Melyik hízlal jobban: a rizs, a tészta vagy a krumpli?
A rizsben levő kalória közel 90%-a származik szénhidrátból (fehérnél akár több is)...
Mindhárom masszív szénhidrát, a tésztában többnyire glutén is van.
Azt nem tudom értelmezni, hogy hizlal, mert eheted úgy, hogy nem hízol. De én tuti a krumplitól híznék leginkább, mert az engem nem laktat, míg a rizs igen, kevéstől is jóllakom. Mindazonáltal inkább zsírt eszem (persze nem magában :P), az is laktat, de sokkal jobb, mint sok szénhidrátot enni, nekem mindenképp.
Ha nem gyúrnának, a rizzsel bevitt sok kalóriától csak híznának.
10 dkg rizs szénhidráttartalma 77 g, ami nagyon magas.
Kalóriaértéke: 344 kcal
10 dkg krumpli szénhidráttartalma: 18 g, ami csak ¼-e a rizsének
Kalóriaértéke: 88 kcal
Az már csak huszadrangú infó, hogy a rizsben több a foszfor, a magnézium meg a folsav, a krumplinak meg magasabb a káliumtartalma… nem ezek miatt fogjuk enni vagy nem enni őket!
Tény, hogy a krumplinak magas a keményítőtartalma és a felszívódása sem annyira egyenletes, mint a rizsé. Viszont ha fogyni szeretnénk, mindenképpen többször kell(ene) krumplit főznünk – és lehetőleg héjastól fogyasztanunk – mint rizst!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!