Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek erről az ügyről? Visszamenjek beteg
férjemhez?
Figyelt kérdés
A történet: Nem rég beadtam a válókeresetet és elköltöztem a férjemtől (gyermekünkkel együtt). Most úgy néz ki, hogy van egy komoly betegsége. Ő azt mondja ha egyedül hagyom ebben, akkor szemét vagyok! Csak tudjátok ez azért nehéz, mert másik településre költöztünk és a gyereket át kellett iratnom másik iskolába, és nem akarom hetente-havonta felforgatni a kis életét, higgyjétek el nem véletlen választottam ezt a megoldást, hogy elköltözünk!A mi házasságunk tönkre ment, már ő sem szeret engem. Ettől függetlenül érdekel a sorsa és azt szeretném, ha ő egészséges és boldog lenne (de együtt ennek nem sok esélye van) nem szeretném ha a betegsége gyógyíthatatlan lenne. Azért választottam ezt a megoldást (elköltözés), hogy egy új (boldogabb) életet kezdhessek! Ha visszatácolok (esetleg visszaköltözöm), mindenhol döntésképtelennek fognak tartani. Ráadásul valamilyen szinten ez volt az utolsó időpont, hogy az életemet rendbe tegyem (30 év feletti nő vagyok). Önzőek a gondolataim (őszintén)? Még nem tudom mit tegyek, azt se, hogy a férjem mit szeretne (mit ért az alatt, hogy ne hagyjam magára. Kérlek írjátok le a véleményeteket!
A 10:11-es válaszoló remélem nem gondolta komolyan amit írt. A kérdés kiírója NEM VOLT BOLDOG ezért külön váltak útjaik és NEM ÉLTE LE AZ ÉLETE NAGY RÉSZÉT MÉG mivel fiatal nőről van szó. A kérdés kiírónak pedig:Én csak azért mert beteg nem mennék vissza mert talán életed végéig tartana ez a mellette maradás.Veled mi lenne és a gyerekkel?Talán elszalasztanál azért más boldogságot mert volt férjed beteg?Ne legyen ezért bűntudatod!Ha már volt bátorságod kilépni soha ne menj vissza felé.Szerintem.
2010. febr. 22. 12:25
32/50 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a véleményeket! Most ott tartunk az ügyben, hogy hol mocskos módon beszél velem a férjem, hol normálisan. Több orvosnál is megfordult betegségével, de még nincs meg a diagnózis, mindenhol tovább küldik. Ő azt állítja, hogy érzi, hogy beteg. Én nem kételkedek a szavában! Olyan embereket kérek, hogy írjanak, akiknek ilyen betegség témában van tapasztalatuk. Milyen hamar van konkrét kézzel fogható eredmény-lelet, ami viszonylag biztos, mondjuk egy ráknál????Az alap kérdésre is várom még a véleményeket.
2010. febr. 24. 12:09
33/50 anonim válasza:
Szerintem a ferjed atver teged! Szerintem nincs semmi baja, csak hianyoztok neki!!! Ne doljel be neki.
Azert eleg furcsa, hogy most lett eppen komoly beteg (amit o sajat maga erez csak) eddig meg jol el volt?!
Ne higgyel neki, es probald meg minimalisra csokkenteni a beszelgeteseket vele.
Szerintem o nagyon is jol tudja, hogy mivel, hogyan lehet teged zsarolni, sakkban tartani.
Ha olyan nagyon beteg lenne, miert nincs eredmeny, es miert nincs mondjuk korhazban, meg egyaltalan egy beteg emberen te is eszreveszed, hogy valami gond van.
Szoval kamuzik a parod!
2010. febr. 24. 13:19
34/50 anonim válasza:
Egy megérzést én nem vennék készpénznek.
2010. febr. 24. 13:25
35/50 anonim válasza:
Hát én vissza nem mennék az biztos, soha nem lennél boldog ápolhatnád évekig,aztán meg évek mulva már te is hiába keseregnél, hogy lett volna módod új életre, de te visszaléptél mert nem voltál elég bátor.Elhiszem hogy sajnálod mert a gyereked apja, de most gondolj bele:ha minden elvált visszamenne az exéhez ha az beteg lenne akkor mi értelme az új életnek, mi értelme lett volna elköltözni? Az a baja biztos hogy most magányos,ha lenne neki valakije tutira nem zsarolna téged a "betegségével".Inkább gondolj magadra és a gyerekedre!Fiatal vagy még.
2010. febr. 24. 14:56
36/50 anonim válasza:
Attól függ milyen rák de laborvizsgálatoknál úgymond tumormarkerekkel kimutatható,röntgennel,ultrahangal biopszia eredménnyel attól függ mire vizsgálják.én biztos nem mennék vissza a válás nem egyik napról érlelődött meg benned,ez zsarolás ha te lennél hasonló helyzetben ő melléd állna?Nem vagy köteles még ápolni sem,segíts neki ha úgy érzed a gyerek miatt kell de ha trágárul beszél veled ne segíts neki.Az én volt exem is jött ilyenekkel meg hogy öngyilkos lesz nem lett ellenben azóta már 2szer nősült.Egy komoly betegség már ha ez az évekig tarthat műtétek,sugár,kemó és előről az egész.Barátként támogasd ennyi!Kezd el az új életed,nélküle!
2010. febr. 24. 15:17
37/50 anonim válasza:
Nos, ha "mocskos módon beszél" veled, akkor egyértelműen nem kérdés, hogy nem kell visszamenned hozzá! :)
Szerintem is csak kitalálta magának a betegséget. De még ha tényleg van is valami baja, akkor sem tartozol neki többel, mint amit egy jó barátért megtennél. Ilyenekre gondolok, hogy ha nem tud dolgozni, akkor ne fizessen gyerektartást, ilyesmi pl. komolyan nagyon olyan szaga van, hogy belekapaszkodott valmai nyavalyába, ami lehet hogy nem olyan súlyos, csak ő már haldoklik az önsajnálattól.
A másik eset, hogy tényleg kétségbe esett, de akkor sem az a módja, hogy elkezd téged zsarolni, meg csúnyán beszél veled, csak hogy kikényszertítse hogy figyelj rá.
2010. febr. 24. 15:23
38/50 anonim válasza:
Kedves kérdező! Én nem értek egyet az itt válaszolók nagy részével! Elváltál, új életet kezdtél, miért segítenél neki? Miért hívogatnád naponta? Miért vásárolnál be neki?? Komolyan, felfogni nem tudom. Egy házasság komoly dolog, mindenképpen meg kell gondolni, mielőtt valaki a válás mellett dönt, ha gyerek van, pláne!! A kérdező írja is, nem véletlenül döntött így. Még másik városba is elköltözött, semmi közük egymáshoz! Én fel se hívnám, ez a fejezet egyszer s mindenkorra lezárult, ez már nem a te problémád... mindentől függetlenül szerintem is csak érzelmileg zsarol, manipulál, nehogy már boldog legyél. Ne vegyél magadra olyan terhet ami nem a tiéd. És még egy: akik azt írják, hogy barátként segítse, ha ez megoldható lett volna, akkor szintén nem lett volna válás. Én nem ítélem el azokat az embereket akik elválnak, csak azokat akik elválnak, de utána jó barátok maradnak. Akkor drágáim ha tudnak barátok maradni, nem kell elválni, mert a gyereknek ez egy nagy trauma. Ha nincs más megoldás és válás van (amit sok esetben igenis meg kell lépni, mindenkinek joga van a boldogsághoz), akkor talán után lépjenek már ki egymás életéből és hagyják egymást békén... nem?
2010. febr. 24. 15:38
39/50 anonim válasza:
Ezt hívják érzelmi zsarolásnak.
2010. febr. 24. 15:50
40/50 anonim válasza:
Szia nekem az a velemenyem,hogy ne menj vissza semikeppen sem.Vajon forditott esetben ezt megtenne erted?Hat nem hinnem!Nem szabad folaldoznod magad,es a gyereket+(a lelki fejlodeset) erte!maradj a kicsivel,es ismerkedj,ha mar ugy erzed itt az ideje,mivel meg fiatal vagy,nem szabad felaldoznod magad!Es elj mert rovid az elet ahhoz,hogy ne lehessunk egy kicsit sem onzoek!Sok szerencset!Kicsit segithetsz azert a gyereked apjanak!De semikeppen se koltozz vissza,mert leli roncsok lesztek a kicsivel egyutt,en mar eltem egyutt a nagymamikammal,amikor sulyos beteg volt,es anyuval gondoztuk,es mind2en nagyon mely pontra sullyedtunk lelkileg,nem azert mert nem szerettuk,hanem a baj benne volt a levegoben,es teljesen depreszziosak voltunk!Ne tedd ezt magaddal!Hidd el igy jo ahogy van,es ezt hozd a tudtara.21/L
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!