Krumpli, tészta és zsír mentes étel ötletek?
Zöldségfélék főzve-párolva
Gyümölcsök főzve-nyersen
Tejtermékek
Grillezett sovány húsok rizzsel, zöldséggel.
Kelkáposztafőzelék, tojásleves, rakott karfiol, tzatziki saláta (kefirrel), cukkinis tojás, paradicsomleves, zöldségleves.
Főzelék minden mennyiségben, kefírrel-joghurttal, illetve önmaga turmixolt részével sűrítve, habarva.
ezekhez csirkemellcsíkok, egy teáskanál olajon megpirítva.
a csirkemellcsíkok finomak párolt zöldségekkel is,mindig mással, hogy ne legyen unalmas.bátran használj sokféle és karakteres fűszereket, persze, ezeket is csak kis mennyiségben és az ízharmóniára ügyelve.
friss bazsalikom, kakukkfű, zsázsa, koriander stb. gyömbér
is nagyon fel tud dobni egy unalmas kaját.
A csirkemell gyümölcsökkel is finom,ez is egy új ízhatás.
próbáld mindig változatosan készíteni, így kitartóbban tudod
elviselni a fogyózást.
sovány tejtermékek is jó kiegészítők csirkemell, és zöldségek mellé is.(soványsajt, soványtúró)pl paprikába töltött körözött.
a gomba is nagy segítő, ha valaki szereti.
Én zöldséges csirkés kuszkuszt szoktam csinálni, ha valami gyorsat és könnyüt szeretnék.
Serpenyőben hagymával párolok apró kockákra vágott csirkemellet. Maj teszek hozzá egyéb zöldségeket (cukkínit gombát paprikát). Addig elkészítem a kuszkuszt (nem főzöm, csak forralt vízben vajjal és fűszerekkel fedő alatt párolom). Mikor kész a zöldség akkor rádobom a kuszkuszt és kb 1 percig átpirítom.
Tálaláskor joghurtot öntök rá.
Ha úgy akad, akkor hallal csinálom, vagy tojással.
Tojással úgy szoktam, hogy előre a felvert tojást megcsinálom és kiszedem a tánnyérra a folyós rántottát. A legvégén a kuszkusszal teszem vissza az ételbe.
zöldséges tojásos rizs
párolt csirkemell párolt zöldségekkel
sajttal, barackkal töltött csirkemell rizzsel
pulykagulyásleves sok sok zöldségekkel
káposztaleves
húsgombócleves
májgombócleves
paradicsomleves
tojásos lecsó
párolt zöldségek citromos halfilével
mustáros halak zöldséges rizzsel
répakrémleves
csümölssalátátk kefírrel, dióval megszórva
köles barackos túrókrémmel
zabkása gyümölcsökkel, kefírrel
spenótfőzelék főtt tojással
párolt lencse főtt marhával
lecsós szelet rizzsel
köményes sertéskaraj céklasalátával
csontleves főtt husokkal, zöldségekkel
a zöldségeket legalább szereti, megeszi?
a tegnapi kérdések között van egy sütőtökleveses kérdés. olvasd el az ottani választ, hátha, megtetszik neki.
csirkemell és rengeteg zöldség. nem hízlal, igazi őszi vitaminbomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!