Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tésztához milyen "paszta"?

Tésztához milyen "paszta"?

Figyelt kérdés
Olaszos ételt szeretnék ma elkészíteni (klasszikus tészta étel) és szeretném megkérdezni, hogy tudtok e ajánlani jól bevált pasztákat a tésztára? Köszi:)

2012. jún. 21. 09:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez vicc? Mert akkor rossz kategórában van. A "paszta" maga a tészta. A rátett cucc a szószok. pl. milánói, bolognai stb . A paszta csak a cipő paszta.
2012. jún. 21. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
63%

:DDD tényleg a tészta a "pásztá".

a paradicsomszósz a pásztára pl a sugó...(szúgó)

2012. jún. 21. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy szót sem beszélsz olaszul (ami nem baj) akkor ne erőltesd... Mondd szépen magyarul: tészta és szósz.
2012. jún. 21. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

:D

pesztó

2012. jún. 21. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 Robi.88. ***** válasza:
100%
klasszikus milánói,bolognai,carbonara, de sztem nem igazán lehet mellényúlni.
2012. jún. 21. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A pesztós paszta is más tészta:)
2012. jún. 21. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
59%
Finom spenótos, baconos spagettit szoktam, de más tésztával is finom. érdekel? szívesen leírom.persze ez nem klasszikus paradicsomos, de nagyon finom.
2012. jún. 21. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Antispecista ***** válasza:

szerintem kezd az alapoknal, ahogy a nyelv eseteben is! :)

spaghetti al pomodoro (paradicsomos spagetti)

szoval: fejenkent kb 100 gr. teszta (durum!!! nem tojasos!!!)

a szoszhoz paradicsom puret, paradicsom velot, vagy hamozott paradicsomot kell hasznalni - SEMMI MAS NEM JO!!!

hagymat, fokhagymat (vagy csak az egyiket kozuluk, izles szerint) megdinsztelsz extra szuz oliva olajban. mennyiseg: normalis. ertsd: nem hagyma, vagy fokhagyma szoszt keszitesz (mondjuk fejenkent max egy kis hagyma negyede es egy egesz, nem felvagott fokhagyma gerezd)! hagymat lehet akar csikokban is, de altalaban apritjak; fokhagymat lehet egeszben, felbe vagva, osszenyomva, szeletelve, vagy apritva - nyilvan az iz intenzitasa a metodusoktol fugg. megegyszer: jo, ha erzi az ember, h van benne, de a dominans iz a paradicsome! (bar edesanyam fokhagymasan csinalja es az nagyon finom de az nem olyan olaszos).

szoval, ha puha(k) a zoldseg(ek): ra a paradicsomot! so, esetleg bors. megfozni (kb 10 perc kozepes langon) es a vegen ezzel nyakon onteni az al dente (fogra valo, vagyis nem elfott) tesztat. erre johet friss bazsalikom (csak friss. ha nincs - inkabb semmit. es nem belefozni, ugy elvesz a friss aromaja)

ennyi. :)

2012. aug. 16. 01:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!