Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek elfogadjam ezt az ajánlatot vagy ne?
az ex nettó 280-300e között kap kézhez + havi 25-28e átlagban a cafeteria
havi szinten van neki 60e adóssága amit fizet - saját hitelek semmi közöm hozzá
nekem havi 30e gyt fizetését vetette fel
úgy h tudja h albérletbe kell laknom a gyerekkel (4 éves)
és részmunkaidős állásom van csak sajnos - keresek mást folyamatosan
ha nem fogadom el akkor vajon a bíróság többet fog megítélni ?
és ha igen mennyire számíthatok ?
tudom pénzsorvárnak tűnök de a fizetésem 50-60e között van + csp egy gyerekre 13700.- és Bp belül nem éppen olcsó egy albérlet
szerintetek ha elfogadom a 30e-et akkor havi 100-110e-ből meg lehet élni albérletben a gyerekkel ?
Kedves Livi
Az anya természetben kell hogy hozzájáruljon.
Tehát ő a szakács, a bébiszitter, ápoló és nevelőnő, nem vállalhat túlórát amikor akar, nem mindegy milyen beosztású a munkája...
Kedves Livi!
A gyerek nem úgy nő fel, hogy pénzt lobogtatunk az orra előtt. Amelyik szülő neveli(!), az mos, főz rá, ellátja, foglakozik vele, tanul vele, órákra cipeli, beszélget vele, és egyáltalán, normális esetben mindent megtesz, hogy fizikálisan és mentálisan is egészséges felnőttet neveljen a gyermekből. A másik szülő, aki hetente-kéthetente látja pár órára, az nyilván inkább csak anyagilag járul ehhez hozzá.
Neki szabad marad az élete, nem kell hazarohanni munka után, mehet bulizni, töltheti az idejét a hobbijával, ismerkedhet szabadon, mindezt pár rongyos tetves 10 ezerért.
" hogy akkor neked is annyit kellene költeni a gyerekre"
Na ne? Mert a napi sok idő és energia ráfordítás ugye smafu???? Gondolom Lívi, nincs gyereked, mert akkor nem írnál ilyen hülyeséget. A nevelő szülő karriert sem tud akkorát vállalni. Ő természetben járul hozzá inkább a gyermek nevelésében.
Most egyszerűbben. Te fizetsz 50 ezret, a párod 50 ezret, viszont a párod éli a kis saját világát, míg neked naponta gondoskodnod kell a gyerekről, időben, energiában, mindenben, hanyagolva a karrieredet, kapcsolataidat, és erősen csökkentve az új élet kezdés lehetőségét.
Komolyan ilyen eccerű vagy? vagy csak szimplán 15 éves?
Mi most valunk a felesegemmel, vagyis megcsak a dontes szuletett meg.
A helyzet a kovetkezo:
A felesegem koltozik a lakasbol ahol elunk, a lakashoz neki nincs semmi koze, erteknovelo felujitas sem volt, tehat penz sem jar neki. Ugy 80-85ezeret keres, alberletbe kell mennie kb. 80-85ezer a jovedelme.
A gyermekelhelyezesben nem tudunk megegyezni, o es en is ragaszkodunk a nevelesehez. A kisfiu ha nalam marad, amire ugyved szerint is nagyon jo az esely akkor a laksban marad ahova szuletett, tovabra is oda jarhat oviba ahova edig (kb.5 perc gyalog, valamint az iskola is ilyen kozel lesz. A gyermek neveleseben aktivan reszt vettem eddig is, en hoztam-vittem bolcsibe-oviba 90%-ban, ha beteg volt en voltam vele itthon. A felesegem 20ezret ker gyerektartasra, en akar le is mondok rola, az anyagi helyzetere valo tekintettel. Tudom, hogy hivatalossan nem lehet. Az hogy en akarom nevelni a gyermekemet nagyon kicsapta a felesegemnel a biztositekeo, el sem tudja kepzelni, hogy eselyem legyen, mert a gyereknek az anyanal van a helye.
Utolsó, ez így tökéletesen korrekt, és remélem, a bíró korrektül mérlegeli a dolgokat. Szerintem is van esélyed a gyerekre.
De ott, ahol apuka nem akar korrekt összegű gytt fizetni, plusz a gyereket sem akarja, az nálam kiveri a biztosítékot m
köszönöm ...
nekem jelen helyzetben még plusz 10-20 e is jó lenne
nem nem akarom az apát anyagilag tacsra tenni mivel békésen zajlanak a dolgok
de most fontos ez a pénz, ha lesz rendes munkám akkor jobb lesz nekünk
25. A gyerek kivel szeretne élni, melyikőtökhöz ragaszkodik jobban? Mert ez nem elhanyagolható.
Ha az anyának ítélné a bíróság, kérhet kizárólagos lakáshasználati jogot a te lakásodra, azokkal a feltételekkel, ahogy azt a törvény előírja. Az csak egy dolog, hogy a te tulajdonod, a gyerek érdekeit nézik elsősorban, ott él, és ha nem muszáj kimozdítani a környezetéből, nem teszik.
Bocs az offért.
29-es.
Azt igy nem tudom megmondani, hogy kihez ragaszkodik jobban gyermek, de azt tudom, hogy sokkal tobb idot toltok ele vele mint az anyja, de ez a munkaink miatt is van.
Nem tudok olyan birosagi dontest elkepzelni, hogy van egy lakas amihez a felesegnek semmi koze, es megkapna, mikor ott az apa is aki ugyanolyan agy esetleg jobban alkalmas a gyermek nevelesere.
Amugy okafogyott a dolog, mert a lakas nem az en tulajdonom, hanem egy cege, amiben reszesedesem van, ez mar a hazassagom elott megvolt. Jelenleg hivatalos megfogalmazas szerint szivessegi lakashasznalok vagyunk.
Tehat en maradhatok a lakasban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!