Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Őszintén! Mi az oka annak,...

Őszintén! Mi az oka annak, hogy meghíztál?

Figyelt kérdés

2019. dec. 20. 16:02
1 2 3 4 5
 31/46 anonim válasza:
100%
Pánikrohamom támadt, nem azonnal, de rájöttek hogy pszichológiai kezelésre van szükségem. Sovány voltam és jó alakom volt előtte. De aztán minden évben feljött rám vagy két kiló. És így minden évben híztam. Ugye a nyugtatók is nyilván szerepet játszottak. Ja, és hát a mozgáshiány is betett azért. Nem tudom de tíz év alatt sikerült túlsúlyossá válnom. Ma már 92 kg vagyok kb. Viszont én kimerültséggel, fáradékonysággal is küzdöttem gyerek korom óta, amit nem tudok mivel magyarázni. Stresszes volt nagyon a gyerekkorom, és felmérhetetlen károk keletkeztek a lelkemben. De persze ez senkit nem érdekel, csak azért írom mert ez is szerepet játszott minden bizonnyal az elhízásomban. Ha egész nap nem ettem, akkor sajnos este ettem, és a szervezetem valahogy mindig estefelé kívánta meg az evést. Szóval egyszerűen szólva 98 százalékban pszichológiai oka van, a fennmaradó 2 százalékot a mozgáshiány számlájára írhatjuk. 33 N
2019. dec. 23. 18:45
 32/46 anonim ***** válasza:
100%
Mozgásszegény életmód, és nem megfelelő táplálkozás főleg. Napi egyszer eszek/ettem régen is, de ha nem mozgom le, és gyakran iszom energiaitalt, cukros üdítőket és édességeket nem érek vele semmit. Illetve az antidepresszáns sem könnyít a helyzeten, bár ez így sem mentség, mert gyógyszer szedése mellett is le lehet fogyni, csak több erőfeszítés kell hozzá. Egyébként nincs bajom a kinézetemmel, egyedül csak a karjaim és a csípőm zavarnak, a többi teljesen rendben van szerintem.
2019. dec. 24. 16:38
 33/46 anonim válasza:
100%
Alkohol, mozgásszegény életmód.
2019. dec. 25. 22:07
 34/46 anonim ***** válasza:
100%
Régen sem voltam vékony alkatú (mondjuk a tesómmal ellentétben) de kövér sem. Rendszeresen mozogtam, tavasztól őszig futni jártam, amúgy aerobikoztam, súlyzós gyakorlatokat végeztem. 162 cm magas vagyok, a huszas éveimben nyáron 56-58 kg voltam mindig, (lejjebb is tudtam menni, de azt nem tudtam megtartani) télen pedig 62-64. Tavasszal pár hét alatt ledobtam a felesleget és éltem világomat. A szülés után, 34 éves koromtól ugyanezzel az életmóddal ez úgy nézett ki, hogy nyáron 60-62, télen 68-70, na ez már jobban zavart, de még mindig ledobtam tavasszal a felesleget, talán több hét alatt és több erőbedobással, de ment. Aztán 39 évesen volt egy balesetem. Szilánkosra tört a térdem és combközépig gipszben feküdtem, mindez még tavasz elején, 68 kilósan. Na, erre fekve jött fel vagy 10 kiló a nyárra. Borzalmasan éreztem magam. Közben elköltöztünk, rengeteg gyakorlás, lépcsőmászás következett a térdemmel ami utána már sosem volt 100%. Futás kizárva. Amikor edzeni kezdek, tán egy, mas 2 hónapig bírom, aztán olyan gerincfájdalmak vesznek elő, lumbágó, nyaki fájdalmak, a talpaim szúrnak (állítólag sarkanytyú, nem lett megröntgenezve, nem tudom) hogy abba kell hagynom mindent és max jóga, hogy el ne pusztuljak. Amikor rendbe jövök, megint próbálkozok, de hiába tapasztalt edző stb, megint jön a fájdalom tzunami. Nem értem. De bele vagyok keseredve, mert mindig mozogatam és ez most nagyon nem jó. 42 éves vagyok és kb 80 kiló. Úgy érzem magam, mint egy vénasszony. El vagyok keseredve és nincs motivációm, mint régen, mert "úgysem sikerül."
2019. dec. 26. 14:29
 35/46 anonim válasza:
80%
A sexhiány miatt. Aszexuális a férjem és a kezdeti mézeshónapok után még formás duciként se kellettem neki. Aztán gyerek...munka...mindennapok, és kufirc helyett jókat főztem és ettünk. Pár hónapja egy itteni levelezés bekapcsolta az off-ra állított libidómat. Az egyetlen működő fogyókúra a bagzó macskáké: ha egész nap a sex jár a fejedben, nem tudsz enni. De sajnos sexelni se fogsz tőle... :) Ébredő 40-es.
2019. dec. 27. 14:37
 36/46 anonim válasza:
100%

Klisé, de gyerekkoromig kell visszamenni a magyarázatért. Anyám is kövér volt, és emiatt betegesen viseltetett az én súlyom iránt (mint egyetlen lánya). Nincs reggeli (max egy pohár víz, több abból sem lehet, amikor szomjas voltam, akkor kiosontam a wc-re, hogy utána kézmosás ürügyén gyorsan inni tudjak pár kortyot, mert utánam jött). Tízórai max amit a suliban kaptam (alsó osztályban, felsőben átvette már a teljes kontrollt), ebéd is suliban, uzsi alsó osztályban, utána semmi.

Emellé jött az általános szidás, hogy kövér vagyok, senkinek se fogok kelleni, hányingere van, amikor rám néz (normális-sovány testalkat között voltam). A bátyám (gyermeki gonoszság...) fokozta azzal, hogy átvette anyámtól a gúnyneveimet és úgy hívott (zsírbödön, zsírbüfé, hájas disznó stb).

És persze én bőgtem, amikor megráncigált és így hívott a saját anyám. Ekkor rádöbbent, hogy nem normális, így adott édességet és rengeteg csokit, hogy nem akart megbántani, egyem meg nyugodtan (amire persze nem voltam hajlandó), viszont ilyenkor megbukva érezte magát és addig pofozott és üvöltött, amíg meg nem ettem mindet... Másnap meg minden kezdődött elölről és tényleg hízni kezdtem. A lakásból tilos volt kimennem játszani, szigorúan haza kellett mennem suli után (random időben telefonált a munkahelyéről, hogy otthon vagyok-e), nem volt semmi testmozgás.

Azóta persze megszabadultam tőle, de amikor szomorú vagyok vagy szorongok (párkapcsolati problémák, munkahelyi barom főnök), akkor édességet/csokit zabálok tonnaszámra, amíg hányingerem nem lesz, de akkor is letolom a többi csokit is. A vízfogyasztás mai napig problémás nálam, túl keveset iszok és azt is suttyomban szinte, hogy minél kevesebben lássák...

Szóval a jellemgyengeségem azzal párosul, hogy nem léptem túl a gyerekkori traumámon.

2019. dec. 30. 10:55
 37/46 anonim válasza:
100%

Én anno azért híztam el mert rengeteget zabáltam... Imádom a szalonnát, főtt tésztát, bacont, puha vajas kenyeret, chpiset, rizst ilyen-olyan tejszínes mártásokkal :D

De lefogytam, és már kontroll alatt tudom tartani :)

2020. jan. 11. 12:29
 38/46 anonim ***** válasza:
100%
Mindig nagyon nagy étvágyam lesz a stressztől, nem bírom a zabálást abbahagyni. =(
2020. ápr. 11. 12:29
 39/46 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, még ez sem baj, ha tudatosan tudod, mit eszel.
2020. ápr. 11. 13:24
 40/46 anonim ***** válasza:
100%

Sokan mondták, hogy sovány vagyok.

Elkezdtem hízókúrát csinálni.

Ettem, ettem, ettem... és utána már nem bírtam abbahagyni.

2020. ápr. 18. 14:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!