Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ebben az esetben tudok e...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebben az esetben tudok e magasabb tartásdíjat megítéltetni? Minimálbérrel van bejelentve, de háromszor annyit keres borítékban.

Figyelt kérdés
Meg egyeztünk 30.000 ft gyermektartásban a volt párommal,amikor mentünk a bíróságra még a parkolóban is azt mondta,hogy ennyit hajlandó adni. A bírónő előtt már azt mondta,hogy nem hajlandó ennyit fizetni,mert egy gyerek szerinte nem kerül ennyibe. (Hozzáteszem a bírónőnek unszimpatikus is lett egyből) Mivel már pár hónapja nem éltünk együtt,mindeközben ő munkahelyet váltott. A bírónő azt javasolta,hogy mivel jó nevű cégnél van és köztudott ,hogy ott nem rosszak a fizetések menjek bele abba,hogy a bíróság megszabja a nettó bevételének a 20%-át,így ha nem ment bele a 30.000-be,majd vonnak tőle 40-et. Csakhogy a következő hónapban már ki is derült,hogy jól át lettem vágva,mert ugyan jól keres,de azt borítékba,így kapok 20.000 ft gyerektartást.
2015. febr. 5. 09:28
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
92%
Tevedes hogy anyanak ugyanannyit kell beleadni. Anyanak lakast,jo eletkorulmenyeket kell biztositania. Aramot,melegvizet,tiszta lakast,gondoskodast,nevelest. Nagy tevedesben elsz te hogy igy hiszed. De legyen... adjon mindket szulo 20-at akkor a lakhatasat ki allja? Nezz utana leci amit te irsz 1000 eve volt igy es akkor se allta meg a helyét.
2015. febr. 5. 11:59
 32/66 anonim ***** válasza:
84%

Szomorú hogy az egyik fél mindig megússza egy minimális összeggel. Egy gyerek normális esetben ennél sokkal többe kerül. Azt meg ne várjuk már el, hogy mialatt apuka vígan éli az életét, a gyerek nélkülözzön. Aki gyereket vállal, az egy életre teszi azt és nem bújhat ki alóla csak mert a másikkal szétmennek. Csak egy gyerekcipő 10 ezer forint és akkor még nem is írtam listát arról, hogy mi kell egy gyereknek és mennyit visz el havi szinten. December környékén vettünk a kislányomnak pár téli ruhát: Bakancs kb. 8 ezer, overál 10 ezer, egy vastag kinti nadrág 4 ezer és ebből kell legalább két darab. Egy vastag téli felső szintén 3 ezer körül. És akkor ezzel még csak pár olyan ruhadarabot vettem, amit eljárósként felhúzhat úgy, hogy nem óvodás. Egy óvodásnak ennél több szép ruha kell. És ez CSAK ! a ruha. Akárkihez is kerül a gyerek, ennek a költségnek MINDEN ESETBEN feleződnie kellene. Mindenkinek, aki szerint ez így igazságos, kívánom hogy csak 20 ezer forintja legyen havonta és abból kelljen megélnie.

Most nem szenvedünk hiányt semmiben, de gyerekként én is átéltem ezt, az ilyen irigy és önző szülőnek pedig csak a legrosszabbakat tudom kívánni...

2015. febr. 5. 12:05
 33/66 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudod bizonyítani semmivel. Nagyon elkezded feszegetni, akkor kilép a munkahelyéről papíron és egy forintot nem lesz köteles fizetni.
2015. febr. 5. 12:08
 34/66 anonim ***** válasza:
77%
34 - es, a 20 - at akkor is fizetnie kell ha munkanélküli. :) Az a minimum és munkavállalástól független. Tudom, mert volt olyan ismerősöm aki majdnem emiatt került börtönbe. Fizette helyette az állam, aztán majdnem leültették. Úgy úszta meg felfüggesztettel, hogy befizetett X összeget.
2015. febr. 5. 12:11
 35/66 anonim ***** válasza:
77%

30, igazad van, de ennyi pénzből NYOMOROGNAK az emberek. Ha a kozmunkasnak nincs egyéb jövedelme, gyakorlatilag éhezik!!! Ettől hangos a sajtó, olvasol újságot? Hogy ebből nem lehet megélni.

Ha a pároddal ennyit keresnetek megélnetek 2* 54 e- bol?? És egy felnőtt simán kevesebb pénzből elvan, mint a gyerek. Gondolkodj magadon, mire, mennyit költesz. Szerinted normális az a példa, amit egyik válaszoló írt, hogy apuka zsebbe kap 500 e-t, de a gyereknek 13-at ad?

2015. febr. 5. 12:26
 36/66 anonim ***** válasza:
88%
Jelezném az apuka felé, hogy bejelentem a NAV-nál, hogy nem a valós keresetét vallja be. Iszonyat balhé lenne belőle a cégnél, hiszen a NAV ugrik az ilyesmire. Mindenki büntibe kerülne. Persze ettől anya nem kapna több pénzt, de gondolom a fenyegetés is elég lenne.
2015. febr. 5. 12:32
 37/66 anonim ***** válasza:
80%
35. Nemtudom most hogy van de az én apám egy fillért nem fizetett, mert munkanélküli volt. A házára lett ráterhelve a gyerektartás.
2015. febr. 5. 12:32
 38/66 anonim ***** válasza:
31%
Egyébként
2015. febr. 5. 15:29
 39/66 anonim ***** válasza:
37%
Vannak jó példák és rendes férfiak is. Egyik barátnőm anyukája is anno a szívéhez kapott, hogy milyen alacsony összegű gyt t ítélték meg, de aztán barátnőm apjarol bebizonyosodott, hogy igazi ember és férfi. Alacsony tartás díjat fizetett, de minden évben elvitte a gyerekeket nyaralni, vett nekik ruhákat, befizette a táborokat. Sőt, amikor barátnőm vidéken járt egyetemre, még az albérletet is fizette. Valahogy szerintem ez a normális. Mert kérdem én, az ilyen feketén dolgozó, gyt-t ilyen formán elcsalo férfiak mi fontosabbat találnak, mint hogy a gyerekukre költsék a pénzt? Pia, cigi, nők? Gratulálok... 20 000 Forint olyan szinten nevetséges összeg, hogy hihetetlen. Különben a gyereknek épp elég trauma a válás, ha még utána azt is tudatni kell a gyerekkel, hogy a válás napjától kezdve nem járhat többé edzésre, mert nem futja rá, sajnos vissza kérjük a táborba befitetett pénzt, merthat taborozni sem tud többé, hogy a haverokkal együtt havi egyszer mozizzon, na, azt felejtse el. Hát biztos megkonnyiti a válás elviselését... Mert azzal gondolom mindenki egyetért, hogy havi 20 e Ft, vagy ha a nő részét illetve cspt hozzá adjuk, havi 54 e forint max a vegetalasra elég. Tehát vagy s nő sokkal többet költ a gyerekre, mint a férfi, ami ugye nem fair, vagy kicentizi, hogy annyit szán a gyerekre, mint a pasi, és akkor a gyerek onnantól kenyeren, vízen él, lyukas cipővel..
2015. febr. 5. 15:38
 40/66 anonim ***** válasza:
4%
39. Elvált nő, ezek szerint kevés fizetéssel ne akarjon már luxust a gyerekének! Persze minden anya a legtöbbet szeretné a kölkének, de hát fogadja el, neki ez jutott, 54 ezerből igenis el lehet tartani egy gyereket. Ha ez vegetálás, akkor most mindenki panaszkodjon, aki keveset keres és egyik napról a másikra él? Ja vagy menjen félre újból egy gazdag pasihoz, hátha az nem hagyja el, ha szép életet akar a gyerekének.
2015. febr. 5. 15:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!