Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Őszintén! Mi az oka annak,...

Őszintén! Mi az oka annak, hogy meghíztál?

Figyelt kérdés

2019. dec. 20. 16:02
1 2 3 4 5
 41/46 anonim válasza:
100%

Édesanyám egy elég kontrolláló és mérgező nőszemély. Soha semmi nem volt jó. De egyik kedvenc mániája volt, hogy "Ne egyél annyit!" meg "Hogy bírsz annyit enni?" és ezeket mindig ilyen nagyon negatív, lenéző hangnemben. Pedig pont emiatt keveset ettem szerintem, vékonyabb is voltam mint a többi korombeli fiú, meg sokat jártam el sportolni, pont azért hogy ne legyek otthon. Apám is ugyanezeket kapta, pedig ő is vékony volt és rendszeresen járt futni.

Aztán 13 éves koromban elváltak a szüleim és szerencsére Apámhoz kerültem.Azonnal sokkal nyugodtabb lettek a mindennapok, életemben először szívesen mentem haza. Így egyre kevésbé éreztem szükségét, hogy majdnem minden nap sporttevékenységekre járjak, középsulira el is hagytam mindent és csak a tesi órák maradtak. Az étkezési szokásaink is átalakultak. Apám Édesanyámmal szembemenve egyáltalán nem szabott korlátokat se nekem, se magának.Bármit ehettünk, bármennyit.Gyakori lett, hogy vacsorára pizzát rendeltünk vagy suli utáni mekizés. Persze élveztem, hogy senki nem baszogat és degeszre ehetem magam. Tényleg nincs jobb szó rá, zabáltunk mint a hülye.Nagyon gyorsan elkezdtek jönni a kilók, de nem érdekelt eléggé akkoriban.

Kb 7 év alatt mindketten nagyon meghíztunk. Most 188cm-hez 149 kiló vagyok, Apám pár centivel alacsonyabb nálam, de ő is van 135-140kg. Eljutottunk arra a pontra, hogy mindketten szeretnénk változtatni, de annyi megszoktuk ezt az életvitelt, hogy nehéz. Az sem segít, hogy egy pozitív változás negatív következményéről van szó, ahelyett, hogy ha valami negatív váltotta volna ki a hízást.

2020. ápr. 19. 18:13
 42/46 anonim ***** válasza:
97%
Drukkolok nektek #41-es.
2020. ápr. 19. 20:05
 43/46 anonim ***** válasza:
100%
Önálló irodám lett, egyedül dolgoztam és csak nassoltam...
2020. szept. 18. 18:31
 44/46 anonim ***** válasza:
100%
Olyan 8 éves koromig alultáplált voltam. A szüleim rendszeresen ittak, vertek engem és a testvéreimet, illetve egymást is. Olyan 10 éves koromban hízásnak indultam. Annyi trauma ért akkoriban, hogy csak ezzel tudtam nyugtatni magamat. Az evés volt a válasz mindenre. Ha szomorú voltam, ha unatkoztam, ha boldog voltam, ha mérges voltam. Az evésbe menekültem. Sose kerültünk ki a családból egyébként. Apám rendszeresen bántott szóban az alakom miatt. Anyám meg fizikailag. Mindig mondták, hogy ilyen zsírdisznó egy férfinek sem fog tetszeni. Elkezdtem lefogyni. Bűntett magam. Volt hogy napokig nem engedtem meg magamnak az étkezést. Volt, hogy egy évig 500-800kcal között ettem naponta, suli mellett. Végül tarthatatlan volt és 157cm/47kilóról 2 év alatt , 157cm/ 80 kg lettem. Ma már pszichológushoz járok, próbálok odafigyelni magamra. Most tartok 70 kilónál, de még nincs vége. :)
2020. szept. 19. 07:35
 45/46 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok kövér, csak magamhoz képest. Annyira stresszes a munkam, hogy nincs energiám sportolni.
2020. szept. 19. 12:06
 46/46 anonim ***** válasza:
100%
Vertek engem a szüleim gyermekkoromban. Ha előjönnek a rossz emlékeim, bánatomban egész nap csak enni tudok, semmi mást.
2020. szept. 19. 16:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!