Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A házasság alatt szerzett...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házasság alatt szerzett lakás vagyonmegosztásnál szerintem fele-fele. De a felperes nem akar belemenni, mert Ő dolgozott túlnyomó részt érte szerinte. +5 év után. Szép nem?

Figyelt kérdés
2016. júl. 5. 15:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
21%
Ja alapjáraton fele-fele, ha tényleg ő güzült többet bele akkor neki jár több. Mondjuk bizonyítani kell. Igen szép
2016. júl. 5. 16:01
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem 5 év akart lenni, hanem 35 év. Erre írtam, hogy szép mi?!
2016. júl. 5. 16:04
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

inkább Politika -> törvények szekcióba kellene ez, bár szerintem csak a felháborodásodnak keresel itt támogatást.

Igen, 1/2-1/2, függetlenül a két fél anyagi teljesítőképességétől.

2016. júl. 5. 16:21
 4/12 anonim ***** válasza:
40%
Neki is annyi a 35 év mint neki, így még szebb.
2016. júl. 5. 16:31
 5/12 anonim ***** válasza:
28%

Mindegy, hogy ő belemegy-e, a jogszabályok rá is érvényesek.

Arra kíváncsi lennék, miért gondolja, hogy ő dolgozott érte többet.

Ha te a gyerekekkel voltál otthon, akkor ez nem így van, ha mondjuk 35 évig nem dolgoztál volna, és ő tart el, az teljesen más tészta.

2016. júl. 5. 16:33
 6/12 anonim ***** válasza:
Van ami különvagyonnak számít (pl. örökség, ajándék, stb.), de ha ilyen nem épült bele, akkor nem számít, hogy ki mennyit dolgozott érte, fele-fele arányban kell osztozni.
2016. júl. 5. 16:58
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen, 3 gyerek is van. Felnöttek már! De dolgoztam én is, csak az én szakmámban,közalkalmazotti munkabér müködött. Most meg fél éve leszázalékoltak. Ennyi.Nyomorék vagyok. Ő meg nagyon humánus?
2016. júl. 5. 18:58
 8/12 anonim ***** válasza:

Mindegy, hogy humánus-e, vagy sem Magyarországon él, gondolom, magyar állampolgár, tehát a magyar családjogi törvények szerint fogtok elválni.

Fele-fele, semmi más megállapodást ne terjesszetek a bíróság elé, és fogadj ügyvédet!

2016. júl. 5. 21:50
 9/12 anonim ***** válasza:

olyan nincs hogy ő többet dolgozott

mire lett volna elég a pénze ha a te fizudból nincs befizetve a kocsi törlesztöje, olyan apróság mint a kaja a wc papir...

rögtön nem lenne lakása ha a napi élet nem a másik pénzéből lenne biztositva

2016. júl. 5. 23:46
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha nyomorék vagy és emiatt nem tudsz rendesen keresni, ez pedig nem neked felróható okból történt, akkor még házastársi tartásra is igényt tarthatsz. A ház meg felerészben a tied, bármit is pattog.
2016. júl. 6. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!