Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan kezdjek új életet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kezdjek új életet?

Figyelt kérdés
A párommal már elég régóta együtt vagyunk, van két gyerekünk.Az utóbbi egy évben annyit bántjuk egymást, hogy már nagyon nehezen viselem.Ő viszont nem akar "elengedni".Nekem nincs semmim csak a két gyerek.Ha külön megyünk akkor a havi bevételem maximum 100.000 Ft lesz.Még gyesen vagyok, így kölcsönt sem tudnék felvenni egy új élet elkezdéséhez.Mit lehet ilyenkor tenni?
2011. máj. 18. 20:35
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy a válás a megoldás. Türelem. Kettőn áll a vásár. Itt vannak "jelenetek" házasságokból, és megoldások. Ezek rövid sztorik, elolvasod, és gondolkodsz rajta. Javaslom, hogy figyeld ki, a ti esetetekhez melyik hasonlít. Talán rábukkansz a megoldásra is. Ha nem, akkor még kérdezhetsz újra, pár nap múlva megint itt leszek.

Próbáld meg beleélni magadat a párod szerepébe, lelki világába. Próbáld elképzelni, ő mit érez, mit vár tőled, mi az amiben csalódott. Az is jó, ha beszéltek róla, de próbáld magadtól is kitalálni. Képzeld el, hogy szerepet cseréltek, te vagy ő és ő te. Gyakorlatban is kipróbálhatjátok, jó kis vicces buli lesz. Ki kell találnotok kölcsönösen, mit mond a másik az adott helyzetben. Egyszercsek azt mondod: Aha, értem! Tényleg, ha innen nézem a kérdést,van benne igazság. (vagy ilyesmi) Itt a böngésznivaló:

[link]

[link]

2011. máj. 18. 23:52
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ez valóban hasznos válasz volt :)
2011. máj. 19. 18:18
 3/7 anonim ***** válasza:

Az idő mindent eldönt!

Az előző kommenttel szemben, én azt mondom, ha idővel sem javul a helyzet, jobb külön menni....a férfi persze, hogy nem akar elengedni, mert a férfiak kényelmi szempontból szívesebben benne maradnak egy rossz kapcsolatban is, főleg, ha a nő házias, süt-főz, mos rá....

Nekem is pont ilyen volt a volt élettársam, a végén már csak marakodtunk, szex se volt már ősidők óta, de ő NEM AKART szakítani, mert szerette, ha főzök rá, mosok rá, vasalom az ingeit.....egy háziasszony mindig jól jön, főleg ha van 2 gyerek is, ha nem jó vele a szex, majd jön egy csinos fiatal szerető....

A végén általában a nő az, aki megunja és a statisztikákból is kitűnik, a nők adják be a válások 70%-át, férjük akarata ellenére.....mert felismerik, hogy ha a szerelem és szeretet helyett már csak a kényelemből megszokott ragaszkodás köt hozzá, az már nem kapcsolat!

Azt javaslom, még várj egy pár hónapot, ha tovább romlik a helyzet és tényleg menthetetlen, akkor új életet kell kezdened nélküle....

Írtad, hogy a problémák már régebb óta fennállnak és még gyesen vagy a második gyerekkel, akkor hadd kérdezzem meg, minek kellett a második gyerek?

Ha én lettem volna a helyedben és azt érzékelem, hogy kezd megromlani a párkapcsolatom, nem szültem volna még egy babát! Az biztos! 100%!

Egy idősebb gyerekkel most sokkal könnyebb lenne, mert nem köt le annyira, és az a 100.000 Ft havonta még épp elég is lenne (a létminimumhoz) de el lehetne egyedül is tartani, sok ilyen anyuka van...

Nagyon nehéz helyzetben vagy most, nehéz így tanácsot adni, mert ha 2 gyerekkel akarsz új életet kezdeni, ahhoz bizony kevés havi 100.000, még akkor is, ha idősebbek lesznek, és pl. jön az iskolakezdés, az ebédbefizetés, a ruhák, két gyerekhez már kevés 1 eltartó szülő, ha van ilyen, akkor csak nyomorognak....mint az unokatesóm, a gyerekek csak üres kenyeret esznek hó végén, vaj nélkül,akár egy hétig is,de az ő esetében a válást már nem lehetett tovább halogatni, mivel a férje részegen verte, fojtogatta...

Nekem még nincs gyerekem de én eldöntöttem, a mai bizonytalan világban csak 1 gyereket fogok vállalni, voltam nemrég osztálytalálkozón és ott szembesültem azzal, hogy mindenki aki férjhez ment (7 lány), már elvált, pedig még fiatalok vagyunk (30 évesek)! Mind egyedül nevelik a gyerekeiket és anyagilag bizony nagyon nehéz helyzetben vannak, főleg a 2 gyerekesek.

Szomorú világot élünk, kicsit hosszúra sikeredett az írásom, de még úgy bennem van ez a dolog...

2011. máj. 20. 00:38
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszodat!

A második gyereket azért szültem meg mert borzasztó naiv voltam.Minden problémát szönyeg alá söpörtem, nem foglalkoztam vele, másnap elfelejtettem.Nagyon szerelmes voltam.Így visszagondolva persze, nem volt jó döntés, de annyira szerettem, hogy úgy gondoltam minden rendben van.Ma már másképnt látom.Buta vagyok azért, hogy mindent eltűrtem.Az eszemmel kellett volna gondolkodnom és nem a szívemmel...De most már késő ezen rágódnom.

Azóta mióta a kérdést feltettem túl vagyunk pár beszélgetésen, de a helyzet változatlan.Ő tagad.Minden rendben van és stb...Nem akar és nem is fog egyszerűen elengedni.Anyagi biztonság nélkül pedig egyenlőre nem merek lépni, hiszem mint minden anya én is mindent meg szeretnék adni a gyerekeimnek.

2011. máj. 29. 10:06
 5/7 anonim ***** válasza:
A legtöbb, amit a gyermekeidnek megadhatsz, egy boldog anyuka. De te tudod, te érzed. Én most készülök válni egy gyerekkel, de a csp-vel együtt kb 90.000-et fogok hazahozni, amikor visszamegyek dolgozni. És félek, de ugyanakkor vágyom is boldogságra....
2011. jún. 3. 20:58
 6/7 R Katalin válasza:
Én is most válok. Két gyerekkel albérletben vagyok. Bevételem 95e De a nyugalom mindennél többet ér..sosem gondoltam volna
2011. jún. 22. 13:54
 7/7 anonim válasza:
Szia! Mi történt azóta veletek? Remélem szép életetek van.
2023. aug. 22. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!