Őszintén: A megemelt napi vízfogyasztás tényleg segíti a fogyást, vagy ez is csak egy mendemonda?
Igen, tudom tudom, ott a google, keressek rá, stb.
Az az egy problémám, hogy hiába írják ki, igen, az, nem tudom meg, hogy végülis hogyan segíti.
Napi 4-5 litert is meg tudok inni ha kell, mellette diétázom, de nem mondanám hogy jelentős változást észlelnék csak a vízfogyasztásom megemelése által.
Pedig mozgok szóval arra sem lehet fogni.
Valaki el tudná nekem magyarázni, hogyan is működik ez, józan paraszti ésszel/konyhanyelven?
Megköszönném a segítséget.
Nem kell hozzá sok ész hogy megértsd.
A tested nagy %-a vízből áll, és ugye a kémiai folyamatoknak a szervezetedben egy bizonyos közegre van szüksége. Ha kevés vizet iszol, akkor a szervezeted is lelassul, ha pedig eleget akkor normális ütemben fog működni. 4-5 litert nem érdemes, mert azzal már kimosod a sókat is. 2,5 liter víz elég, nyáron lehet 3 - 3,5 is akár.
Ha evés után megiszol 1-2 pohár vizet, jobban megtelik a gyomrod, és jóllakottabnak érzed magad.
Ha így kevesebb kalóriát eszel, akkor segíti a fogyást a víz. Ha víz előtt-után azért bekapsz pár tábla csokit, akkor a vízivás nagyjából semmit sem segít, illetve a napi folyadékszükségletedet fedezi, ami persze fontos.
Teljesen felesleges 4-5 litert meginni, sőt, könnyen lehet káros is. Én a legnagyobb hőségben sem iszok 3,5 liternél többet.
A testsúlytól, aktivitástól is függ, de 2-2,5 liter általában elég egy embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!