Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartás? Miért gondolják úgy a gyermeket egyedül nevelők, hogy a gyerkőc minden kiadását az exnek kellene fizetnie?
Anyagilag felezni kellene.
Azt, hogy a gondozó szülő felkel, hozza-viszi, stb. és most nem leszek népszerű, miért kell beleszámolni?
A másik szülő is szivessen megtenné ezeket, csakhogy válás után, a gyermekelhelyezés miatt általában erre nincs módja.
Szerintem a gyerektartás összegét úgy kellene nézni, hogy ha az egyik fizet pl. 30ezret a másik is melléteszi az ő "30ezért".
Sokak szerint az exnek kötelességei vannak csak. Joga "új" életet kezdeni miért nincs?
Igazad van, épp ezt írtam, hogy nem kell beleszámolni az egyéb gyerek körüli teendőket, csak az anyagiakat nézni, ezért fele-fele az igazságos egy lehetőség szerint elég pontosan belőtt költségnek.
Ugyanezt írtam, csak lehet, hogy bonyolultan:)
Egyébként én házas vagyok.
Utolsó:
Szintúgy, házas vagyok én is. Exfeleséggel boldogítva. :)
Értettelek, csak a fentebb hozzászólóknak bontottam ki jobban, mert úgy éreztem félreérthető voltam.
12:28: "Sokan valóban "fejőstehénnek" gondolják az exet."
Szerintem sokan a házasságban is fejőstehénnek gondolják a férjet. Tisztelet a kivételnek. Ezért én úgy oldom meg a problémát, hogy nem is akarok házasságot, családot, gyereket... Tudom, ez a kérdezőn nem sokat segít, csak leírtam, hátha valaki hasznosnak találja.
Csak azt nem tudom, hogy ezzel a hozzáállással mit lehet kezdeni? Gyanítom semmit.
Előre rettegek, hogy ha lesz közös gyerekünk, exfeleség kitér a hitéből, ha esetleg kérnénk a gyt. csökkentését. :(
Pedig nem a gyerektől sajnálnák ezt bárki elhiheti!
13:06 Én meg nő, lehet, hogy válás előtt, de így sem gondolom, hogy az exnek kéne mindent fizetni. Tényleg érdekes kérdés, hogy a másik kapcsolatban született gyerek után hogy változzon a gyt.
Tudod mi a baj? Sokan a bérük felére vannak bejelentve és az alapján nagyon keveset fizetnek, mit sem foglalkoznak a tényleges költségekkel.
Szerintem próbáljatok valamilyen kompromisszumot kötni, bár gondolom válás után nem könnyű...
13:56 Lehet, vagy fogsz is válni?
Csak mert végre valaki, aki így gondolkodik! :)
A második gyermek után nem változik,mivel a fizu 20 %-a általánban,tehát 20% a különélő gyermeknek,20% a sajátnak,ez 50% alatt van.
A törvény úgy írja,hogy a gondozó szülő természetben,a különélő pénzben fedezi a gyermek szükségleteit.
Ha csupán a kiadások lennének felezve,a gondozó szülőre hárulna a kiadások nagy része.Ez meg igencsak igazságtalanság lenne,lássuk be.Egyébként nem kell elvállni és akkor gyerektartást se kell fizetni.
13:56 vagyok utoljára. Ne válj, és nem kell fizetni? Nem hiszem, hogy ez ilyen egyszerű:)
Kérdezőnek: sok sikert, remélem meg tudod oldani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!