Szerintetek hány kiló fogyás amit már észre lehet venni?
Elhatároztam magam a diétával mert ahogy elkezdtem komolyan sportolni 4.5 éve bizony ráálltam egy olyan étrend re ami nagyon sok :)
Heti 8 edzés + 5 tesivel nem volt gond.
De kihagytam sérülés miatt kb 11 hónapot és 16 kilót szedtem fel.
Hogyismondjam zavar de nem gyengén.
78 kilóról 94 kilóra.
A bmi index szerint 78 az ideális testsúly tartomány felső határa számomra. (Futas.net)
Az orvosom szerint nem a rendszeres sport miatt.
Most hogy újra elkezdtem sportolni vissza szeretnék fogyni.
(Úszok és vízilabda heti 5-8 edzés +skola)
1. Úszással nehéz fogyni, mert a termogén folyamatok ( (ZSÍRBÓL fogyáshoz szükséges folyamat )mivel hideg a víz, és ezen folyamatokhoz ahogy a neve is írja hő kell ) vagy nem, vagy csak nagyon nehezen, lassan és nem teljes mértékben indulnak be.
2. A bmi egy gyökérség... Ha egy testépítő 170 centi és 90 kg rom szálkás ( 1-3% testzír + vízhajtózva ), akkor ő a bmi szerint kórosan elhízott...
persze-persze te nem testépítéssel foglalkozol :)
Alap kérdésedre a válasz: Testalkattól függ, de általában 3-5 kg már észrevehető.
A sérüléssel ( bármiféle is ) vigyázz, ne dolgozd túl.
A fogyáshoz mivel ezzel a típusú sporttal nehéz zsírt leadni, egy magas fehérje ( súlyod ( kg ) * 2) és alacsony szénhidrát ( súlyod * 1,5 ) illetve zsír ( minél kevesebb telített és transz zsírsav, telítetlen se sok, de az nem árt legalább ) tartalmú étrend.
Továbbá kitartás és odafigyelés :)
Sok-sok sikert kívánok, ha bármi kérdésed van üzenetben felteheted :)
Testalkattól és testösszetételtől is függ.
Ha valaki például inkább zsírt veszít és megmaradnak az izmai, akkor ( főleg egy női szemnek ) úgy tűnhet, hogy nem is fogyott olyan sokat, pedig zsírból igenis sokat veszített, csak ugye az izom nehezebb, mint a zsír, ezért többnek tűnhet.
A lényeg mindenképp a helyes fogyás, nem a gyors fogyás. Ha valaki tud egyszerre helyesen is és gyorsan is fogyni, akkor az nagyon jó, de a hangsúlyt mindig a helyességre kell fektetni és a szervezet majd beállítja a saját tempóját.
A helyes fogyáshoz elengedhetetlen a sport és a megfelelő táplálkozás, valamint a pihenés sem utolsó szempont, de ha valaki eleget sportol, akkor ez utóbbi úgyis magától jön.
Amúgy szerintem az, hogy hány kiló fogyást lehet észrevenni, elég relatív, mert ha valaki durván elvan hízva, akkor azon nagyon hamar meglátszik a változás, de egy átlagosabb személynek már több kilók leadására van szüksége ahhoz, hogy jelentős különbség látszódjon rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!