Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Csak önsanyargatással lehet...

Csak önsanyargatással lehet fogyni?

Figyelt kérdés
Nem eszem csokit, cukrokat, sütiket, kekszeket, chipset stb., ha nassolni való, akkor max. valami mag (szotyi, pisztácia, mogyoró, tökmag és társai). Nem iszom üdítőt, csak vizet. Nem eszem kenyeret és péksütiket. Nem fogyasztok alkoholt. Teljesen üresen iszom a kávét és a teát is. Tej helyett is sokszor inkább növényi tejet használok. Próbálok kevesebb tejterméket fogyasztani, a gyümölcsre is odafigyelek a cukortartalma miatt. Ami "bűnös" dolognak számít az a tészta, ez az egyik kedvenc ételem, de nem csak ezen élek, a zöldségeket is nagyon szeretem, a főzelékeket (azokat sem liszttel habarom), a leveseket, húsokat, salátákat is. Ennek ellenére van rajtam 15 kiló felesleg és ez nem túlzás, nem husi, nem izom, hanem zsír. Én már nem tudom, hogy mit hagyjak el, mit zárjak ki, mit felezzek, mit csökkentsek, mert már kb. így is agyvérzést tudnék kapni attól, hogy csomó mindent nem eszek, nem is eszek sokat és mégis el vagyok hízva. Körülöttem mindenki zabál összevissza mindent, nem sportolnak és negyedakkorák sincsenek, mint én...
2020. jan. 28. 23:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Ugyanez vagyok én is, 19 kg feleslegem van, ugyanígy élek.

Nincs semmiféle problémám sem egészségügyi.

Körülöttem meg sok nő chipset reggelizik meg 3 cukorral isszák a kávét meg tábla számra eszik a Milkát és 50 kg mind.

Én ezt nem értem..

2020. jan. 29. 09:17
 12/25 anonim ***** válasza:
97%

Kinek mi az önsanyargatás. Én éhezni utálok, nem is bírom, viszont szeretem a zöldségeket. A natúr csirkemellet, zsírszegény ételeket nem szeretem, ezért zsírosabb húsokat, tojást, sajtot eszem. A tészta, kenyér nem hiányzik, nekem egy tésztás étel vagy szendvics nem a tésztától, kenyértől finom, hanem attól, ami rajta van. Úgy alakítottam ki az étrendemet, hogy (számomra) finom, de laktató, hasznos tápanyagokban gazdag ételeket eszem.

Az izzasztó sportokat, ugrálást utálom, ezért inkább súlyzózom, erősítek. Amióta lefogytam, jobban esik sportolni, mozogni, még lépcsőzni, futni is. De futni, biciklizni csak akkor megyek, ha szép idő van, az biztos, hogy fagyban, esőben, szélviharban nem csinálok ilyet, inkább bent tornázok.

Az különösebben nem izgat, mit esznek mások. Lehet, hogy vékonyabbak és nem figyelnek oda a táplálkozásra, mozgásra, de sok ilyen ember allergiás, depressziós, alig van rajta izom, nem tud lefutni egy utcahosszt, vagy az összes foga be van tömve. Vagy 15 éves, én meg 40 felett. Én se vagyok tökéletes, de megteszem, amit tudok, az egészségem és a jó közérzetem érdekében. Nekem megéri, mások meg azt csinálnak, amit akarnak.

2020. jan. 29. 10:44
 13/25 A kérdező kommentje:
Én nem zabálom tele magam este sem. Késő délután, este eszem, de ez azt jelenti, hogy akkor eszek egy tál főtt ételt vagy annak hiányában valami hideget. Ennyi. Nem pótolom be egyszerre mindazt, ami kimaradt a nap folyamán. Egészségügyi problémám elviekben nincsen semmilyen. Nem sportolok, semmit. Viszont én mindenhová gyalog járok, lépcsőzök, mert egyszerűen ezen kívül nincs is más lehetőségem.
2020. jan. 29. 15:44
 14/25 anonim ***** válasza:
6%
Na és mennyi idő mire megeszed azt az egy tál főtt ételt. Ne egyél belőle 3 percnél hosszabb ideig. Ha csipegetsz belőle, annyi is elég lesz. Számold a kalóriákat tényleg! Hidd el, megéri.
2020. jan. 29. 16:02
 15/25 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy ne egyek belőle 3 percnél tovább? Akkor kb. 2 kanál után dobhatom a kukába és annyit ettem. Nagyon lassan eszem, sokat rágok, kb. fél óra minimum mire megeszek egy tál ételt.
2020. jan. 29. 16:38
 16/25 anonim ***** válasza:
95%

Nem. Lehet úgy is, hogy élvezed amit csinàlsz. Én minden leadott kilótól egyre boldogabbnak érzem magam (-37), és egyre jobban is vagyok. Pedig hatalmas felesleg van még rajtam.

Eszem mindent amit szeretek: tojàst, húsokat, zöldségeket, sajtokat, olajos magvakat, lc.kenyeret/ tésztàt, néha hüvelyeseket is. Ha édességre vàgyom akkor cukormentes mértékkel. Havonta tartok 1 csalónapot is. Nekem így hosszútàvon jobb, hogy meg tudjam tartani ezt az életmódot. Ennyi.

Nem szenvedek, nem éhezek, mindig jóllakom és nagyon régóta nem szàmolgatok semmit, eleinte is csak tàpanyagokat néztem. Annyit eszem amennyi jólesik. Arra figyelek tudatosan, hogy arànyaiban kevés legyen a szénhidràt, a zsírt és a fehérjét pedig felemeltem. Nekem személy szerint ez jött be.

2020. jan. 29. 16:51
 17/25 A kérdező kommentje:
Hát nekem ezzel nem is az a bajom, hogy most nem eszek csomó dolgot, mert ezt már megszoktam, valamit nem is szerettem és abszolút nem is hiányzik pl. a kenyér. Én el is lennék így, mert szeretem a növényi tejeket, a zöldséget, gyümölcsöt, vizet, kávét és teát eddig is üresen ittam. Jó az édesség néha jól esne, de elvagyok nélküle. Csak én így sem fogyok semmit... Engem ez frusztrál egyedül, mert nem tudom, hogy ennél többet mit tegyek vagy hogyan.
2020. jan. 29. 19:03
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szànj rà 1 hetet, és mindent amit megeszel jegyezd valamilyen szàmlàló adatbàzisba. Ott van fehérje, zsír , szénhidràt, làthatod miből mennyit eszel. Amíg nincsenek konkrétabb szàmok, talàlgatni lehet csak. Lehet pl hogy beteg még nem vagy, de az anyagcseréd nem toleràlja a túl sok szénhidràtot, lehet hogy mindenből keveset eszel és a tested próbàl ragaszkodni a tartalékhoz. Az is lehet hogy amit te 15 kg plusznak gondolsz nem az, vagy kevesebb és màr csak nagyon lassan csökken a súlyod. Ezt így, ilyen kevés infóból lehetetlen megmondani, hogy mi a baj. Vedd a fàradtsàgot és nézz utàna ezeknek a dolgoknak. Helyetted senki nem tudja megtenni.
2020. jan. 29. 19:52
 19/25 anonim válasza:
Valószínűleg többet eszel, mint gondolnád. Ha azokból, amit beviszem nincs kalóriadecifit, akkor nem fogsz fogyni. Pár napig mérd az ételeket és számold ki, mennyi kalóriát eszel. Lehet, hogy meg fogsz lepődni.
2020. jan. 29. 21:57
 20/25 A kérdező kommentje:
Akkor összeírom és számolom. Csak ha tényleg egyszer eszem egy nap, normál adagot, azon kívül maximum egy darab gyümölcsöt vagy joghurtot, akkor nehéz elképzelnem, hogy túl sok kalóriát viszek be...
2020. jan. 29. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!