Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek elítéli a tásadalo...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek elítéli a tásadalom az egyedülmaradt, egyedülálló anyukákat? Nekem olyan "fekete bárány lettem" érzésem van néha.

Figyelt kérdés
válás

2014. febr. 14. 08:15
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
26%
Nem ítélik el, csak a nők szeretik sajnálni és sajnáltatni magukat.
2014. febr. 14. 09:35
 12/31 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem elítéli. Még azok is, akik itt lelkesen ellenkampányolnak, lehet, hogy este simán elcsevegnek a barátnőjükkel, hogy "na, a Marit meg otthagyta az ura múlt héten. Most itt sajnáltatja magát, ahelyett, hogy odatette volna az elé az áldott jó ember elé a sört esténként, nem hagyta volna el... szegény ember egy jó szót nem kapott, aztán pedig milyen jó dolgos ember..."

Vagy: "képzeld, a Mari meg kidobta az urát, azt az áldott jó embert (stb), r**anc"

Közben Marit 3 éve veri az az áldott jó ember.

De szerintem ez az élet minden területére igaz.

2014. febr. 14. 09:41
 13/31 anonim ***** válasza:
31%
#12 vagy egyszerűen csak nem mindenki fekete-fehér. Tudod, mindenki azt előfeltételez, amit látott életében.
2014. febr. 14. 09:42
 14/31 anonim ***** válasza:
Alapesetben nem. Akkor viszont igen, ha ,ket vagy tobb gyerek van kulonbozo apaktol.
2014. febr. 14. 09:44
 15/31 anonim ***** válasza:
60%

#12, "na, a Marit meg otthagyta az ura múlt héten." - kezdjük ott, hogy eleve nem használom azt a szót, hogy "ura", mert - férfiként - ezt egy betegségnek gondolom... a párkapcsolat egy mellérendelt kapcsolat, nincs benne úr meg szolga.

(anyós mondja kb évente egyszer a lányának rám, hogy "az urad így meg úgy" - persze csak cukkolásból...)

Kérdező, a társadalom nem ítél el senkit azért, mert magára marad. Az előítéletes emberek elítélik, de ez legyen az ő problémájuk.

(konkrét személyt persze elítélhetek, ha mondjuk tudom róla, hogy ő marta el a másikat - de akkor az elítélés nem az egyedül maradásnak szól, hanem az elmarásnak)

2014. febr. 14. 10:04
 16/31 anonim ***** válasza:
szociális fóbiád van,senki sem fog megkövezni érte,sem elítélni..ez csak rád tartozik különben is,nemmásra.
2014. febr. 14. 10:09
 17/31 anonim ***** válasza:
40%

Nolite iudicare, ut non iudicemini.

(Máté 7:1)

2014. febr. 14. 10:12
 18/31 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem a társadalom egyáltalán nem ítéli el az egyedülálló anyukát, sőt minden segítséget megad ahhoz tájékoztatás szintjén, hogy fel tudjanak készülni a majdani mozaik családjukra. Teljesen elfogadott életforma mára már ez, semmi kivetnivaló nincs benne.

Ítélkezni általában az szokott, aki már vért izzad kínjába a férje mellett, életunt, de gyáva kilépni a jól megszokott rutinból.

Én elvált egyedülálló anyuka voltam három éven át, aztán jött a nagy szerelem, mára ismét férjnél vagyok. Abba a három évbe nem kaptam kritikát senkitől, esetleg elismerést, hogy egyedül is helyt tudok állni. Lakásfenntartás, gyerekek /kevés tartásdíj mellett/ munka, edzés a fiúknak, becsődölt vállalkozás segítség semmi. Melós volt a talpra állás, de megérte váltani.

2014. febr. 14. 10:15
 19/31 anonim ***** válasza:
46%
És ha a nő, két gyerekkel belecsavarodott a szomszédba, és lelépett, otthagyva a férjét? Majd az új helyen és mindenkinek azt mondja, hogy kénytelen volt elköltözni otthonról? A hátramaradt férj pedig mindent megadott nekik, ház, autó, megélhatés? Na, ilyenkor mi van? Mindig a pasi lesz a hibás, mert szegény nő egyedülmaradt... Hahh...
2014. febr. 14. 12:03
 20/31 anonim ***** válasza:
Utolsó, te miről beszélsz? Senki nem felelőst keresett a válásért. A kérdező szimplán csak kiváncsi volt, hogy ki hogy éli meg, hogy egyedülálló anya lett. Sehol egy rossz szót nem írt a volt férjéről, és nem istenítette magát sem.
2014. febr. 14. 14:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!