Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ebben az esetben tudok e...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebben az esetben tudok e magasabb tartásdíjat megítéltetni? Minimálbérrel van bejelentve, de háromszor annyit keres borítékban.

Figyelt kérdés
Meg egyeztünk 30.000 ft gyermektartásban a volt párommal,amikor mentünk a bíróságra még a parkolóban is azt mondta,hogy ennyit hajlandó adni. A bírónő előtt már azt mondta,hogy nem hajlandó ennyit fizetni,mert egy gyerek szerinte nem kerül ennyibe. (Hozzáteszem a bírónőnek unszimpatikus is lett egyből) Mivel már pár hónapja nem éltünk együtt,mindeközben ő munkahelyet váltott. A bírónő azt javasolta,hogy mivel jó nevű cégnél van és köztudott ,hogy ott nem rosszak a fizetések menjek bele abba,hogy a bíróság megszabja a nettó bevételének a 20%-át,így ha nem ment bele a 30.000-be,majd vonnak tőle 40-et. Csakhogy a következő hónapban már ki is derült,hogy jól át lettem vágva,mert ugyan jól keres,de azt borítékba,így kapok 20.000 ft gyerektartást.
2015. febr. 5. 09:28
1 2 3 4 5 6 7
 1/66 anonim ***** válasza:
41%
Nem tudsz magasabb tartásdíjat megítéltetni. Legfeljebb ha vádaskodsz, még fel is jelentenek. Aztán még a büntetést is nyögheted.
2015. febr. 5. 09:32
 2/66 anonim ***** válasza:
94%

Mégis ki jelentené fel? Ilyen,nincsen.

Kedves kérdező, 2 év múlva tudsz emelést kérni.

2015. febr. 5. 09:37
 3/66 anonim ***** válasza:
91%
Most erre mit lehet mondani? Sz@rja össze magát az ilyen ember, aki képes a gyerekét megrövidíteni, nem gondoskodni róla megfelelően. De ha az anyuka nem ugrik kedvére, vagy betartatja a láthatást pontosan, vagy esetleg a gyerek nem lesz kíváncsi később szuperapura, akkor aztán az anya a hibás, lesz az minden, csak királylány nem! Egyébként ha be tudnád bizonyítani, hogy feketén fizetik, vagy menj be a munkahelyére, és mondd meg, hogy tudsz róla, hátha rábeszélik, hogy inkább fizessen magától. Te meg megegyezel vele még egy 20 ezresben szintén feketén, és akkor befogod. Komolyan, herélni kellene az ilyen alakokat!
2015. febr. 5. 09:38
 4/66 anonim ***** válasza:
78%
"Hozzáteszem a bírónőnek unszimpatikus is lett egyből" Ez mennyiben releváns információ? Egyébként ennyi jár. Nem fogsz többet kapni, ha csak békésen meg nem egyezel a pároddal. Ismétlem, békésen. Perben biztos a vereséged.
2015. febr. 5. 09:38
 5/66 anonim ***** válasza:
82%

Tapasztalatból mondom: a fekete munkáért járó pénzből soha 1 fillért nem fogsz tudni igazolni, és abból nem fognak gyerektartást vonni. Az én volt férjem is jól keres 500-700 ezret. Mi havi 50 ezerben egyeztünk meg. Barátként váltunk el, mégis engem ért a meglepetés amikor a bíróságon beadva a munkahelyi adatokat, kiderült, hogy "kilépett" (nem lépett ki, csak a cég új nevet kapott) és minimálbérrel van bejelentve. 13 ezer forintot szabott ki a bíró.

Én nem is erőltettem a fekete pénzt, mert nem tudom bizonyítani, hogy kap. De legalább a 13 ezret fizeti rendesen.

2015. febr. 5. 09:45
 6/66 anonim ***** válasza:
15%
Így jártál. A gyereket sajnálom, téged rohadtul nem.
2015. febr. 5. 09:47
 7/66 A kérdező kommentje:
Szóban biztos hogy nem sokra mennék vele,mivel 1,5 évvel ezelőtt én költöztem ki a közös (hitellel terhelt lakásból) a kisgyerekkel albérletbe. A hitel felét egy darabig fizettem,ő az ő részét nem. Ő maradt a házban,lakáshasználati díjat nem fizet (kiröhögte hogy ilyen nincs is) egyedül az áram nincs még kikötve a lakásban. Nem fizetett gázt,azt is kikötötték,a házat nem tartja rendbe és még sorolhatnám. A szomszédoktól infóm van róla hogy a kocsmában iszik minden este. Hozzáteszem,hogy a bíróságon még én voltam a jó fej,mert úgy lett írva a határozat,hogy minden hétvégén elviheti a kicsit és akkor tartja vele a kapcsolatot amikor akarja,mivel elhitette velem hogy ő nem is tud élni a fia nélkül. Ehhez képest az elmúlt 1,5 éven átlag havonta egyszer vitte el kb délelőtt 10 óra magasságában és du.4-kor hazahozta. A köztes időkben egyszer meg nem kérdezi,hogy hogy van a kicsi,nincs szüksége valamire,nem beteg? Na szóval egy ilyen apukával állok szembe... Két hétig beteg volt a fiam a gyógyszerek 15.000-be kerültek,de szerinte egy gyerek nem kerül még 20 000-be sem.
2015. febr. 5. 09:51
 8/66 anonim ***** válasza:
91%
Ötös, pofám leszakad, hogy havi 400 e-bol vki a gyerekere 13 e-t fizet. Legalja. 6-os, elarulod, mi bajod a kérdezővel?!? Voltál már egyedülálló anya? Tudod milyen, amikor a férjed havi 15-ot ad a gyerekre, mikor van olyan hónap, amikor pusztán gyógyszerre elmegy ennyi..?
2015. febr. 5. 10:05
 9/66 anonim ***** válasza:
18%

Most le leszek pontozva a nők körében, de sokan elfelejtik, hogy a gyerektartás csak a felét kell állja a gyerek költségeinek, ugyanis az anyuka is köteles beleadni minimum annyit!

Szóval mondjuk ha a gyerektartás 25 000 (az apai rész), akkor az anyjáé is 25 000, plusz a családi pótlék amit kap 14 000, az már összesen 64 000, na nehogy már ennyiből ne tudja nevelni a gyereket, más ennyiből él havonta!

2015. febr. 5. 10:06
 10/66 anonim ***** válasza:
84%
Hetes, lakás használati díj VAN, főleg arra az időre jár, amíg a hitelt is te fizetted. Lakás fele a te neveden van? Mert ha igen, akkor lakás használati díjat verj ki belőle. (jog segély szolgálat, ha nincs ügyvédre pénzed)
2015. febr. 5. 10:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!