Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék 10-15 kilót...

Csakénvagyokaznyugi kérdése:

Hogyan tudnék 10-15 kilót fogyni úgy, hogy nagyon hamar fáradok? Milyen mozgást végezzek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 éves lány vagyok, 161cm, és körülbelül 75kg.

Nagyjából 10-15 kilót szeretnék leadni, próbálkoztam több diétával is, kalóriaszámlálással, kardióval, súlyzózással is, de mindig feladtam kb 2 hét után mert marhára nincs kitartásom, sokáig szobabicikliztem és az jó volt, szerettem is, de tönkrement, és igazából nem tudom, milyen edzés lenne nekem jó, mert iszonyúan hamar fáradok (de egész életemben így volt, beágyazok és érzem ahogy ver a szívem, a futással sem jöttem ki jól, pedig nem vagyok szívbeteg)

Aki ért a témához, és tudna edzést írni nekem, azt nagyon megköszönném, szeretném mostmár végre tényleg komolyan venni a fogyást.

Akik szintén túlsúlyosak voltak és sikerült lefogyniuk, elmesélnétek, hogy nektek hogyan sikerült a fogyás, nehéz volt-e, most hogyan étkeztek, mit mozogtok most?

2020. jan. 24. 21:01
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

valóban nem normális, hogy ilyen kis dolgoktól fulladok, de igazából kiskoromban is ugyanez volt, nem tudom miért.

van egy ismerősöm aki máskor beágyazott nekem (nem én kértem meg) aztán csak nézett, hogy "fú, de kur.va nehezek a takaróid" (tényleg nehezek) és ő is meglihegősödött, talán csak a takaróimmal van baj, nem velem.. 🤷🏻‍♀️

2020. jan. 25. 13:03
 12/12 palfydanka ***** válasza:

Az idők során én is belekezdtem sokszor már a fogyózásba/életmódváltásba, azonban 1-2 hét után mindig sajnos elhagyott a motivációm.

Idén összeszedtem magam, és január 6. óta próbálok életmódot váltani. Én kalóriát számolok, nincs egy megadott érték, csak nagyjából mindig tudom hol a határ. Azóta nem fogyasztok kenyeret/helyette abonett/, rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, salátát és egészséges nasi alternatívákat fogyasztok, ha nagyon ráéhezek/pl. egy smoothie bowl, olyan müzliszelet, amely nem tartalmaz hozzáadott cukrokat, vagy egy gyümisali/. Úgy gondolom, minden étrendben szükséges beiktatni 1-2 cheat day-t, mert anélkül nagyon hamar elvesztenénk motivációnkat.

Tízóraira próbálj meg salit vinni vagy zabkását, vagy esetleg 0% zsírtartalmú cukormentes gyümölcsjoghurtot egy-két abonettel. Én ebédet a menzán eszem, ha tudom hogy magas kalória- és szénhidráttartalmú étel lesz, akkor inkább ott kevesebbet eszek, és ha hazaérek pótolom egészséges alternatívával. Vacsorára leginkább salit szoktam/ha délelőtt nem azt vittem/, vagy tojást, csirkemellsonkát.

Emellett próbálok áttérni a növényi tejre, mert sokkal kevesebb kalóriát és cukrot tartalmaz. Eddig próbáltam a mandulatejet, ami számomra ihatatlan volt, a kókusztej viszont nagyon finom.

Emellett én is próbálok edzeni, leginkább futni szoktam 3-4-5 km-t, vagy valami más testrészre való edzést csinálok, esetleg HiiT edzést.

Ha hamar elveszted a motivációd, esetleg próbálj meg már az elejétől képeket csinálni, hogy megörökíthesd a fejlődésedet. Nekem még sokat segített az, hogy arra gondoltam milyen jó lesz ha nyáron már a strandon nem fogom rosszul érezni magam a bőrömben.

Ha van kedved erről beszélgetni, vagy van kedved ezt "együtt" csinálni, írj:)

Nekem eddig 3 teljes hét alatt 3-3,2 kg ment le.

17/L

2020. jan. 29. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!