Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek elfogadjam ezt az ajánlatot vagy ne?
az ex nettó 280-300e között kap kézhez + havi 25-28e átlagban a cafeteria
havi szinten van neki 60e adóssága amit fizet - saját hitelek semmi közöm hozzá
nekem havi 30e gyt fizetését vetette fel
úgy h tudja h albérletbe kell laknom a gyerekkel (4 éves)
és részmunkaidős állásom van csak sajnos - keresek mást folyamatosan
ha nem fogadom el akkor vajon a bíróság többet fog megítélni ?
és ha igen mennyire számíthatok ?
tudom pénzsorvárnak tűnök de a fizetésem 50-60e között van + csp egy gyerekre 13700.- és Bp belül nem éppen olcsó egy albérlet
szerintetek ha elfogadom a 30e-et akkor havi 100-110e-ből meg lehet élni albérletben a gyerekkel ?
Most biztosan le leszek pontozva, de szerintem ha valamelyik szülő X összegű gyerektartást felajánl, az nem akarja magánál tartani a gyereket.
Szerintetek?
Nettó 300 kilóból 30 ezer az kevés. Kérd a tartásdíj bírósági úton történő megállapítását.
A hiteleket nem veszik figyelembe, a tartásdíj elsőbbséget élvez.
Lehet úgy gondolja, mint itt sokan, hogy egy férfinek ugyse itélik oda a gyereket. Mivel valamiért ez az "általánosítás" van a magyarok fejében. Pedig az adott szituációban, amit a kérdező leírt egyértelmüen jobb helye lenne az apjánál a gyereknek.
Amíg együtt votlak is a leírtak alapján az "ex" volt az, aki eltartotta a gyereket és az anyját is.
köszönöm a válaszokat
mindenképpen megyek a bíróságra hiszen a gyerek jogi helyzetét rendezni kell !
és a láthatást meg a többit is
az apuka nem akarja a gyereket és nem is tudja felügyelni a munkarendje miatt ráadásképpen a munkahelye vidéken van - ahova el is költözött már
munkát folyamatosan keresek, mióta letelt a gyedem, max-ot kaptam és előtte ugyan úgy kerestem mint az ex, sajnos megszűnt nem tudtam vissza menni oda, ez a munka ami van anno az ölebe pottyant mikor még gyesen voltam a gyerekkel, akkor még a gyes és ez a munka nem volt rossz együtt összegben
a válaszok alapján akkor érdemes megvárni a bírósági döntést a gyerektartásdíj miatt
Kérdező, jobban jársz, ha ezt a bíróságra bízod.
Szerinted miért akar az exed bíróság nélkül megállapodni?
Szia!
Inkább itt írok, mert nem akarok vitát...arra azért figyelj oda, hogy az exed simán keresztbe tehet neked...pl. ha egyszer csak minimálbérre lesz bejelentve, akkor örülhetsz ha kapsz 20-at. A férjemnek mikor vált a feleségétől, azt tanácsolta a bíró, hogy próbáljanak meg egyezni fix összegben. Azt nem befolyásolja a fizetés. Szerintem próbálj meg tőle fix. havi 50.000-et kérni, bár hozzá teszem, hogy akkor neked is annyit kellene költeni a gyerekre...100.000 ft egy 4 éves gyerekre sok...
Üdv. Livi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!