Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartás? Miért gondolják úgy a gyermeket egyedül nevelők, hogy a gyerkőc minden kiadását az exnek kellene fizetnie?
Kedves kérdező! Leírok egy "szép" történetet apukám exfeleségéről.
Apukámat baleset érte 2007ben, elvesztette az állását, napi 24 órás ápolásra szorul(t). Anyukám felmondott, én gimibe jártam. Apu a másik gyerekének havi 17500 ft-t fizetett, plusz 2havonta megtoldotta 10 ezerrel. Amikor apu lesérült, mi is csak a legminimálisabbra tudtunk költeni. Apu megkérte a fiát, menjen el dolgozni (24 éves volt akkor, "főiskolára járt".), mert havi 10 ezernél többet nem tud fizetni. Persze az anyjának ez nem tetszett, beperelt minket.
Jöttek, felmérték a lakást (amit 2006ban újítottunk fel, mikor mind2 szülőm dolgozott. 2 szgépünk van, 2 tévénk, mindenkinek egy mobilja, persze ezeket luxuscikknek számolták fel.)
Természetesen apu másik gyerek nem járt iskolába, hanem feketén dolgozott, és mivel nem tudták papírokkal igazolni az állításaikat (és hogy mire kérik a gy.t. emelését 25 ezerre), elveszítették a pert.
Tanulságos ez a történet is.
Köszönöm, hogy megosztottad.
Ki mondta, hogy hasraütéssel?
Én azt kérdeztem, miért gondolják néhányan, hogy az exnek kellene "mindent" fizetni, vagyis, hogy sokan keveslik a 25-30eFT gyerektartást.
Én 14 ezer gyerektartást kapok. De ez persze nem fedezi az összes kiadást a gyerekemre. Az apja szerint ez is sok, mert én másra költöm.... Persze.... Csak megjegyzem: hivatalosan minimál bért kap, de valójában 250-300 ezer havonta bemegy neki.
Próbálok "mindent" megadni a lányomnak bizonyos határokon belül. Inkább magamon spórolok, mint, hogy a gyerekemtől megvonjam illetve az apjának könyörögjek.
Mi hárman vagyunk tesók, és Anyukám nevel egyes egyedül. Mivel kb 100.000ft az össz fizetése egyáltalán nem belőle rendesen megélni. Hónap közepére elfogy és jönnek a kölcsönök rokonoktól stb... Apánknak van 1 új csaja, miatta nagyon megromlott közöttünk a viszony, a támogatására nem is számíthatunk még a továbbtanulásban sem! Szülinapra, névnapra max 5000ft-t ad. Nekem idén halasztanom kell az egyetemen, mert egyszerűen nem tudnánk fizetni az albérletet sem.
Ebből is látszik, hogy a gyermekekkel maradó fél nagyon rosszul jár. Ha nem is az összes kiadást, de a felét el kell vállalnia a másiknak.
19.45: ez azért durva. 14 ezer Ft-ot fizet a volt férjed gyt-re, mikor normálisan is hozzá tudna járulni a költségekhez...
nekem nincs gyerekem (még), és büszke is vagyok, de azért én nem hagynám annyiban, míg az ex egy méltányos összeget, 20-25 ezer Ft-ot nem fizetne.
Mi az hogy másra költöd a 14 ezret? A gyerek meg levegőből él? Ez hülye, komolyan mondom...
tegnap 19:45-ös vagyok - tegnap 20:31-nek a válasz:
Mint írtam, papíron keveset keres a magasabb bevételét pedig nem tudom bizonyítani, szóbeli elmondás alapján a bíróság nem ítéli meg a gyerektartásemelését. A pénzt feléli, nincs semmi a nevén. Alkalmakra szokott venni ajándékot de 5-10 ezer között, "csak úgy" nem szokott venni semmit. Nem viszi el sehová, azt mondja vigyem én, mert van kocsim.... Amúgy azt mondja, hogy a gyerektartást a kocsira költöm... :D Már fel sem veszem, hogy miket beszél...
Csak egy példa: volt a szülinapja a gyerkőcnek (ez ugye egyszer van egy évben és napoz kötődik :P), 3 héttel később vette meg neki az ajándékot, mert nem volt pénze, nem volt ideje megvenni. Nagyon sajnálom a gyereket, és csak reménykedni tudok, hogy évek múlva "kinyílik" a szeme és látja, hogy milyen az apja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!