Hogyan tudnék 10-15 kilót fogyni úgy, hogy nagyon hamar fáradok? Milyen mozgást végezzek?
Sziasztok!
17 éves lány vagyok, 161cm, és körülbelül 75kg.
Nagyjából 10-15 kilót szeretnék leadni, próbálkoztam több diétával is, kalóriaszámlálással, kardióval, súlyzózással is, de mindig feladtam kb 2 hét után mert marhára nincs kitartásom, sokáig szobabicikliztem és az jó volt, szerettem is, de tönkrement, és igazából nem tudom, milyen edzés lenne nekem jó, mert iszonyúan hamar fáradok (de egész életemben így volt, beágyazok és érzem ahogy ver a szívem, a futással sem jöttem ki jól, pedig nem vagyok szívbeteg)
Aki ért a témához, és tudna edzést írni nekem, azt nagyon megköszönném, szeretném mostmár végre tényleg komolyan venni a fogyást.
Akik szintén túlsúlyosak voltak és sikerült lefogyniuk, elmesélnétek, hogy nektek hogyan sikerült a fogyás, nehéz volt-e, most hogyan étkeztek, mit mozogtok most?
Ha nincs kitartásod, akkor felesleges edzést írni.
A fogyókúra egy döntés, kevesebbet, válogatott alapanyagokból tudsz enni. Ne nassolj, és igyál csak vizet. Sétálj minden nap egy órát, ha kitavaszodik, közlekedj biciklivel.
nem szoktam cukros üdítőket inni, vizet szoktam.
biciklim pedig nincs, gyalog megyek mindenhova.
nincs kitartásom, de írtam, hogy szeretném végre komolyan venni a fogyást, mert egyre közelebb vagyok a 80 kilóhoz, és nem szeretnék annyi lenni, és azok a ruhák amiket a nyáron vettem, karban kezdenek szűkek lenni, most az motivál, hogy fogyjak bele a ruháimba, és kisebb ruhákat szeretnék hordani, de nem tudom milyen edzést kéne elkezdenem, gondolom először erősítenem kéne, hogy bírjam a kardiót később, vagy bármilyen másik edzésformát, de nem értek ezekhez, ezért írtam ki a kérdést is.
Kitartàs nélkül, motivàció nélkül esélytelen a fogyàs. Ha te magadban nem tudod eldönteni, nem akarsz tenni érte, teljesen mindegy ki mit ír neked össze.
Mozogj bármit rendszeresen, rakj össze olyan étrendet amit élvezettel eszel, ne a koplalàsról és az önkínzàsról szóljon, hanem életmódvàltásról.
Kerüld a fehér lisztet, cukrot, a többi pedig egyéni dolog, amit neked kell kitapasztalni, ami x embernek jó, az y embernek nem biztos.
Nekem személy szerint a kevés szénhidràt, sok fehérje- sok zsír kombinàció vàlt be, még nem fogytam le, csak -36 kgnàl jàrok. Az étrend betartàsàval semmi problémàm, ha éhes vagyok eszem, mindig jóllakom. Lelkileg màr nehezebbnek mondanàm, főleg az első hónapok, nem egy könnyű dolog türelmesnek lenni, de idővel elfogadja az ember ezt is.:) Hisz a felesleg is évek alatt jött fel, nem vàrhatom el hogy pàr hónap alatt lemenjen. De ezen is túl vagyok màr. Most màr elfogadtam, élem az új életem, és idővel ( néhàny év múlva) majd a fogyàs végére érek, ahonnan màr csak a megtartàs jön... Ezért érdemes életmódban gondolkodni, hisz aki màr egyszer felszedett felesleget, újra fel fogja, ha a fogyàs utàn abbahagyja amit csinàl. Ezért nem működnek a drasztikus, megvonàsokkal teli fogyókúràk. Hosszútàvon élhetetlen.
Hát igazából az a szobabicikli baja, hogy a pedál részéről valamilyen csavar állandóan kitekeredik, + valamilyen gyűrűszerű is kiesik belőle, aminek nem kéne, és beakad tőle a pedál, ha visszatesszük, tekerek 10et és ismét lejött a csavar.
mamámnak van szobabiciklije, máskor kölcsönkértem, de irigy, nem adja oda, azt mondja szokott tekerni napi 5 perceket (nem szokott), szóval őt nem is nyaggatom.
pénzem meg nincs arra, hogy vegyek egy szobabiciklit, anyáék meg tudom, hogy nem fognak venni, nem is várom el tőlük, mást meg nem ismerek, akinek van megunt szobabiciklije, pedig azt tényleg használnám.
Jelenleg az motivál, hogy beleférjek a nyáron vásárolt ruháimba, mert karban kezdenek szűkek lenni :( És nem akarok tovább hízni sem, szóval most a motiváció az megvan, és szeretném is jobban érezni magam, szeretnék jól kinézni.
Én értem, hogy írjak össze magamnak edzéstervet, meg kajákat, de ha értenék hozzá, már megtettem volna, és fel sem tettem volna ezt a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!