Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi a megoldás? Visszamenjek e...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a megoldás? Visszamenjek e a férjemhez vagy sem?

Figyelt kérdés
A férjemmel 7 hónapja különélünk,elköltöztem a gyerekkel,mert nem foglalkozott vele,agresszív volt,házaséletet hosszú hónapokon keresztül nem éltünk,boldogtalan voltam.Anyagi értelemben gondoskodott rólunk.Különköltözés után megbeszéltük,hogy átgondolom,és az elmúlt hónapokban egyfolytában gondolkodom,és nem jutok előre.A gyerek miatt valószínű jobb lenne visszamenni,de úgy érzem nem szívesen mennék.Viszont a napokban arra kért,hogy mondjak választ,mert képtelen így élni,azt szeretné,ha visszamennénk,de ha nem azt is mondjam meg,mert nem bír ebben a bizonytalanságban élni.Emberként nagyon szeretem,és nem akarom elveszíteni,de nem vagyok abban biztos,hogy visszamennék.Jóllakhat e a kecske,hogy a káposzta is megmaradjon????
2010. ápr. 1. 18:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem érzed, hogy szereted, és tudnál vele élni, akkor csak a gyerek miatt ne menj vissza. Rövid időn belül minden idegesitene amit tesz, akkor is ha jót akar. A gyereknek az a jó, ha a szülei nem veszekednek. Inkább külön, de békében. Próbáljatok meg barátok maradni. Én a volt férjemmel ma sokkal jobb kapcsolatban vagyok, mint mig együtt éltünk.
2010. ápr. 1. 19:02
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
Nem,ebben az esetben nem lakhat jól a kecske...olvasd el az elejét,annak,amit írtál,és rá fogsz jönni,hogy nagy baklövést követnél el,ha visszamennél.Szted az jó lenne a gyereknek(nem tudom mekkora)ha azt látná,hogy az apja agresszíven viselkedik Veletek?Nem gondolom...Abban viszont igaza van,hogy nem lehet bizonytalanságban élni,tehát mihamarabb döntsd el,mit is akarsz!2 gyerekes anyuka
2010. ápr. 1. 19:03
 3/12 anonim ***** válasza:
84%

Nem hinném, hogy érdemes volna visszamenned. Hét hónap elég hosszú idő a döntésre és magad is arra hajlasz inkább, hogy nem mennél vissza. Valószínű a gyerekkel k sem változna a viszonya, legfeljebb egy időre.

Lehettek jó barátságban a gyerek miatt, de érzésem szerint a házasságotok nem fog már működni.

2010. ápr. 1. 19:06
 4/12 anonim ***** válasza:
76%
Főleg a gyerekek miatt,és azért mert szereted,érdemes lenne vele higgadtan megbeszélni a dolgokat.Elmondod,hogy te mit szeretnél,és ő is.Hallgassátok meg egymást,ne veszekedjetek,nyugodtan rágjatok át mindent,és szerintem vissza kéne menned,ha te is úgy gondolod.Sok szerencsét :)
2010. ápr. 1. 19:09
 5/12 anonim ***** válasza:
85%
Én azt javasolnám, hogy írd fel egy papírra egy oszlopba az érveket, egy másikba pedig az ellenérveket, hogy lásd, mi szól a visszaköltözés mellett vagy ellen. Ami mellett több érvet tudsz felsorolni, tedd azt. Azt úgyis csak a jövőben tudod kideríteni, hogy ezzel jó vagy rossz döntést hozol. Egyet mondanék még, hogyha nem érzed úgy, hogy szereted, mint házastársadat, ha csak a gyerek miatt mennél vissza meg az anyagiakért, ne tedd, mert akkor úgyis szétmentek ha nem most, akkor később vagy pedig szenvedni fogtok egymás mellett. Ha viszont még van más ok és úgy érzed, hogy ebből még lehet valami, akkor érdemes lehet megpróbálni. Az emberek változnak és egyébként is, senki sem tökéletes, el kell fogadnunk a másikat a hibákkal együtt. Olyan nehéz ebben állást foglalni, mert minél idősebben kezdesz új életet, annál nehezebb, de sosem lehetetlen! Sok példa mutatja, hogy ez jól is el tud sülni, csak ott van mellette a sok ellenpélda is, mikor valaki elvált, magasra tette a mércét, aztán soha többé nem talált olyan párt, amilyen a házastársa volt. Anyósom pont így járt. 25 éve él pár nélkül emiatt és legszívesebben visszacsinálná a válását, de már nem lehet. Ahogy mondtam, csak később, talán csak 10-20 év múlva fog kiderülni, hogy jó döntést hozol-e most. Sok sikert kívánok!
2010. ápr. 1. 19:33
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves és segítőkész válaszokat!
2010. ápr. 1. 19:54
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az alapján, amit leírtál nem lenne szabad visszamenned. Azt írtad, hogy "gyerek miatt valószínű jobb lenne visszamenni" -> ez baromság! Ilyen eszedbe se jusson. Semmi sem lenne jobb úgy a gyereknek. Tapasztalat, én is gyerek voltam egy ilyen házasságban. Viszont azóta elváltak, anyukámmal és öcsémmel élek, és ILYEN JÓ MÉG SOHA NEM VOLT!!!!!! Legyen eszed!
2010. ápr. 1. 20:16
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Én semmi esetre sem mennék vissza hozzá. És főleg a gyerek miatt nem. Szerintem neki sem lenne jó, ha boldogtalan édesanya nevelné. Ez a férfi agresszív volt veled, semmibe vette az igényeidet (szex). Ja, és még a gyerekkel sem foglalkozott. Akkor miről is beszélünk?
2010. ápr. 1. 20:45
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én megmondanám neki pontosan és kereken megfogalmazva,hogy mi a bajom vele,és ha ezen változtat,akkor visszamennék.De ha nem változtat,akkor téged nem lát,maximum csak akkor,ha a gyereklátogatási idő van..akk is csak 1-2 percre.
2010. ápr. 1. 21:39
 10/12 anonim ***** válasza:
"A róka cserélheti a bundáját, de a természetét nem" Nagyjából érted, amit akarok mondani, ugye? Nem mennék vissza.
2010. ápr. 2. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!