Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi a véleményetek erről az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek erről az ügyről? Visszamenjek beteg férjemhez?

Figyelt kérdés
A történet: Nem rég beadtam a válókeresetet és elköltöztem a férjemtől (gyermekünkkel együtt). Most úgy néz ki, hogy van egy komoly betegsége. Ő azt mondja ha egyedül hagyom ebben, akkor szemét vagyok! Csak tudjátok ez azért nehéz, mert másik településre költöztünk és a gyereket át kellett iratnom másik iskolába, és nem akarom hetente-havonta felforgatni a kis életét, higgyjétek el nem véletlen választottam ezt a megoldást, hogy elköltözünk!A mi házasságunk tönkre ment, már ő sem szeret engem. Ettől függetlenül érdekel a sorsa és azt szeretném, ha ő egészséges és boldog lenne (de együtt ennek nem sok esélye van) nem szeretném ha a betegsége gyógyíthatatlan lenne. Azért választottam ezt a megoldást (elköltözés), hogy egy új (boldogabb) életet kezdhessek! Ha visszatácolok (esetleg visszaköltözöm), mindenhol döntésképtelennek fognak tartani. Ráadásul valamilyen szinten ez volt az utolsó időpont, hogy az életemet rendbe tegyem (30 év feletti nő vagyok). Önzőek a gondolataim (őszintén)? Még nem tudom mit tegyek, azt se, hogy a férjem mit szeretne (mit ért az alatt, hogy ne hagyjam magára. Kérlek írjátok le a véleményeteket!
2010. febr. 19. 09:52
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
92%
Egyszerűen csak zsarol a férjed. Ne engedj neki, mondd meg, hogy fogadjon fel ápolónőt. Már nem vagytok felelősek egymásért, így meg pláne, hogy az egész életedet meg akarod változtatni (költözés stb.)
2010. febr. 19. 09:57
 2/50 anonim ***** válasza:
92%

"ha egyedül hagyom ebben, akkor szemét vagyok"

Na, aki így kezdi, az vagy nem komoly beteg, vagy ha az is, nem érdemel semmi törődést. Ez érzelmi zsarolás, az pedig az egyik legrondább dolog.

2010. febr. 19. 09:58
 3/50 anonim ***** válasza:
85%

ha nem haragban jöttél el,akkor probálj meg segiteni neki,mint egy jó barát,de ha nem látsz reményt a házasság megmentésére,ne ringasd illuziokba,n költözz vissza hozzá

segiteni ugy is tudsz ha nem laksz vele

2010. febr. 19. 09:58
 4/50 anonim ***** válasza:
100%
A részvét, és a szánalom nem lehet egy kapcsolat alapja, és az érzelmi zsarolás sem. Annyit megtehetsz, hogy biztosítod a segítségedről, hogy számíthat rád, ha kellesz, de visszaköltözni nem fogsz. És egyébként is a gyerekre legyen tekintettel.
2010. febr. 19. 09:59
 5/50 anonim ***** válasza:
100%
Ha a döntésed után derült kia betegsége, nem mondhatja, h emiatt hagytad el. Nem kellene csak emiatt visszaköltöznöd hozzá, barátilag támogasd a nehéz időszakban. Egy ismerősömmel hasonló történt: hosszú kapcsolat utáni szakítás. Nem sokkal rá a lány beteg lett és meghalt 1 éven belül. A fiú látogatta, támogatta őt és a családot, de kizárólag barátilag, ott ez működött.
2010. febr. 19. 10:00
 6/50 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan nem mennék vissza. Támogatnám lelkileg amennyire tudnám, de gondolj bele, egy komoly beteg ember, akivel amúgy is kalap kaki a kapcsolatod meg fogja keseríteni mindnyájatok életét. Ne menj vissza. Légy önző ennyire a saját és főleg a gyerek érdekében.
2010. febr. 19. 10:00
 7/50 anonim ***** válasza:
93%
Teendő: elválsz, de ettől függetlenül emberileg támogathatod és illene is. Ő a gyerekeid apja. Tehát ne hagyd magára, figyelj rá. Ez nem szerelem, csak gondoskodás, odafigyelés egy olyan emberre, aki fontos nekem (mivel fontos a gyerekimnek, hát nekem is fontos). Legyél ott, ha barátra van szüksége.
2010. febr. 19. 10:02
 8/50 anonim ***** válasza:
87%
Utolsóval teljes mértékben egyet értek:)
2010. febr. 19. 10:06
 9/50 anonim ***** válasza:
15%

Szia!

Hát elég nehéz a döntés, de én visszaköltöznék hozzá gyerekestől mindenestől. Lehet ez csak az én véleményem és mindenki más mást fog írni, de számomra fontosabb, hogy az az ember akivel gyakorlatilag leéltem az életem nagy részét és valaha szerettük egymást és boldoggá tett engem, számíthasson rám ha bajban van. Márpedig ő most bajban van.:( Nem mondom, hogy önző vagy azért mert keresed a boldogságot. Ez a normális, de ilyenkor nehéz mérlegelni, hogy tényleg boldog lennél e ha végleg külön válnátok és lenne egy új kapcsolatod egy másik férfival közben meg magára maradna a volt férjed. Lehet, hogy ez sose hagyna nyugodni téged (engem biztos nem) és hiába lenne az új kapcsolatod -vagy ha nem lenne új férfi az életben- az új életed boldog ez a dolog beárnyékolná a boldogságodat. Szerintem megérdemel annyit, hogy a nehéz időkben mellett légy. Persze ha ez a betegség tényleg komoly és nem arról van szó, hogy ezzel akar titeket visszaszerezni. De abból leszűrve amit írtál (hogy már ő sem szeret téged szerelemmel) nem gondolom, hogy erről lenne szó. Ülj le vele beszéljétek meg, tudj meg többet erről a betegségről, hogy mennyire komoly, milyen következményekre számíthattok és ha tényleg nagyon veszélyes, ne adja Isten akár bele is halhat akkor szerintem ne hagyd magára. A későbbiekben majd ez úgy is kialakul, ha már tényleg nincs szerelem akkor ettől még lehet külön-külön életetek, lehet új kapcsolatod, stb. Szóval független lehetsz attól, hogy néha törődesz vele. Szerintem ő azt akarja, hogy valamilyen szinten számíthasson rád, támogasd ha szüksége van rá, menj vele orvoshoz, adj neki enni stb. A szülőkkel mi a helyzet? A párod szülei tudnák őt segíteni?

Az iskola kérdés legyen most a legkevesebb. Biztos meg lehet oldani, hogy a másik településről járjon iskolába a gyerek, nem kell ezért havonta iskolát váltani. Remélem sikerül megoldanotok ezt a dolgot.

2010. febr. 19. 10:11
 10/50 anonim ***** válasza:
87%

Én a helyedben vissza nem mennék, de gyakrabban látogatnám. Nem véletlenül költöztél el onnan, főleg nem gyerekkel. Így is nagyon erős voltál, hogy megtetted, hidd el.

Ne engedj a zsarolásnak.

2010. febr. 19. 10:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!