Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi a véleményetek erről az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek erről az ügyről? Visszamenjek beteg férjemhez?

Figyelt kérdés
A történet: Nem rég beadtam a válókeresetet és elköltöztem a férjemtől (gyermekünkkel együtt). Most úgy néz ki, hogy van egy komoly betegsége. Ő azt mondja ha egyedül hagyom ebben, akkor szemét vagyok! Csak tudjátok ez azért nehéz, mert másik településre költöztünk és a gyereket át kellett iratnom másik iskolába, és nem akarom hetente-havonta felforgatni a kis életét, higgyjétek el nem véletlen választottam ezt a megoldást, hogy elköltözünk!A mi házasságunk tönkre ment, már ő sem szeret engem. Ettől függetlenül érdekel a sorsa és azt szeretném, ha ő egészséges és boldog lenne (de együtt ennek nem sok esélye van) nem szeretném ha a betegsége gyógyíthatatlan lenne. Azért választottam ezt a megoldást (elköltözés), hogy egy új (boldogabb) életet kezdhessek! Ha visszatácolok (esetleg visszaköltözöm), mindenhol döntésképtelennek fognak tartani. Ráadásul valamilyen szinten ez volt az utolsó időpont, hogy az életemet rendbe tegyem (30 év feletti nő vagyok). Önzőek a gondolataim (őszintén)? Még nem tudom mit tegyek, azt se, hogy a férjem mit szeretne (mit ért az alatt, hogy ne hagyjam magára. Kérlek írjátok le a véleményeteket!
2010. febr. 19. 09:52
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező már nem tartozik a szerettei közé
2010. febr. 19. 10:46
 22/50 anonim ***** válasza:
100%
bármilyen tanácsot is fogadsz meg el ne felejtsd le kommunikálni felé,akár havonta újra mond el neki ,nagyon fontos egy beteg embernél ,hogy ne hagyd kétségekben .sem jó sem rossz dolgokban ne legyenek illúziói.
2010. febr. 19. 10:49
 23/50 anonim ***** válasza:
100%
Egy tönkrement szerelemmel általában nem akar összefutni az ember.
2010. febr. 19. 10:50
 24/50 anonim ***** válasza:
100%

nem olvastam a többieket (lótok-futok)

egy dolog ütötte meg a szemem, hogy azt mondta, szemét vagy, ha így otthagyod.

Szerintem ez zsarolás. még az is lehet (legyen) nem is beteg.

Akit szeretek, soha nem mondanék olyat..csak magára gondol

2010. febr. 19. 10:53
 25/50 anonim ***** válasza:
100%

Önző ember a férjed. Szemétnek titulál, amivel a lelkiismeretedre akar hatni. Előttem helyesen írták többek, hogy zsarolni akar.

Te egyszer már végiggondoltad az életed, döntöttél, hogy elhagyod őt, akkor ne táncolj vissza! Add meg neki azt a segítséget, ami minimálisan elvárható, de ne áldozd fel magad.

Ha ugyanis visszaköltöznél hozzá, a legkevesebb, hogy döntésképtelennek tartanak majd (igazából ez nem is szempont), idővel viszont szembesülnöd kell a "mi lett volna, ha..." érzésével, és ki tudja, utána lesz-e erőd újra nekirugaszkodni a saját független életednek.

2010. febr. 19. 11:09
 26/50 anonim ***** válasza:
88%
Ha beteg is, miért csak te ápolhatnád?
2010. febr. 19. 11:10
 27/50 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy ezt csak a rossz tapasztalataim mondatják vele, de nekem ez nagyon olyan "dögöljön meg a szomszéd tehene is" - szitu. Te továbblépsz, boldogan új életet kezdesz, ő meg nem tud, mert jelenleg a betegsége nyilván mindenben akadályozza. És nehogy már te boldog legyél, mikor ő meg nem! Mert az milyen ciki már, ha az ex kivirul a válás után, ő meg éppen az ellenkezője... Bocsi, én sokszor láttam már ilyen undorító emberi megnyilvánulásokat, és a kijelentése, h szemét vagy, ha őt ebben egyedül hagyod is erre utal számomra. Én nem ismerem a férjedet, nem mondhatok róla véleményt, csak a tapasztaltaim fényébe született gondolataimat osztottam meg veled. Mindenesetre semmiképpen nem költöznék vissza hozzá, ha egyébként már tény, hogy menthetetlen a kapcsolatotok. Neked is egy életed van, nem vagy te mártír. Segítsd barátként, állj mellette, hisz a gyerekednek fontos, de ne társként. Ezt ő sem várhatja el.
2010. febr. 19. 11:57
 28/50 anonim ***** válasza:
76%
Nekem az a véleményem, hogy nem vagy önző! Ha nem működött kettőtök között a házasság, akkor ne házastársként törődj vele ezek után, ne menj vissza hozzá a feleségeként. Ettől még ápolhatod, segíthetsz neki, amiben csak szükség van erre. Bevásárolhatsz neki, beszélgethettek, ha szeretne. Ezt biztosan nehéz kivitelezned, ha nem éltek együtt, de csak azért, mert beteg lett, ne csinálj vissza mindent. Úgy ahogy leírtad, Neked a gyerekedre is gondolnod kell, illetve ha eddig nem működött a házasságotok, nem szeretitek egymást szerelemmel, akkor ezután sem fog működni. Segítheted, mint jóbarát és akkor a Te lelkiismereted is megnyugszik. Sajnos én azt gondolom, a férjed inkább másként gondolná ezt, de szerintem ez az egyetlen, amit fel kellene ajánlanod neki.
2010. febr. 19. 13:49
 29/50 anonim válasza:
0%
ha te lennel a helyeben mit ereznel?! meg fog halni, legalabb addig maradj vele!
2010. febr. 20. 19:43
 30/50 anonim ***** válasza:
100%
Egyelőre az sem biztos, hogy beteg.
2010. febr. 20. 19:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!