Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi a véleményetek erről az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek erről az ügyről? Visszamenjek beteg férjemhez?

Figyelt kérdés
A történet: Nem rég beadtam a válókeresetet és elköltöztem a férjemtől (gyermekünkkel együtt). Most úgy néz ki, hogy van egy komoly betegsége. Ő azt mondja ha egyedül hagyom ebben, akkor szemét vagyok! Csak tudjátok ez azért nehéz, mert másik településre költöztünk és a gyereket át kellett iratnom másik iskolába, és nem akarom hetente-havonta felforgatni a kis életét, higgyjétek el nem véletlen választottam ezt a megoldást, hogy elköltözünk!A mi házasságunk tönkre ment, már ő sem szeret engem. Ettől függetlenül érdekel a sorsa és azt szeretném, ha ő egészséges és boldog lenne (de együtt ennek nem sok esélye van) nem szeretném ha a betegsége gyógyíthatatlan lenne. Azért választottam ezt a megoldást (elköltözés), hogy egy új (boldogabb) életet kezdhessek! Ha visszatácolok (esetleg visszaköltözöm), mindenhol döntésképtelennek fognak tartani. Ráadásul valamilyen szinten ez volt az utolsó időpont, hogy az életemet rendbe tegyem (30 év feletti nő vagyok). Önzőek a gondolataim (őszintén)? Még nem tudom mit tegyek, azt se, hogy a férjem mit szeretne (mit ért az alatt, hogy ne hagyjam magára. Kérlek írjátok le a véleményeteket!
2010. febr. 19. 09:52
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
elozo vagyok,most olvastam azt irtad,elegge mocskosan beszel veled,ez amiatt van ,mert szorong,fel egyedul,es nagyon aggodik!egyaltalan nem hinnem,hogy szervi baja lenne,ellenben nagyon is eltudom,kepzelni,hogy depresszios,illetve szorongasos zavarai keletzeztek!Es eloszor is ez nem a te hibad!!!(Es az olelki gondjai miatt azt akarja te is szenvedj,mondd meg neki ne zsaroljon erzelmileg,es nem mesz vissza!)Ez a betegseg azert viszonylag kordaban tarthato,(enis hasonlo mentalis betegsegekkel kuzdok)bar csokkenti a munkakepesseget,mivel rengeteg kellemetlen testi tunetet produkal,azt hiszi sulyos beteg,mondjuk az is ,de mentalisan,es nem fizikalisan,epp ezert gondozni sem kell,hanem elkell jarni orvosokhoz....Erre gondolok!ez lehet a baj,de ne feledd nem erdemes a te boldogsagodhoz vezeto utadat felaldozni erte,mert nem erdemli meg,foleg ,hogy zsarolassal akarja elerni a celjat!21/L
2010. febr. 24. 16:05
 42/50 anonim ***** válasza:
49%

Én azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy ne menj vissza, de tudasd vele, hogy számíthat rád, mert a gyermeked apja, akkor is, ha már nem a társad. Ne engedj az érzelmi zsarolásnak, mert egy nap arra ébredsz, hogy még mindig össze vagy kötve valakivel, akivel nem akarsz együtt lenni, és azon tűnődsz, hová a francba tűnt az életed. Csak egyszer élsz, mikor legyél boldog, ha nem most? Még fiatal vagy, számtalan lehetőséged van megtalálni a számításod, és a gyerek nem fog elítélni, ha tudja, hogy az apja annak ellenére számíthatott rád, hogy már nem voltál a felesége.

És ezzel a tudattal neked sem lesz lelkiismeretfurdalásod.

Aki pedig azt írta, visszaköltözne, nem gondolt abba bele, hogy szánalomból együtt lenni valakivel rosszabb, mint külön lenni, de segíteni őt, egy ilyen "sajnálom, ezért visszamegyek hozzá" történet megalázó mindenkinek. És erre valóban nem lehet építeni egy kapcsolatot. Nem beszélve arról, hogy a saját életeddel nem tartozol senkinek, akármennyit éltél vele, és akármennyire van egy közös gyermeketek! Ha visszamégy, azzal magadat adod fel őérte. Szerintem nem éri meg.

2010. febr. 24. 21:43
 43/50 anonim ***** válasza:
14%

Szrd le ki mit gondol rólad!!

A Beteg volt férjed mellett a helyet!

Tőle van a gyereked!!

Ha meghal, soha többé nem látod őt!!

Akkor majd kihúzod magad azok előtt akik döntésképesnek tartottak emiatt??

2010. febr. 25. 00:30
 44/50 anonim ***** válasza:
49%

Nyilván kezdj új életet, nyilván ne boritsd fel a gyerek életét, de azért szánj néhány órát vagy délutánt hetente a volt férjedre is.

Ha úgy látod hogy érdemes rá.

2010. febr. 25. 00:41
 45/50 anonim ***** válasza:
87%
Ne menj vissza. Leírtad, hogy nem szeret és nem volt jó a házasságotok. Ettől nem fog semmi megjavulni. Ez nagyon ürügy szagú. Szerintem csak sajnáltatni akarja magát vagy miért is lenne neki jó, ha visszamennél? Hogy valaki kiszolgálja? Tudod, ez olyan, mint amikor valaki azt mondja, "hogyha elhagysz, öngyilkos leszek". Zsarolás. Ha pedig beteg, te nem tehetsz róla. Kedves tőled, hogy érdekel a sorsa, így is kell, de ettől még nem vagy köteles visszaköltözni. Ettől még törődhetsz vele, hisz az (ex)férjed.
2010. febr. 25. 01:49
 46/50 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon nehéz kérdés! Ha az eszemre hallgatnék, nem mennék vissza, hiszen elváltatok.Ja, most vettem észre, hogy még csak a válókeresetet adtad be.... Ne csak azért menj vissza ,mert most kellesz neki. Ő visszamenne hozzád fordított esetben? Ápolna ,ha Te lennél beteg?Egyátalán biztos a betegsége?Konkrétan mi az? Én ezeket átgondolnám, utána döntenék...
2010. febr. 25. 10:29
 47/50 anonim ***** válasza:
49%
Én először is megvárnám a diagnózist.
2010. febr. 25. 16:17
 48/50 anonim ***** válasza:
Ennek semmi köze a diagnózishoz, nem azért nem kell visszamenni hozzá, mert biztos nem rákos, hanem mert már ELVÁLTAK!!! Kész. Vége. Külön emberek, külön élet. A szomszédomhoz se költözöm be, ha megtudom beteg. Minden embernek van saját környezete, rokonsága, a volt férjnek is van, ez 100 %, a volt feleség már nem az.
2010. febr. 25. 16:23
 49/50 anonim ***** válasza:
Ha valakinek percei lennének hátra, és ezen múlna, hogy boldogan hal-e meg, szerelmet is vallanék neki szánalomból.
2010. febr. 25. 20:07
 50/50 anonim ***** válasza:

Nekem gyanús az ő érzi, hogy beteg, de egyik orvosról másikra küldik.. válás kellős közepén..

ez érzelmi zsarolás, erről könyvet is írtak!

2010. márc. 19. 00:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!