Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » 15000 Ft gyerektartás csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

15000 Ft gyerektartás csak szerintem kevés?

Figyelt kérdés

Volt férjem szakácsként dolgozik, minimálbérre bejelentve, a tényleges fizetése 180e ft. 2008 óta 15000 Ft gyerektartást fizet a 12 éves fiam után, amit a fizetésből vonnak.

Mi jelenleg albérletben élünk a második férjemmel, van 2 közös gyermek, így 3 gyermeket nevelünk albérletben.

Volt férjemmel nagyon jó a kapcsolat, hetente többször jönnek az élettársával. Együtt ünnepeljük a szulinapokat, a két picinek is hoznak ajándékot. Szóval jól megvagyunk, együtt járunk fesztiválra és sok közös program van.

Jogosan keveslem a 15000 Ft gyerektartást?

2015. jan. 7. 08:46
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem nem kevés. Ez a 15.000. Ft egy teljesen átlagos összeg, és mivel a volt férjed fizetése is átlagos, ezért arányaiban rendben van.
2015. jan. 7. 08:50
 2/39 anonim ***** válasza:
60%
Jogosan. Ha valóban szereti a gyerekét, fontos neki, akkor anyagilag is tisztességesen gondoskodik róla. Nem mástól várja ezt el. Az ilyen emberek, szó szerint meglopják a saját gyereküket. Ennek az összegnek a duplája is kevés egy gyerek havi ellátásának a feléhez úgy is, ha a csp-t is beleszámolom.
2015. jan. 7. 08:50
 3/39 anonim ***** válasza:
94%
Kevés. De ennyi jár. De ha jó viszonyban vagytok, akkor meg kell tudni beszélni egymással, hogy szálljon be jobban a gyerek költségeibe. Hozd szóba neki bátran. Perrel ne fenyegetőzz, mert azt úgy is elveszítenéd.
2015. jan. 7. 08:51
 4/39 anonim ***** válasza:
49%

az első válaszoló gondolom egy elvált apa, aki nem szeret fizetni gyerektartást :)

szerintem is kevés, de ha ennyire jóban vagy a volt férjeddel miért nem beszélsz vele, hogy jó lenne ha megemelné? vagy amikor ruhára-cipőre, valamire szükség van azt vegye meg ő a gyerektartáson felül (én 40 000 kapok a volt férjemtől 1 gyerek után pedig neki se sokkal több a fizetése)

2015. jan. 7. 08:52
 5/39 anonim ***** válasza:
48%

Nem tudom, miért kellett lepontozni, nem azt írtam, hogy ez elég egy gyerek ellátásához. Annyit szinte senki sem fizet, amennyi valóban szükséges lenne.

De ez egy reális összeg, ezért nem éri meg összeveszni és perelni.

2015. jan. 7. 08:54
 6/39 anonim ***** válasza:
38%

4-es Elvált anyuka vagyok :D

1-es és 5-ös voltam

2015. jan. 7. 08:55
 7/39 anonim ***** válasza:
55%
Tény és való hogy kevés a 15 ezer gyerektartás, de Neked pisztolyt tartottak a fejedhez hogy szüljél még 2 gyereket albérletbe?! Jóban vagytok, akkor miért nem szólsz neki??
2015. jan. 7. 08:55
 8/39 A kérdező kommentje:

A minimálbérből számolva reális. De ha a 180e veszem alapul akkor kevés.

És minden hónapban kell valami neki. Egy cipő 10e plusz nadrág kabát stb . és akkor még nem számoltam az ételt.

Mi havi kb 50e költünk rá. Ruha, cipő, kirándulás, iskola, szakkör, rezsi, szórakozás stb

2015. jan. 7. 08:57
 9/39 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezeket add elő a volt férjednek. De ne fenyegetőzz, mert ha önszántából nem ad többet, semmit sem tehetsz.
2015. jan. 7. 08:59
 10/39 anonim ***** válasza:
40%
En megbeszelnem vele a helyedben. Amugy keves igen. Nalunk 30 ezret allapitott meg a birosag. Egy darabig fizette, aztan tojt ra. Turelmesen vartam 6 honapig aztan eldurrant az agyam. Vegrehajto, kozben kirugatta magat hivatalosan es tovabbra sem fizetett, pedig maszek melokbol mindig volt penze. Errol nagyon jol tudtam igy rendorseghez forultam. Ott 2x nem jelent meg, igy elovezettettek. Na azota fizet. Nem annyit, jelenleg 20 ezret de fizet legalabb. Pedig amugy nekunk is normalis volt a viszonyunk. Nem ennyire de meg a mostani ferjem is el tud vele beszelgetni ha jon a gyerekert... Azert idaig ne fajuljon a dolog azt mondom, de azert a 30 ezret igazan kifizethetne 180 ezerbol.
2015. jan. 7. 08:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!