csak szerettem volna megerősítést, ezért írtam a kérdést. Olyan köretet szeretnék enni az adott ételhez, ami a legkézenfekvőbb fogyókúránál. Salátát már fogyasztok, csak unalmas volt mindig azt választani köretnek.
Inkább rakj saláta levelet és a
paprikát a sonka mellé. És ne csak fehér kenyérrel gondolkozz. Ha már szervicsezel.
A másodiknak van igaza, BÁRMIT lehet enni, olyan nincs, hogy egy konkrét valamitöl hízol, vagy akadályozza a fogyást.
A mennyiségekre meg a makrókra figyelj, ennél több nem kell.
#3-as Leírhatnád, hogyha nem szendvicsben helyettesíted, akkor mi az étel. A kenyér alapvetően nem köret, ha levest, főzeléket azzal ettél, akkor inkább el kellene hagyni.
Hús mellé a salátán kívül millió mást lehet enni.
Leirom en miket eszek koretnek, glutenerzekeny vagyok es le szeretnek adni meg 3 kg-t. (Most -4-nel tartok.)
Barmilyen zoldseg nyersen vagy parolva, ezeket lehet kombinalni.
Nyersen: paradicsom, paprika, sos uborka, ezeket imadom barmilyen hus melle (lehet elsore fura, de nekem izlenek egyutt.)
Tudsz enni parolt zoldseget, akar kevereket akar egyfele zoldseget (pl. Parolt brokkoli), tudsz enni quinoa-t, bulgurt (en ezt a gluten miatt nem eszem), kolest vagy hajdinat is. A rizs is nagyon jo, de mertekkel.
Nekem a zoldsegek az abszolut kedvdncek, mert sokfelet sokfelekeppen elkeszithetsz, olcso, hamar megvan es en jol is lakok tole. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!