Nagyon elszaladt ma velem a ló? (1500kcal-os étrend)
Ma ettem:
2 db melegszendvics szalámival
1 db MARS csoki (leesett a vércukrom, muszáj volt)
7 db üres palacsinta sima kakóporral
80 gramm főtt tészta + 20 gramm gomba pörkölt.
Jellemzés:
Melegszendvics 2 vékony szelet kenyér + pár vékony szalámi. A palacsinta papir vékony.
Úgy érzem sokat ettem, de nem laktam jól :/
Nagyon elcseszettnek érzem a mai napi kajálást.
Máskor 1300ból elvagyok, és jól is lakok :P
Menstruálni aligha. Fiú vagyok.
Remélem nem térek megint rossz útra.
10kg-t már sikerült ledobnom kb egy hónap alatt. Van miből fogyni...
fiacskám, ha nagyon vágysz mondjuk a kenyér után lehet venni szénhidrát csökkentett-et aminek a kalóriája is jóval kevesebb...meg vannak cukormentesebb csokik amik szintén kevesebb kalóriát tartalmaznak. hány éves vagy és hány kiló?
10 kiló eléggé sok egy hónap alatt...
Csupa extragyorsan felszívódó vacak fajta szénhidrát, rengeteg cukor, nulla fehérje (a pár vézna szalámi és a 20 gramm gomba az semmi), nulla zöldség, nulla vitamin vagy rost, nulla telítetlen zsírsav - és még csodálkozol, ha a vércukrod mélyrepülést végez és kopog a szemed az éhségtől?
Szénhidrátból lassan felszívódót egyél (zab, rozs, teljes kiőrlésű gabonafélék, cukormentes müzli) sok fehérjével (sovány hús, hal, túró, tojás, túró), baromi sok zöldséget, napi sokszor keveset, a nap vége során a szénhidrátokat csökkentve, a fehérjét növelve. Zsírszegényen étkezz, zsírsavak pótlására lenmag vagy lenolaj, halolaj, tökmagolaj vagy pár szem olajos mag. Sok folyadék kell (víz, cukormentes tea).
Így stabil marad a vércukrod is, és nem tör rád, hogy minden vackot pánikszerűen összezabálj.
Ha nagy a túlsúlyod (márpedig ha egy hónap alatt 10 kiló lement akkor vagy nagyon koplaltál, vagy tényleg bálnaméretről indultál), akkor ne csak a kalóriákra figyelj, a szénhidrátbeviteled csökkenteni kéne (kezdve azzal hogy a cukros sz.arokat elhagyod), a fehérje pedig testsúlykilónként minimum 1,5 - 2 gramm vagy több, és baromira sok vitamin kell.
De ha ez egy ilyen kivételes nap volt, ne ess pánikba, egy-két nappal, de még egy pocsékul kajálós héttel se romlik el semmilyen diéta vészesen. Viszont azért leírtam az evidenset, ugyanis ha már így beindult a fogyásod, már rég tisztában kellene lenned azzal, hogy mit kéne enned, és mitől leszel farkaséhes...
Javárj, te "máskor" 1300 kcalból simán elvagy, HÍMNEMŰKÉNT, nagy túlsúllyal?
Akkor te vagy nagyon rosszul számolsz, vagy valami emésztési és/vagy hormonális zavarod van, vagy öreg, törpenövésű és ágyhoz kötött vagy, vagy a kevés XY kromoszómás anorexiások táborát erősíted, vagy nagyon durván koplalsz... de ez semmiképp se normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!