Tésztához milyen "paszta"?
:DDD tényleg a tészta a "pásztá".
a paradicsomszósz a pásztára pl a sugó...(szúgó)
szerintem kezd az alapoknal, ahogy a nyelv eseteben is! :)
spaghetti al pomodoro (paradicsomos spagetti)
szoval: fejenkent kb 100 gr. teszta (durum!!! nem tojasos!!!)
a szoszhoz paradicsom puret, paradicsom velot, vagy hamozott paradicsomot kell hasznalni - SEMMI MAS NEM JO!!!
hagymat, fokhagymat (vagy csak az egyiket kozuluk, izles szerint) megdinsztelsz extra szuz oliva olajban. mennyiseg: normalis. ertsd: nem hagyma, vagy fokhagyma szoszt keszitesz (mondjuk fejenkent max egy kis hagyma negyede es egy egesz, nem felvagott fokhagyma gerezd)! hagymat lehet akar csikokban is, de altalaban apritjak; fokhagymat lehet egeszben, felbe vagva, osszenyomva, szeletelve, vagy apritva - nyilvan az iz intenzitasa a metodusoktol fugg. megegyszer: jo, ha erzi az ember, h van benne, de a dominans iz a paradicsome! (bar edesanyam fokhagymasan csinalja es az nagyon finom de az nem olyan olaszos).
szoval, ha puha(k) a zoldseg(ek): ra a paradicsomot! so, esetleg bors. megfozni (kb 10 perc kozepes langon) es a vegen ezzel nyakon onteni az al dente (fogra valo, vagyis nem elfott) tesztat. erre johet friss bazsalikom (csak friss. ha nincs - inkabb semmit. es nem belefozni, ugy elvesz a friss aromaja)
ennyi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!