Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Csak önsanyargatással lehet...

Csak önsanyargatással lehet fogyni?

Figyelt kérdés
Nem eszem csokit, cukrokat, sütiket, kekszeket, chipset stb., ha nassolni való, akkor max. valami mag (szotyi, pisztácia, mogyoró, tökmag és társai). Nem iszom üdítőt, csak vizet. Nem eszem kenyeret és péksütiket. Nem fogyasztok alkoholt. Teljesen üresen iszom a kávét és a teát is. Tej helyett is sokszor inkább növényi tejet használok. Próbálok kevesebb tejterméket fogyasztani, a gyümölcsre is odafigyelek a cukortartalma miatt. Ami "bűnös" dolognak számít az a tészta, ez az egyik kedvenc ételem, de nem csak ezen élek, a zöldségeket is nagyon szeretem, a főzelékeket (azokat sem liszttel habarom), a leveseket, húsokat, salátákat is. Ennek ellenére van rajtam 15 kiló felesleg és ez nem túlzás, nem husi, nem izom, hanem zsír. Én már nem tudom, hogy mit hagyjak el, mit zárjak ki, mit felezzek, mit csökkentsek, mert már kb. így is agyvérzést tudnék kapni attól, hogy csomó mindent nem eszek, nem is eszek sokat és mégis el vagyok hízva. Körülöttem mindenki zabál összevissza mindent, nem sportolnak és negyedakkorák sincsenek, mint én...
2020. jan. 28. 23:02
1 2 3
 1/25 anonim válasza:
65%

Nem lehet, hogy esetleg egyszerre eszel sokat? Vagy alvás előtt eszel sokat? Mert lehet, hogy ezeket megvonod, de valamit hiányol a szervezeted és abból meg lehet túl sokat kap, akkor ugyanott vagy sajnos.

Mozgással hogy állsz? Az is fontos, ha nem tudod megtenni, otthon végezz néhány gyakorlatot, az is több mint a semmi.

Nekem is ugyanez a problémám, olyanokat mondtam most, amilyen hibákba én is néha beleesek :(

2020. jan. 28. 23:06
 2/25 A kérdező kommentje:
Sosem mérem, szóval nem tudom grammra pontosan megmondani, de szerintem normál adagokat szoktam enni. Nem tudok sokat enni egyszerre és nagyon lassan is eszek. Mindig ezen röhögnek a barátaim is, hogy ha elmegyünk enni, akkor sosem bírok megenni semmit és mindig rám kell várni. Viszont az igaz, hogy általában késő délután és este szoktam enni. Mozogni pedig semmit sem mozgok.
2020. jan. 28. 23:17
 3/25 anonim válasza:
81%

Akkor viszont ez lehet a probléma. Én akkor kezdtem el rohamosan hízni, mikor minden lefekvés előtt úgy bezabáltam mindenből amit csak találtam, hogy valami döbbenet volt. Nagyon nehéz egy idő után leszokni róla, viszont az éheztetés sem megoldás, éhesen sem szabad lefeküdni. Valami könnyebb vacsora, gyümölcs vagy joghurt sokkal jobb és egészségesebb választás.

Ami a mozgást illeti, ha nincs lehetőség elmenni, annyi ilyen app vagy videó van a neten, biztos találsz valamit. Mert ha nem mozgod le, akkor ugye rajtad marad. Én tornázni szoktam, szobabiciklizni, hulahopp karika néha, bár az nevetségesnek hangozhat.

Nagyon kemény tud lenni, de utána már megszokod és menni fog. Ugyanezeket tapasztalom én is, amiket mondtam nekem többnyire beváltak. Lehet te is az a fajta vagy, akinek viszont kell mozgás a fogyáshoz.

Nem tudhatom ezt pontosan, mert okoskodni sem szeretnék.

Sok sikert hozzá! Egy cipőben járunk!

22/L, #1-es voltam :)

2020. jan. 28. 23:25
 4/25 anonim válasza:
92%

Szia!

Az olajos magvakkal óvatosa, egy csík csokival jobban jársz mint azokkal. Hiába egészséges baromi sok kalória. Érdekesség kedbéért számold meg egyszer egy nap, hogy mennyit fogyasztasz el. Nem csak sanyargatással lehet fogyni, én 10 kg-tól szabadultam meg úgy, hogy ebédre belefér a tészta, ha utána egészésges dolgokat fogyasztok már csak, és reggel is. Nincs cheat day, az a lényeg, hogy mindenből lehet, csak mértékkel, kb 1600 körül eszem amikor nem sportolok. :)

2020. jan. 28. 23:28
 5/25 anonim ***** válasza:
63%
Edzéssel is lehet fogyni...
2020. jan. 29. 00:27
 6/25 anonim ***** válasza:
14%

Én magas vagyok, ezért ehettem gyerekkoromtól kezdve bármennyit, nem látszott meg. De az utóbbi években én is elkezdtem hízni. Ezt annak tudom be, hogy egyrészt már keveset sportolok, másrészt évekig édes péksüteményeket reggeliztem, uzsonnáztam, és a többi étkezésem is rendesen megvoltak.

Viszont nem híztam el "kórosan". Van egy szint, ahol már azt mondtam, hogy ennél tovább nem engedhetem. Az édes péksüteményeket lekorlátoztam, és ha köretet kell választanom húshoz, akkor már gyakrabban választom a rizst krumpli helyett, hiába esne jobban az utóbbi. De ez olyan apróság... Nagy eséllyel nem fogok másnap arra gondolni, hogy jaj, milyen jól esett volna az a krumpli...

Amit még megfigyeltem, hogy a legtöbb ember a nap során túl keveset mozog. Ha mozgólépcsőhöz ér, megáll. Ha pizzát enne, rendel. Irodai munkánál ki sem mozdul a székéből, túl kevés szünetet tart, nem mozgatja meg magát, nem is iszik, ha meg kell érte mozdulni... Pedig ha csak nem olyan jellegű dologról van szó, mint a posta, ahol folyamatosan érkeznek a kiszolgálandó ügyfelek, akkor ki lehet mozdulni (de még ott is fel lehet kelni a csomagokért, vagy néha biztos lehet szünetet tartani). Sok kicsi sokra megy.

Egyébként meg járj kocogni, ha teheted. Az nagyon jól segít a súlyt tartani, vagy akár fogyni is, ha hosszabb távokat futsz. Nekem anno az sokat segített, úgy hiszem.

2020. jan. 29. 01:09
 7/25 anonim ***** válasza:
91%
Kezdd el a kalóriaszámlálást, meg fogsz lepődni. Én azt hittem, hogy normál 1800-2000 kalóriát viszek csak be, aztán kiderült, hogy 3000-et.
2020. jan. 29. 02:00
 8/25 anonim ***** válasza:
97%
Tulajdonképpen csak csipegetéssel be lehet vinni 1800 kalóriát. Ami a normál adag egy-egy étkezésre, az nekem csak csipegetés. Ha annyit eszem csak, mint egy kismadár, akkor hipp-hopp már meg is van az 1800 kalória.
2020. jan. 29. 02:06
 9/25 anonim ***** válasza:

Én már azt is megfigyeltem, hiszen elég gyakran számolom a bevitt kalóriákat, hogy legtöbbször maximum három percig szabad ennem, és már be is vittem az egy étkezésre megfelelő kalóriamennyiséget. Nyilván attól függ milyen ételről van szó, de amiket én eszek, ott három perc lenne a határ.

Persze eszek én sokszor 12-15 percig is egyfolytában... Nem is vagyok nádszál.

2020. jan. 29. 02:10
 10/25 anonim ***** válasza:
Nálam az volt az önsanyargatás amikor dagadt voltam, minden ledobott kilóval egyre jobban éreztem magam.
2020. jan. 29. 08:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!