Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi lenne a gyerektartás korrekt összege? A bíróság ilyen esetben mennyit ítélne meg?
Az apa fizetése netto 340000Ft. Ha jól tudom 3+ gyermek esetén maximum a fizetése 50%-a állapítható meg gyerektartásként, a férjem ezt túl soknak tartja, így próbál valami kevesebbet kialkudni. Ebbe én is belemennék, de fogalmam sincs, hogy mi számít korrekt gyerektartásnak. Én még csak 4 órában tudok dolgozni a gyerekek mellett, így tényleg minden Ft jól jönne.
Egyáltalán, ilyen esetben hogyan határozzák meg az összeget? Van egy fix összeg, vagy gyerekenként van meghatározva? Figyelembe veszik a szülők kiadásait vagy csak a jövedelem számít?
Elnézést a buta kérdésekért, de nem vagyok jártas a válás témában és nem szeretnék magunkkal kiszúrni.
Megsúgom, hogy 3 gyerekre sem fognak megítélni 170.000 ft-ot, mert valóban sok.
Az új PTK szerint a szülők egyenlő arányban kell, hogy állják a gyerekek költségeit.
Tehát számold ki a gyerekekre eső rezsi, étel, ruházkodás, gyógyszerek, tankönyvek, utazás (nem kirándulás, hanem szigorúan iskolába) árát, és ezt oszd el kettővel. Na ennyit köteles a volt férjed fizetni.
A bíróságot nem érdekli nagyon, hogy te hány órában vagy hajlandó dolgozni a gyerekek mellett, jogi szempontból azonos összeggel vagytok felelősek a gyerekekért.
Magas fizetés esetén viszont igen, inkább fix összeget szoktak megítélni, mert a százalékos mint most is, túl magas lenne. Nagyon maximum 40.000/gyerek, de inkább 30.000 az, amire számíthatsz.
50 ezert??? Nem normális!
Mond meg neki h vagy megegyeztek a 25 vagy min 20ban vagy mehettek a bíróságra és ők biztos többet fognak kb 30/ gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!