Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
15000 Ft gyerektartás csak szerintem kevés?
Figyelt kérdés
Volt férjem szakácsként dolgozik, minimálbérre bejelentve, a tényleges fizetése 180e ft. 2008 óta 15000 Ft gyerektartást fizet a 12 éves fiam után, amit a fizetésből vonnak.
Mi jelenleg albérletben élünk a második férjemmel, van 2 közös gyermek, így 3 gyermeket nevelünk albérletben.
Volt férjemmel nagyon jó a kapcsolat, hetente többször jönnek az élettársával. Együtt ünnepeljük a szulinapokat, a két picinek is hoznak ajándékot. Szóval jól megvagyunk, együtt járunk fesztiválra és sok közös program van.
Ha nem szorultok rá többre, akkor teljesen normális összeg a 15000. A minimálbérből ennyit vonnak, és kész. Onnantól kezdve, hogy ti jól éltek, és jó viszonyban is vagytok, tehát bármikor, bármire kérhetsz tőle pénzt, nem értem, hogy most mi a problémád?
2015. jan. 7. 09:30
22/39 A kérdező kommentje:
A viszonyunk nagyon jó, de soha nem kértem tőle pénzt semmire.
Azért az jól esne ha többet adna úgy, hogy a különbözetet a gyereknek rakná megtakarítás formájában. De elzárkózik ettől is.
2015. jan. 7. 09:35
23/39 anonim válasza:
az egy dolog, hogy neked mennyi pénzt utal...
A gyerek cipőjét, ruháját ő veszi meg vagy te? nem mindegy!
2015. jan. 7. 09:40
24/39 A kérdező kommentje:
Én veszek neki mindent.
2015. jan. 7. 10:24
25/39 anonim válasza:
Kérdező, 15 ezer az a túróstészta kategória, de egyvalamit ne feledj: te szültél gyereket ennek a férfinak. Át kell ezt gondolni, mert az utólagos reklamáció annyi, mint halottnak a csók.
2015. jan. 7. 10:31
26/39 anonim válasza:
Kevés, nagyon kevés. A fizetését tekintve, 36e lenne reális. Ezt neki önszántából, szeretetből simán oda kellene adnia, vagy amit te is szorgalmazol, számlára betenni, vagy levásárolnia a gyereknek.
Nézzük már meg azért azt, hogy 15e-t fizet a gyereknek, ő meg 165e-ből él. Hát azért röhejes. Kérd tőle a 20%-t, még az sem fedezi sokszor egy gyerek tényleges szükségleteit.
Azt a hülyeséget hagyjuk már, hogy minek szülnek a nők ilyen férfiaknak. Ennyi erővel, akkor töröljük el a válás lehetőségét is, hiszen mi az, hogy nem tudtad, hogy kivel házasodsz össze. Az emberek változnak, ahogy a körülmények is, és az élet is mindig hoz valamit. Ami ma fehér, az lehet, hogy holnap már szürke lesz.
2015. jan. 7. 11:15
27/39 anonim válasza:
Igen kevés. De, én itt pénzéhséget is szimatolok. Kérdező, azt írod, hgy az új férjed építész. Gondolom nem éltek rossz anyagi helyzetben. Mert ha havi 200 ezerből élnétek 5-en, akkor igen, kérj még. Az is tény, hogy nem a mostani férjednek kell az első gyermeked eltartani, de könyörgöm, együtt éltek, ő ezt elfogadta. Most hol a gond? Gondolom te is dolgozol és a párod építész. Gondolom nem havi 100 ezret keres. Plusz 15 ezer neked létfontosság építész férj mellett? Mire vagy ilyen pénzéhes? Barátnőm 2 gyerekre 30 ezret kap. Most komolyan nem értelek. Még ajándékot is visz a volt férjed. Hol a gond? Akkor kérd meg, hogy tavaszra ő vegye meg a gyereknek a cipőt. Kabát meg nem kell minden hónapban, meg nem kell több tízezres Nike cipőt venni, a gyerek is vegyen vissza kicsit az igényeiből. Együtt élő családokban sem kap meg mindent a gyerek, nem kell 3 szakkör, csak egyre koncentráljon, mert egyikkel sem fog semmire se menni végül.
2015. jan. 7. 12:52
28/39 anonim válasza:
Én egyedülálló anyuka vagyok, és egy morzsát sem kapok tőle, neked már ott a férjed támpontként.Én egyedül látom el a gyerekemet, nekem az a 15 ezer is nagyon jól jönne. De nem panaszkodom, mert a gyerekvállalás 2 ember döntése, ő nem vállalja, én az életemet is neki adnád.
2015. jan. 7. 13:31
29/39 anonim válasza:
*adnám
2015. jan. 7. 13:32
30/39 A kérdező kommentje:
Nem vagyok pénzéhes. De ő a gyerek apja. Mondtam, hogy sosem kértem tőle pénzt. Ne nekem adja, hanem rakja a gyereknek. De azt sem rakja, nem érdekli , hogy lesz e neki valamiből elindulni. Ez zavar.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!