Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Eszetekbe jut valami finomság,...

Eszetekbe jut valami finomság, amit megfőzhetnék ezekből a hozzávalókból?

Figyelt kérdés

Még kicsit kezdő vagyok a konyhában, csak a jól berögzült kajákar szoktam csinálni, de mostmár kipróbálnék valami újat. Igazából mindegy mi, csak legyen hozzá itthon minden. 300 forint maradt a pénztárcámban, úgyhogy nagy valószínűséggel bolt kilőve.

Van itthon penne tésztám, tejszínem, sajtom, a fagyóban némi húsom, paradicsom levem, sűrített paradicsomom, sokféle fűszerem, szintén fagyasztva vegyes zöldségem, babom, talán még egy kis zöldbabom is. Répám, hagymám, néhány szem krumplim. Egy zacskó füstölt roppanós virslim, különböző befőttjeim (ananász, eper, meggy, cseresznye, barack).

Valamiféle rakott tésztára gondolok, vagy esetleg tejszínesre, de nem tudom mit lehetne kihozni ezekből a hozzávalókból, ami laktató is, finom is.

Előre is köszi a válaszokat.

2012. máj. 24. 11:45
 1/4 medve5 ***** válasza:

Hagyma megpirit,a hús vékony csíkokra vágva hozzápiritani,só,bors,füszerek.Amikor megsült a tejszint hozzá,ízlés szerint krumpli vagy a penne.

Vagy:hagyma megpirit,babot hozzá főzni besüriteni egy kis tejszinnel,az utolsó 5 percre virsli hozzáad.tehetsz bele egykis répát is ha szereted.Só,bors.

2012. máj. 24. 11:57
 2/4 anonim ***** válasza:

kieg: a hagymán pirított húshoz tegyél bármilyen otthonlévő zöldséget. párold együtt tovább. közben főzd ki a pennét. egy nagy tálban keverd össze a raguval és terítsd egy kikent jénaiba /tepsibe. a tejszínt keverd el 2-3 tojással és öntsd rá az egyvelegre.reszelt sajttal szórd meg a tetejét, pirulásig süssed.

virsliből is megcsinálhatod, akkor a husiból egy másik kaja lehet, pl. ledarálva húsgombóc, par.szósszal, krumplival.

2012. máj. 24. 13:01
 3/4 anonim ***** válasza:

sajtos-tejszínes tészta

bolognai reszelt sajttal

paradicsomleves

zöldségleves

töltött, sült husok vajaskrumplival

zöldbableves, krumplileves

tejszínes-virslis-sajtos penne tészta

ananászos hús krumplipürével

gyümölcsleves

2012. máj. 24. 23:04
 4/4 A kérdező kommentje:
No, végülis zöldséges rakott tésztát csináltam sajtmártással, illetve krémes meggylevest. Nagyon jó lett! :)
2012. máj. 24. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!