Kezdőoldal » Fogyókúrák » Atkins diéta » Van egy jó kérdésem. Ha...

Van egy jó kérdésem. Ha valaki nem zabál két pofára és mozog rendszeresen, akkor az nem a fogyás "titka"?

Figyelt kérdés

2013. szept. 13. 23:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A normális testalkat titka, hogy nem szabad elhízni. És nem elhízás után kell okosabbnál okosabb dolgokat kitalálni a lefogyásra. De sajnos ebben a témában csak az eső után köpönyeg működik.
2013. szept. 19. 11:07
 12/15 anonim ***** válasza:

Uhhh... Én is be akarok szállni! :)

117 kiló vagyok, meg 189 centi. A dokik szerint 80 kiló körül kellene lennem (mert az olyan férfias testalaktot eredményez)

Volt egy 9 hónapos időszak, amikor nagggyon jól ment anyagilag, személyi edzőm volt, számoltuk a kalóriákat. Napi 1500 kalóriát vittem be. (Kb. ritkán előfordult, hogy 2000-et) Az én "súly-tartásomhoz" 3000 kalória kellet volna.... A 9 hónap alatt 10 kilótól szabadultam meg, akkor voltam olyan 99-100 kiló. Ez volt a "nagy fogyás"

Szerintem ezzel megindokoltam, hogy nem, nem az a fogyás titka.

2013. okt. 1. 20:56
 13/15 anonim ***** válasza:

12-es egy egészen reális dolgot írt le, le is adott 10 kilót, nem értem, miért elégedetlen.

Ha értelmesen közelítjük meg a dolgot, akkor nem "nagy csodafogyást" kell várni, hanem szép egyenletes ledolgozását a feleslegnek.

Tartós fogyás csak szépen lassan érhető el, havi pár 2-3 kg meredekséggel max.

Szóval a sok hülye ultragyors fogyókúrát orvosilag el lehet felejteni.

Az is nagyon játszik, hogy közben a testzsír százalék hogyan alakul. Pl lehet, hogy egy magas férfinál nem is olyan nagy baj, ha mondjuk 100 kilós, az a baj, ha ez sok zsírból tevődik össze, ilyen esetben inkább az a cél, hogy az izomzat feljődjön és csökkenjen a zsír aránya, mint hogy mindenképpen könnyebb legyen az illető!!

2013. okt. 2. 10:43
 14/15 Gabbbby válasza:
Szerintem nagyjából ez így igaz, nekem az jött be hosszú távon, hogy este 6 után nem ettem és sok zöldséget, gyümölcsöt ettem, reggelente frissen facsartam le magamnak kézzel a grapefruitot meg a narancsot. 7 kilót fogytam 4 hónap alatt lassan. Nem igazán sportoltam halálra magam, sok séta, inkább kiegyensúlyozottan ettem 5ször kicsit egy nap. Biztos, hogy a gyors fogyás nem egészséges. visszajön a duplája.
2014. febr. 13. 13:13
 15/15 anonim ***** válasza:

Egészséges emberre ez igaz (már ha az obesitást egészségesnek lehet nevezni), persze vannak ritka kivételek, amikor pl. tényleg betegség, például endokrinológiai oka van az elhízásnak. De ez a ritkább. A genetika mindig ott van a háttérben, de az csak egy hajlam, nem lehet mindent a gének rovására írni.

Régebben én is sokat ettem (bár nem zabáltam, és viszonylag egészséges ételeket ettem), de keveset mozogtam. Nálunk mindeninek van hajlama az elhízásra, én is eléggé kigömbölyödtem. Aztán elkezdtem sokat sportolni, emellett nagyon egészségesen enni. Azt nem mondom, hogy kevesebbet, mert elé sokat eszem, de szénhidrátot és zsírt keveset, emellett rendszeresen mozgok ma már. És így nem hízok el.

Tehát összességében de, igazad van :) Azt leszámítva, hogy nem is a két pofára zabálással van a baj, hanem a bevitt táplálék minőségével- és milyenségével, illetve az ehhez társuló mozgásszegény életmóddal.

2015. aug. 22. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!