Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Csökkentik a gyerektartást?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csökkentik a gyerektartást?

Figyelt kérdés
Az apuka vagyok. Jelenleg külföldön élünk és a jelenlegi feleségem dolgozik. Csökkenteni akarjuk a gyerektartást,mivel a volt feleségem állandóan bántja a jelenlegi páromat. Megjegyezném,hogy nem miatta váltunk el,évekkel a válás után ismerkedtünk meg. Amúgy anyagilag ez a gyereket nem terhelné,mert az anyja meg az új párja is jól keresnek. Csak nem tartjuk igazságosnak,hogy a párom fizeti a gyerektartást és a volt feleségem meg állandóan paraszt vele. Amúgy megcsaltam annak idején azért váltunk el,de nem a jelenlegi párommal. Akkor miért nem velem szemétkedik? Szóval csökkentik a gyerektartást,ha pert indítok,mert hogy nekem nincs keresetem,csak a páromnak (van közös gyerekünk is).

2015. jan. 4. 15:14
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
55%
A gyerektartást a gyermeket illeti és nem a szemét szülőt. Az állam ezt nem fogja figyelembe venni, csak is a gyermeket fogja nézni, te is őt nézd, mert szerintem az igazságtalanabb, hogy csak, mert a szemét szülő így viselkedik te mindezt a gyermekeden akarnád leverni független attól, hogy a gyermek megérezné-e anyagilag vagy se.
2015. jan. 4. 15:18
 2/24 anonim ***** válasza:
81%

Igen csökkentik,főleg mert a jelenlegi párodnak nem kötelessége eltartani a te gyerekedet. Rendes tőle hogy eddig megtette,főleg,ha a volt feleséged csúnyán viselkedett vele.

Az új törvény szerint,ha az apa nem tudja fizetni a gyerektartást,akkor kötelezhető rá,a gyerek más hozzátartozója,tehát az anya.

Ráadásul ha a jelenlegi pároddal is van közös gyerek és annak a neveléséhez sem járulsz hozzá,mert nincs kereseted,akkor főleg csökkentik.

2015. jan. 4. 15:20
 3/24 anonim ***** válasza:
79%

Első válaszoló nincs igazad,miért ne csökkentenék,ha az apának nincs keresete? A másik,közös háztartásban lévő gyerekére se fizet semmit. Az új pár pedig nem kötelezhető arra hogy fizessen helyette. Ha akarja megteheti,de ha parasztul viselkednek vele akkor miért tenné meg? Gondolkozzon el az anya a viselkedésén!

Ráadásul egy fizetésből egy családnak plusz meg még gyerektartást is fizetni,még külföldi fizetésből is nagyon nehéz lehet. Mivel külföldön sokkal drágább minden.

2015. jan. 4. 15:23
 4/24 A kérdező kommentje:

Igen én is úgy gondolom mivel nincs keresetem,így csökkenteni fogják. És tényleg nem sok egy fizetés külföldön.

Köszönöm a válaszokat

2015. jan. 4. 15:26
 5/24 anonim ***** válasza:
67%
Látom senki nem értette meg a válaszomat, én ugyanis nem arra válaszoltam konkrétan, hogyha nincs munkahelye külföldön, akkor csökkentik-e, hanem az indokaira. Kérdező neked a fő indokod az, h a másik szülő szemétkedik a pároddal, és te ezt akarod a saját gyermekeden leverni. De csinálj, amit akarsz.
2015. jan. 4. 15:29
 6/24 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó,köszönöm a kioktatást,de te nem látsz bele az életünkbe.

A gyerek meg teljes másolata az anyjának,havi szinten nem tud írni egy emailt,hiába írok neki akár hetente 3-szor is. Direkt laptopot kapott tőlünk mielőtt külföldre költöztünk,hogy tudjunk beszélni skypeon. A laptopot elvette tőle az anyja,mert az övé elromlott és szerinte elég 1 laptop a családnak,azért nem vesz újat magának meg a pasijának.

Mindegy,nem látsz ide,a gyerek is megéri a pénzét,ha kell neki valami akkor rögtön megtalál,ha meg nem ,akkor hetekig le se sz@r,hiába keresem.

2015. jan. 4. 18:12
 7/24 anonim ***** válasza:
42%
Aha, szóval férfi létedre kivonultál a pároddal külföldre, aki téged eltart, és a gyerek is hibás, az anyja is hibás, de te semmiben se, ezért nyugodtan leveheted róla a kezedet és az anyja viselkedéséért nyugodtan büntetheted a gyermekedet is? Komoly. Azt nem nézed jó szemmel, h exed, h beszél a pároddal, de azt jó szemmel nézed, hogy te nem keresel semmit se, és a két nő tartja el a gyermekedet? Aztán meg vagy lepődve, hogyha a gyereked ebből azt szűri le, amit lát? Ill. nem lát, mert hát az apja külföldön tobzódik egy másik nővel és még nevelgetni se hajlandó őt, h legalább hétvégénken együtt legyenek stb. Na jó, nevetséges vagy, csináld csak a dolgaidat, és lázongjál csak, mint egy tini, hogy én kioktattalak és úristen miket merek leírni.
2015. jan. 4. 18:49
 8/24 anonim ***** válasza:
51%

ja szegény munkanélküli apuka az áldozat aki külföldön is összebaszot egy családot...

a gyereknek kel a te lelkedet ápolgatni...

2015. jan. 4. 19:03
 9/24 A kérdező kommentje:

Na látom túl sok itt az elvált nő.

És utolsó a qurv@ @nyád b'szott össze téged,te szerencsétlen.

2015. jan. 4. 21:17
 10/24 A kérdező kommentje:

Amúgy egy kérdést írtam ki és nem azt kértem hogy véleményt alkosson bárki is arról amit tenni akarok.

Na persze a szájbab'szott elvált nőknek,minden meg van engedve.

Aki nem a kérdésemre válaszol,az menjen innen a pics@ba

2015. jan. 4. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!