Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lemondhat egy anya a gyerektartásról?
Az apa külföldön él, nem látogatja és le akar mondani róla, feltételek mellett. Mivel nem akarom folytatni a marakodást, a lemondásért cserébe mi lemondanánk a gyerektartásról.
Van erre valami mód? Nyilatkozatban például?
Köszi!
Nem, hivatalosan erre nincs mód.
Gyerekről, szülői jogoktól lemondani csak abban az esetben lehetséges, ha más, pl új házastárs örökbe fogadja.
1. A gyerektartásról nem lehet lemondani
2. Az apa sem mondhat le a gyerekről, csak akkor ha van más férfi aki örökbe fogadná.
Bár a te esetedet nem értem mit bonyolítod túl, ugyanis
1. külföldi bérből nehezen vagy egyáltalán nem lehet behajtani a gyerektartást
2. Amíg az anyuka nem ad be elmaradt gyerektartásról feljelentést addig a kutyát sem érdekli, hogy a gyerek kap gyerektartást vagy sem.
"Gyerekről nem lehet lemondani. Viszont a gyerektartást nem kötelező kérni. "
Ez pont hogy fordítva nem? Apa nem keresi a fiát, én már új kapcsolatban élek. Pontot akarok tenni a dolog végére.
Miért is lett leszavazva az ötös? Bemutassalak ismerősnek, szívesen elmeséli neked, hogy miért kergeti a rendőrség, és akarják lecsukni.
Kérdező: de minek akarsz pontot tenni a végére? A gyereket közös, belül te lépj tovább a dolgon, de nem mondhat le az apa a gyerekről, csak akkor, ha van helyette másik új apukat, aki a nevére veszi. A törvényt te se tudod megkerülni.
ma 19:55
Ugyanmár!! Az állam nem foglalkozik, és nem néz utána, hogy ki fizet gyerektartást és ki nem.
A bíróságon ha eljutnak a szülők odáig csak a gyerektartás összegét állapítják meg, de nem terhelik meg az apa fizetését. Az apa dönti el, hogy fizeti. Csekken, fizetésből levonva, személyesen átadva. Ahogy a szülők megegyeznek. Fizetésből csak akkor vonják le bírói engedéllyel ha az anyuka már többször pereli az apukát elmaradt tartásdíj miatt.
Csak megjegyzem: az én volt férjem mindig személyesen adta a gyerektartást, majd amikor anyagilag úgy álltam, hogy nem volt szükség rá, akkor csak jeleztem, hogy nem kell adnia többet.Soha egyszer nem kapott felszólítást, és nem csukták le mert nem fizetett.. Minden a szülők megbeszélésén múlik. Ha az anya nem perel akkor az államot nagyon nem érdekli.. Ha perel akkor már igen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!