Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Láthatási időn kívül különélő szülő bemehet az óvodába és láthatja a gyereket? Mit lehet tenni, hogy ne kavarja meg a gyereket?
Fórumozók!
Különélő szülő most már heti rendszerességgel megjelenik láthatási időn kívül, bejelentkezés nélkül az óvodában mindig valami indokkal. A gyerek 3x találkozott is vele és megkavarta őt, nem értette miért van ott.
Megteheti?
És én mit tehetek hogy ne kavarja meg a gyerek óvodai életét?
Miért nem beszéltek meg sűrűbb láthatásokat? Ha jó apa, megfelelően gondoskodik a gyereketekről, akkor nem kell feltétlen a megállapított 2 hetet tartani.
Valóban nem az óvodába kellene menni látogatóba, hacsak nem nyílt nap van, mert tényleg megzavarja a gyereket, ha odamegy a szülő, és aztán nem mehet el vele.
Te nem keresnél minél több lehetőséget, hogy ne csak két hetente hétvégente lásd a gyereket?
Én igen, ezért nem is értem minek csodálkozol.
Ha hasonló eset lenne, akkor feltételezem a láthatáson is probléma lenne, azt se akarná a szülő.
Itt a láthatáson felüli találkozásokra irányult a kérdés. És továbbra is fent tartom, hogy gusztustalan dolog tiltani bármelyik szülőt a gyerektől. Hogy apuka és anyuka nem jött ki az egy dolog, külön váltak, de ezt nem kell a gyerekre kiélezni. Inkább örülni kell, hogy a különélő szülő szeretné látni a gyereket, és nem csak letudja két hetente kötelességből, hogy a gyerekkel legyen.
És mondom ezt elvált anyaként, akinek sose volt probléma, ha az apuka látni akarta, vagy elakarta vinni a gyereket a láthatáson felül, mert tudtam, hogy ez a gyereknek mekkora öröm és csak ez számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!