Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy kezdjek így új életet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy kezdjek így új életet?

Figyelt kérdés

Az én férjem sajnos klinikai eset. A válás vége felé tartunk, előreláthatólag a sok áskálódás ellenére végül is nálam helyezik el a gyerekeket. A 3 év alatt nekem kialakult egy nagyon jól működő kapcsolatom, a gyerekeim is imádják az új páromat. Úgy tervezzük, hogy összeköltözünk, de így változtatnom kell a lakcímünkön és persze iskolát is váltanunk kell.Úgy hallottam, hogy az apának is van joga beleszólni, ha változás történik a gyerekek életében. Na, persze, hogy bele fog szólni!!!

Mindent el fog követni, hogy alám rakjon.Azt mondta, hogy neki nincs vesztenivalója.De, ha mindehhez joga van, akkor itt kell maradnom és fel kell adnom a még el sem kezdődött életemet?

2010. ápr. 23. 09:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Országon belül simán költözhetsz! Külföldre nem viheted ki a gyerekeket a beleegyezése nélkül
2010. ápr. 23. 09:47
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy első írta, csak külföldre nem viheted és költözhetsz a beleegyezése nélkül.
2010. ápr. 23. 09:55
 3/14 A kérdező kommentje:
Külföldre maximum csak nyaralni vinném őket. Ehhez is kell az engedélye?
2010. ápr. 23. 09:57
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen kell az engedélye. Az útlevelet alá kell írnia. Nyugodtan kezdj új életet, a férjed sajnos most tehetetlenségében megpróbál valamit tenni. A válás egy ilyen dolog, mikor még a másik fél nem bír elszakadni. Kitartás!
2010. ápr. 23. 10:06
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Kell a külföldi nyaraláshoz is engedély, sőt, ha nagyon kekeckedni akar az iskola/óvoda váltáshoz is engedélyt kell, hogy kérj.

Sajnos (néha szerencsére, de ezt nem rátok értem) a törvény úgy szól, hogy a gyerek életében bekövetkezendő lényegi változásoknál az apának vétójoga van.

Vagyis, pl. ha az iskola/óvodaváltásba nem egyezik bele, akkor ha, tényleg van valós indoka, meg tudja akadályozni.

De szerintem nyugodj meg, mert ha nem "putriba" akarod vinni a gyerekeket, márpedig ezt nem hinném, akkor nem fogja tudni megakadályozni, mert el fogják utasítani a kérelmét.

2010. ápr. 23. 10:08
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

én most vagyok olyan esetbe, h a férjemtől válok, bölcsödébe máshova kell íratni a gyereket, papíron még házasok vagyunk, a védőnővel viszont leültem, h a férjem nem fogja aláírni a bölcsödéhez szükséges dolgokat, ill. nem fog semmiben közreműködni és így a gyereket nem fogják felvenni, nem tudok visszamenni dolgozni, a védőnő velem nagyon megértő volt, azt mondta, h nem fognak kekeckedni a bölcsiben és ezt meg ezt lehet tenni, ha mégis.....na száz szónak is egy a vége, általában azért az anyát védik és a gyerekeit nyugodtan és bizalommal fordulj a helyi védőnőhöz és esetleg gyámhatósághoz....

tapasztalatból mondom, h az ilyen embernek általában nagyobb a szája, mint a tehetsége, persze először vagdalkozik, de ahhoz meg teszetosza h véghez is vigye a szánalmas tervét! sok boldogságot!

2010. ápr. 23. 11:21
 7/14 anonim ***** válasza:
24%

Miért ne lehetne új életed?

De miért is szolgáltatod ki már megint magadat egy vadidegen pasinak?

Miért nem a pasi költözik hozzád?

Egyébként nem alád akar rakni,hanem egyszerűen nem szeretné még jobban elveszteni a gyerekeit.Az ilyen "imádják ők is a páromat"az tipikusan olyan anyák dumája,akik a biológiai apát legszívesebben kitörölnék a föld színéről.

Még egy kérdés:te mennyire lennél ma klinikai eset,ha az apa 3 évvel ezelött fogta volna a gyerekeket és lelépett volna egy új nőhöz,akit természetesen imádnak a gyerekek?

2010. ápr. 23. 11:27
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen sok hülye férfit miért nem gyűjtik össze, és teszik őket egyrakásra egy "jó" helyre?? Neki nincs vesztenivalója... ezt már én is hallottam, de akkor szenvedjen már a többi is ha ő szenved.! SZemét!
2010. ápr. 23. 11:58
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

szerintem teljesen simán kezdhetsz új életet, igazából én is kitörölném az életemből a gyerek biológiai apját, na de nem lehet, ahogy számos más embert sem, együtt kell velük élni....

nem hinném h a volt párodnak nincs vesztenivalója és pl a tekintélye a gyerek előtt, egy 6 év körüli azért már sok mindent kapisgál.....egy ideig tart a vagdalkozás, hagyd csak rá,ha helyzet van akkor meg majd beveted a törvényes eszközöket, de egy idő után az ilyenek úgyis megunják, találnak mást akinek tönkretehetik az életét

2010. ápr. 23. 12:15
 10/14 A kérdező kommentje:

11:27-nek:

Nem szolgáltatom ki magam senkinek, és már nem vadidegen a pasi. Azért mi költözünk, mert ott jobbak az anyagi körülmények. Mint írtam 3 éve tart a herce-hurca. "szegény férjem" megcsalt, lelkileg terrorizál a mi napig a gyerekekkel együtt. Talán ezért imádják az új párom is. Mivel nem ismered a teljes történetet, gondolom azt hiszed, hogy egy hülye k.... vagyok aki meg akarja fosztani a gyerekeit az igazi apjuktól. Ez nem így van.A gyerekek miatt így is többet tűrtem tőle, mint amennyit el lehet viselni.

2010. ápr. 23. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!