Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
15000 Ft gyerektartás csak szerintem kevés?
Volt férjem szakácsként dolgozik, minimálbérre bejelentve, a tényleges fizetése 180e ft. 2008 óta 15000 Ft gyerektartást fizet a 12 éves fiam után, amit a fizetésből vonnak.
Mi jelenleg albérletben élünk a második férjemmel, van 2 közös gyermek, így 3 gyermeket nevelünk albérletben.
Volt férjemmel nagyon jó a kapcsolat, hetente többször jönnek az élettársával. Együtt ünnepeljük a szulinapokat, a két picinek is hoznak ajándékot. Szóval jól megvagyunk, együtt járunk fesztiválra és sok közös program van.
Jogosan keveslem a 15000 Ft gyerektartást?
Nem állapítottak meg semennyit. Közös megegyezéssel volt a válás, tartott kb 3 percig :-)
A 15000-ben mi egyeztünk meg 2007-ben. Nincs szükségem a 10000 ft-ra, de ha azt a plusz 10-15 ezret nem nekem adná, hanem a gyereknek rakná, akkor az azért azzal együtt amit mi rakunk szép összeg lenne évek múlva, és akkor lenne miből elindulnia.
Én sajnos semmit nem kaptam a szüleimtől. Míg a barátaimnak rakták az ifjúsági betétet, addig az én szüleimnek fontosabb volt a cigaretta, és az, hogy 2 évente új szekrénysor és új járólap, csempe legyen. Én nem akarom, hogy a gyerekeim is a nulláról kezdjék.
A családi adókezdvezmény 3 gyereknél, gyerekenként 33000 ft, míg az 1-2 gyerek esetében 10000 ft gyerekenként.
Ezt ki is tudjuk használni, bár a férjem egy nagy cégnél dolgozik építész előkészítőként röhejesen kevés pénzért. Bruttó 212500 ft-ért. Mellette maszekol és abból van a félretett pénzünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!