Most őszintén, van olyan aki tényleg fogyott koplalással? és nem szedte vissza a kilókat? 500kcal per nap stb
egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyeneket csináltok, meg azt sem hogy beválik.. :D
hallottam olyat aki napi max 300 vagy 500 kcal-t visz be, hát hogy birjátok ezt ki? mi lett az eredménye?
Persze, hogy van. Mindenki lefogy koplalással, aki elég sokáig bírja, az energiahiányt valahonnan pótolni kell. Utána nem egyszerű, plusz amúgysem jó módszer, de egyeseknek valamiért ez a legkönnyebb.
Én képtelen lennék rá, de tudok ilyen esetet, amikor koplalással remekül lefogyott a delikvens, zsírból (nyilván ment izom is, de mivel eleve alig volt, ez kinézetben nem látszott, sokkal jobban nézett ki utána). A kalória bizonyára több volt 500-nál, de nem tudom, nem volt számolva. Szerintem nagyon kevesek ilyen "szerencsések" s neki is évekig kellett vigyázni utána (bár nem volt vészes. visszatért a régi, bő étkezésére s ha feljött 2 kiló, kicsit visszafogta magát és visszafogyott. ez ment évekig, utána felszedett egy kevés izmot s most már nagy a kerete, főleg, hogy az anyagcseréje sokkal gyorsabb, mint az átlagé).
A rövid idejű koplalás kevésbé veszélyesebb (bár minek, ha nem muszáj), tartósan viszont normális ember direkt nem csinálja semmiképp.
Koplalassal lehet fogyni szerintem és én is ezt fogom tenni meg mellette jogazom de én tornázni nem bírok max majd elmegyek futni :D
Karácsonykor hetven valamennyi voltam most meg alig vagyok 65 és csak azért ment le mert keveset eszek.
Nekem hasbol kéne fogyni olyan 5-10 kilót , combol feszesedni kéne febekbe meg kicsit formalodni onnan már fogyni nem akarok :D
17/L
Ha már a kulcsszavak közé odabiggyesztetted, hogy anorexia, akkor elmondanám, hogy akik étkezési zavarosak, azok fejben betegek, nekik a koplalás teljesen más érzés, mint neked. Ez ugyan olyan, mint ahogy te is, és egy alkoholista is máshogy viszonyultok az alkoholhoz. Neked ez csak egy pohár bor, de neki a lételeme - ugyanígy működik a koplalás.
Én volt, hogy 9 napig semmit nem ettem csak vizet ittam, meg diétás kólát. 7 kg-t fogytam, és tartottam hónapokig. Én a zabarohamok miatt szedtem vissza, amik később alakultak ki. De ezek rendszeressége mellett ma is 170cm/53 kg vagyok.
igen, lehet fogyni koplalással. hogy hosszú távú-e? nem, nem az.
egyszer azért, mert a szervezet megtanul kezelni egy kalóriabevitelt. ha kevésnek találja, jobban raktároz, így ha valaki abba hagyja a koplalást, bizony találkozhat azzal a dologgal, hogy alig eszik, mégis hízik.
aztán azért is, mert a tartós súly kordában tartáshoz egy szigorú életmód kell, mert ha bizony hízékony valaki, akkor a kis "huncut" szervezete mindig raktározni próbál, de ha valaki módszeresen odafigyel, edz és egészségesen, elegendő tápanyagot eszik, de nem "dőzsöl" akkor meg tudja tartani. de a koplalás nem adja meg az elengendő tápanyagot, vagyis nem tartozik a megfelelő táplálkozás kategóriába.
arra jó, hogy valaki elinduljon egy úton, esetleg ne hízzon az életkor változásával egyre többet....
de sajnos tény, hogy a szervezet mindig alkalmazkodik.
nekem bevált a koplalás. fiatalon :)
40 évesen csak ront a helyzeten, és a ruhaméreten :)
Jó dolog a koplalás,pl nálam csak az válik be. Mivel nem bírok ócska ízetlen salátaleveleken meg retken éldegélni meg száraz csirkemellen és hungarocelkenyéren egész életemben. Ezért inkább semmit nem eszek vagy csak 2-3 almát naponta,és szépen mennek is le a kilók.Amikor lementek akkor már eszek rendesen jóízű magyaros kajákat ,és ha látom híznék vissza,akkor újra koplalás néhány napig. Nekem ez válik be másnak meg más.Ha jól belegondolunk őseink is akkor zabáltak nagyokat amikor sikerült nekik valamit levadászni,aztán mikor az elfogyott akkor nem ettek.Hütőszekrény az nem volt,tartalékolni..
Közben persze keményen sportolok futás ,teljesítménytúrák és küzdősport,szóval az izomvesztés az kamu, a környezetemben nekem van a legnagyobb kitartásom ,nem fulladok ki hosszas igénybevételtől és ha valamit arrébb kell rakni engem hívnak :D
ha valaki úgy gondolja hogy jó dolog a koplalás azzal nincs minden rendben. Teljesen tönkreteszi a gyomrot,az emésztést..mindent. Tapasztalatból írom.
#3as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!