Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől megy tönkre egy friss házasság?
Munkámból kifolyólag sok házasulandó fiatal párral találkozom, és le vagyok döbbenve, hogy milyen nagy arányban mennek szét néhány éven belül. Sokszor (szerencsére) még azelőtt, hogy gyerekük születne, szóval még az sem egyértelmű ok, hogy a gyerek megváltoztatja az addigi életüket. Szívesen megkérdezném tőlük is ilyen esetben, hogy mi történt, de nem akarok senkinek a magánéletében vájkálni. Én még előtte vagyok a házasságnak, és egyre inkább úgy gondolom - látva mások példáját -, hogy nem sok értelme van kimondani az örök hűséget. Leginkább olyanok válaszaira lennék kíváncsi, akik átélték ezt, megházasodtak, aztán pár év múlva elváltak. Mi volt az oka? Mi az, amit nem láttatok a házasság előtt, utána viszont ellehetetlenítette a folytatást?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia!
Nem vagyok elvált :) De az ok rettenetesen egyszerű: az elköteleződés nem komolyan gondolása; a fogyasztói szokások kapcsolatra átvivése (ha nem működik, dobd ki); és az együttélés bármikori felmondhatósága.
Ha meg érdekel, kérdezd meg tőlük :)
Géza
Najo kifejtem:
Nalunk gyorsan jott a gyerek (tervezett) es hiaba beszeltunk rola elotte 1 evig,ugy tunik a gyakorlatban nem nott fel az apukaszerephez,turelmetlen volt es azt gondolom h hozzam sem eleg megerto.Ragyogjon minden,legyen meleg etel de azert a baba is legyen tundibundi.
Ezt kompenzalando,gondoltam ha tobb szabadideje lesz,otthon kiegyensulyozottabb lesz majd.
Alapvetoen halogato tipus,igy amikor osszejott egy havercsajaval,halogatta az elmondasat es jol beleszeretett,azt gondolta majd elmulik.
Igy a szabadidejeben amit remeltem h toltodessel tolt es a csaladi eletben profitalunk belole,a lannyal toltotte,majd amikor lebuktak,ugy erezte minosegi cseret csinal ha en kikoltozok a gyerekkel es a lany bekoltozik.Mindez hetek alatt lezajlott ugy h elotte nem voltak vitak es nem tudtam semmirol,amit ereztem h nem stimmt annal megnyugtatott h csak faradt v en kepzelgek.
Tehat a 2.5eves hazassagom 3 het alatt veget ert.Megjavitasra eselyt sem adott es bmikor probaltam kideriteni h tulajdonkeppen en hol rontottam,hulye indokokat hozott fel.
Egyszeruen csendben kiszeretett belolem,a csaladi eletbol ami megkotottsegekkel jar (es vhol a gyerekunkbol is).
Nem volt neki valo.De ezt maganak sem vallotta be.Nem volt elojele h vmi epp romlik koztunk.
Gondolom, több oka is van, nem lehet ráhúzni egy sablont.
Én még két dolgot említenék, ami nagyon jellemző. Az egyik, mikor a sok negatív előjel ellenére az egyik fél elhiszi, hogy a másik miatta meg fog változni. Többnyire a nő ilyen buta: hiába lépett félre, hiába bukott le, hogy ismerkedik, elhiszi, hogy innentől minden más lesz. Elvégre megkérte és elvette. Aztán jön a csalódás, hogy semmi sem változott.
A másik, és érdekes módon ez is inkább a nőkre jellemző: van egy álma hatalmas esküvőről, nagy fehér ruháról, és nem az érdekli, hogy kihez megy férjhez, hanem férjhez akar menni.
A lánykérést is sikerül kihisztizni, az sem teljesen önkéntes sok esetben a férfi részéről. De amíg az esküvő szervezésével van elfoglalva, és ez az egy lebeg a szeme előtt, addig semmi nem érdekli. Sok esetben ilyenkor inkább a férfi ábrándul ki belőle a viselkedése miatt, de már kínos lenne hónapokkal az esküvő előtt visszalépni, meg bele is öltek egy csomó pénzt.
Kimondják a boldogító igent, és jön a felismerés.
A pasi részéről, hogy elvett egy hárpiát, aki úgy gondolja, hogy őket innentől összekötötték, biztos a helye, nem is kell viselkednie.
A nő részéről meg az, hogy másnap ugyanúgy kel fel a nap, egy hét múlva ugyanúgy megy dolgozni, és már nincs meg az a cél, ami eddig boldoggá tette. Csak a szürke hétköznapok vannak zokni mosással és vacsorával a tévé előtt.
Ez is két olyan ok, ami gyakran vezet váláshoz.
Normálisan kéne párt választani.
Durr bele a közepébe helyett normálisan át kéne gondolni a dolgokat. Sokan a társadalmi elvárások ellenére egyszerűen alkalmatlanok a házas életre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!