Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartásnál miért nem kell elszámolni a szülőnek a másik fél felé számlákkal, hogy a pénzt tényleg a gyerekre költötte és nem magára?
"gondolom nem élsz olyan színvonalon, min én vagy itt a többség elvált szülőként"
Amikor a túlzott beképzeltség ostobasággal is párosul. És még EZ beszél előítéletről... :D
Gyere, látogass, meg!
...EZ?
Hahóó ember vagyok én is, nem kell a személyeskedés. Alacsony színvonalú ismét a kommented. Magadat minősíted.
Rendben van, írd a címet, én is szívesen meglátogatlak.
De akkor ne csak ígérgess, legyél bátor, ne szájkaratés :)
Szívesen megyünk többen is kedves álombeli 300 nettós középvezető, akinek gond a 60 eFt-os gyerektartás. :)
Jól szórakozunk, jöhet még.
Sziasztok!
Nem voltam hajlandó végigolvasni a kommenteket, mert bevallom, már az második oldalon felmérgeltem magam.
Kedves Kérdező! Talán én, vagyis inkább mi vagyunk az a csonka család, akire gondolsz. Gyermekeim apja a nettó fizetése 40%-át utalja át minden hónapban. Ez közel 100 ezer forintot jelent havi szinten. Én jelenleg GYED-en vagyok itthon a kisebbikkel, épp bölcsibe szoktatom, hogy visszamehessek dolgozni. A nagyobbik óvodás. A GYEDem 78 Ft, családi pótlék 41 ezer Ft (a kisebbik tartós beteg), van közgyógy kártyánk, illetve még kb 80 eFt-ot (de van, hogy csak ennek a felét) tudok havonta hozzá varázsolni. Nagyságrendileg ennyi marad az összbevétel, ha visszamentem dolgozni, akkor is, mert csak 4 órában vettek vissza, illetve a GYED 2 hónap múlva GYES-re változik. Értelemszerűen a havi bevételből tehát nem tudok 100 eFt hozzátenni csak a gyerekekre, mert egyszerűen nincs annyi. A nagyobb kiadásokat (nyaralás, bicikli, autójavítás - mert én köszönöm, ellenék nélküle -, junior ágy) a lánykoromban megtakarított pénzemből és a családom pénzéből finanszírozom.
Tisztán a gyerekekre mennek el a következő tételek:
37500 Ft fejlesztés a nagyobbiknak (mozgásbeli lemaradás, magatartásproblémák, kötődésproblémák, iskolaelőkészítés)
18000 Ft benzin (tömegközlekedéssel kb másfél óra lenne míg reggel elviszem őket az oviba, bölcsibe, mert természetesen nem egy irányban vannak, s csak átszállással megoldható, illetve a fejlesztésre nem érnénk oda az ovi/bölcsi után) Egyébként többet tankolok havi szinten, mert a bevásárlás, nagyszülő látogatás ebben nincs benne.
9000 Ft gyógyszer, mert hiába van a közgyógy, a provitamint, vitamint nem lehet rá megvenni, s ezeket a szedett gyógyszerek, illetve a viselkedészavarok miatt feltétlenül ajánlják
16000 Ft pelenka, bár jelentem, leszokófélben vagyunk
6500 Ft ovi ebéd
6000 Ft bölcsi ebéd
2000 Ft havi szinten ovi szülinapi ajándékok, csoportpénz, óvónéninek ajándékok (ezek csoport szinten elfogadott tételek, nem húzhatjuk ki magunkat alóla)
6000 Ft havi szinten a cipőpénz (a kicsi 2 számot vált egy évben, a nagy talpbetétet hord, darabja a 10 eFt-os szandál mellett 7eFt)
Ha a fentieket összeadod, megvan az édesapjuk által adott pénz helye. Mert ne felejtsd el, hogy még nem ettek, nem ruházkodtak, nem dugtam az orvos zsebébe pénzt az éves kétszeri vizsgálaton, ahova nem körzetesként sikerült többek segítségével bekerülnünk. Nem oltattam be őket az ajánlott, 9000 Ft-os védőoltásokkal, amiből kettőjükre 4 db kell. Nem vittem el őket nyaralni, állatkertbe stb.
S hogy miért nem mutatok be számlát? 1) mert én sem kapok: gyógytorna, orvos zsebbe megy, ruhát többnyire börzén veszek, a kaját nem tudom kidekázni, bár néhány tétel egyértelműen nem az én gyomromba kerül lásd túró rudi és társai 2) még nem merült fel ez a kérdés 3) ha csak egy gyanús pillantást látom az édesapjuk tekintetében, rögtön közlöm, hogy az új kabátom valójában a nővérem kinőtt kabátja, az új blúzaim a nagyobbik ovistársának a levetett ruhái. Az elmúlt 4 hónapban a következőket költöttem magamra: 4 db cipő, szandál (1500 Ft kínai, homokozóba való vászoncipő, 2500 Ft kínai, ide-oda szaladok cipő, 2 db 6000Ft kimenős cipő, szandál), 2 db farmer (darabja 4 ezer Ft tesco), 3 havi kontaktlencse 9000 Ft (2 hónapig hordok egy havit)
folyt köv
Kérdező: te mindenről mindig számlát szoktál kérni, hogy a nyilvánvaló költéseidet is bizonyítsad olyanoknak akikkel semmiféle jogi vagy gazdasági kapscolatban nem vagy?
Ha igen, akkor az beteges, de valamennyire magyarázza a véleményedet.
Ha nem, akkor miből gondolod, hogy másnak ez kötelessége lenne, mert csináltál egy gyereket?
Jól írhatják egyesek (akiket sikeresen lepontozzál vagy leszóltál), vagy te vagy a szegény szerencsétlen apuka, aki fel van háborodva, hogy még neki kell fizetnie, vagy te vagy a szuper új aktuális partner/szerető/élettárs- aki inkbb magára költené a zsét.
Egyik se túl jó.
mármint az ovistárs anyukájának levetett ruhái, bocsi és 78 eFt a GYED.
szóval amit még tisztán magamra költök: 3 havonta fordász 5000 Ft, havi kb 3 üveg kóla, mert nem bírok neki ellenállni, illetve 2-3 havonta eszek egy kínai menüt vigasztalásképpen.
A többi elmegy hitelekre, rezsire, bekrepált tárgyakra és hébe-hóba a gyerekeknek félretett pénzre.
Ha ez a kérdés két szülő között felmerül, úgy gondolom 1) vagy az egyiknek halvány fogalma sincs arról, hogy mi mennyibe kerül vagy képtelen rászánni az idő, hogy összeadja az egyes tételeket 2) a saját sérelmeit vetíti ki, s az anyai ösztönöknek ellentmondót feltételez a másikról 3) ha az első kettő kizárható (hangsúlyozom, tuti nem ez az átlag), akkor ott a gyermekkel együtt élő szülővel van valami probléma (keresőképesség, lelki sebek, önzőség). Bár sosem olvastam utána, de biztos vagyok benne, hogy jogszabály kimondja, hogy a gyerektartást a gyerekekre kell fordítani. Szóval ha ez vélhetően nem valósul meg, meg lehet kérni a gyermekkel együtt élő szülőt, hogy ugyan készítsen már egy hozzávetőleges költségkimutatást. Csak kérdés, hogy ki hogy fog szembesülni a valósággal.
A nevelésből származó öröm csak normális embernek jár.
Olyannak, aki nem válik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!