Klisé, de gyerekkoromig kell visszamenni a magyarázatért. Anyám is kövér volt, és emiatt betegesen viseltetett az én súlyom iránt (mint egyetlen lánya). Nincs reggeli (max egy pohár víz, több abból sem lehet, amikor szomjas voltam, akkor kiosontam a wc-re, hogy utána kézmosás ürügyén gyorsan inni tudjak pár kortyot, mert utánam jött). Tízórai max amit a suliban kaptam (alsó osztályban, felsőben átvette már a teljes kontrollt), ebéd is suliban, uzsi alsó osztályban, utána semmi.
Emellé jött az általános szidás, hogy kövér vagyok, senkinek se fogok kelleni, hányingere van, amikor rám néz (normális-sovány testalkat között voltam). A bátyám (gyermeki gonoszság...) fokozta azzal, hogy átvette anyámtól a gúnyneveimet és úgy hívott (zsírbödön, zsírbüfé, hájas disznó stb).
És persze én bőgtem, amikor megráncigált és így hívott a saját anyám. Ekkor rádöbbent, hogy nem normális, így adott édességet és rengeteg csokit, hogy nem akart megbántani, egyem meg nyugodtan (amire persze nem voltam hajlandó), viszont ilyenkor megbukva érezte magát és addig pofozott és üvöltött, amíg meg nem ettem mindet... Másnap meg minden kezdődött elölről és tényleg hízni kezdtem. A lakásból tilos volt kimennem játszani, szigorúan haza kellett mennem suli után (random időben telefonált a munkahelyéről, hogy otthon vagyok-e), nem volt semmi testmozgás.
Azóta persze megszabadultam tőle, de amikor szomorú vagyok vagy szorongok (párkapcsolati problémák, munkahelyi barom főnök), akkor édességet/csokit zabálok tonnaszámra, amíg hányingerem nem lesz, de akkor is letolom a többi csokit is. A vízfogyasztás mai napig problémás nálam, túl keveset iszok és azt is suttyomban szinte, hogy minél kevesebben lássák...
Szóval a jellemgyengeségem azzal párosul, hogy nem léptem túl a gyerekkori traumámon.
Én anno azért híztam el mert rengeteget zabáltam... Imádom a szalonnát, főtt tésztát, bacont, puha vajas kenyeret, chpiset, rizst ilyen-olyan tejszínes mártásokkal :D
De lefogytam, és már kontroll alatt tudom tartani :)
Sokan mondták, hogy sovány vagyok.
Elkezdtem hízókúrát csinálni.
Ettem, ettem, ettem... és utána már nem bírtam abbahagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!