Hogyan kezdjek saját életet, ha a családi vállalkozáson túl nincs más?
Én sem értem, mit is akarsz megtudni.
Örülj neki, hogy legalább van családi vállalkozásotok. Gondolom nem teljesen ingyen dolgoznál ott, nem?
A másik lehetőség, hogy elmész külföldre. Elvállalsz bármilyen munkát, akár takarító, mosogató állást. A minimálbér 1000-1200 euró nyugaton, sokszor adnak szállást is.
Vagy nagyobb városba költözöl albérletbe (egyedül nagyon necces fenntartani kezdő fizetésből, de össze tudsz költözni másokkal) és ott vállalsz munkát.
Nem írtad, hogy van-e végzettséged, szakmád, nyelvtudásod stb., mert nem mindegy.
Amúgy valahol el kell kezdeni, senki nem lesz 20 évesen szállodaigazgató.
Bocs' ha ködös volt kicsit a kérdés. Az a baj, hogyha valaki nem él külön a szüleitől, nem külön keresi meg a "betevőjét", akkor az szánalmas, meg Pán Péter szindrómás, meg felelőtlen meg akármi. Sajnos én már nem vagyok egy kezdő 20 éves. Jelenleg több generációs módon élünk. Tehát saját, felszerelt lakások egy épületben plusz a családi vállalkozás. Tehát az egész berendezkedés olyan, hogy nem a "kirepülgetős" filozófiára épült. Nem akarok panaszkodónak tűnni, csak jól esne/esik, ha kívülállóktól kaphatok akár építő kritikát, akár egy olyan infót, ami kintről látszik és én meg lehet, hogy nem látom a fától az erdőt.
Jó oldalak: munkába járás zéró idő és költség, a lakásfenntartás biztosított és még kajára is telik belőle. Rossz oldalak: együtt apámmal, egymásba ér a po:csünk, a munka és a magánélet összefolyik. Ráadásul anyagilag egy vegetációra elegendő és az eszemmel tisztában is vagyok, hogy ma ez is nagy szó. Ezért még hálásnak is érzem magam. Ugyanakkor szinte kilátástalan és reménytelen az, hogy önálló életet kezdjek. A párom nem nagyon csípi ezt a szitut, de egyikünk sem tud annyit keresni - sajnos - hogy kitörhessünk. És a 22-es csapdája az, hogy ha most országon belüli munkahelyben gondolkodom, akkor sem lenne egy fillérrel sem többem, csak kiadásban. Meg nem is találtam már hosszú ideje melóhelyet. Mert egy olyan verzióm még van, hogy külső melóhely, mellette a családi esténként, hétvégeken, akkor talán duplamelóval kereshetnék legalább feleannyit, mint egy átlag nyugati polgár. Amúgy sajnos a jelen hazai körülmény rohadtul csak a megdögléshez kedvez ebben az országban. És nem vagyok már annyira fiatal sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!