Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek elítéli a tásadalom az egyedülmaradt, egyedülálló anyukákat? Nekem olyan "fekete bárány lettem" érzésem van néha.
Szerintem elítéli. Még azok is, akik itt lelkesen ellenkampányolnak, lehet, hogy este simán elcsevegnek a barátnőjükkel, hogy "na, a Marit meg otthagyta az ura múlt héten. Most itt sajnáltatja magát, ahelyett, hogy odatette volna az elé az áldott jó ember elé a sört esténként, nem hagyta volna el... szegény ember egy jó szót nem kapott, aztán pedig milyen jó dolgos ember..."
Vagy: "képzeld, a Mari meg kidobta az urát, azt az áldott jó embert (stb), r**anc"
Közben Marit 3 éve veri az az áldott jó ember.
De szerintem ez az élet minden területére igaz.
#12, "na, a Marit meg otthagyta az ura múlt héten." - kezdjük ott, hogy eleve nem használom azt a szót, hogy "ura", mert - férfiként - ezt egy betegségnek gondolom... a párkapcsolat egy mellérendelt kapcsolat, nincs benne úr meg szolga.
(anyós mondja kb évente egyszer a lányának rám, hogy "az urad így meg úgy" - persze csak cukkolásból...)
Kérdező, a társadalom nem ítél el senkit azért, mert magára marad. Az előítéletes emberek elítélik, de ez legyen az ő problémájuk.
(konkrét személyt persze elítélhetek, ha mondjuk tudom róla, hogy ő marta el a másikat - de akkor az elítélés nem az egyedül maradásnak szól, hanem az elmarásnak)
Nolite iudicare, ut non iudicemini.
(Máté 7:1)
Szerintem a társadalom egyáltalán nem ítéli el az egyedülálló anyukát, sőt minden segítséget megad ahhoz tájékoztatás szintjén, hogy fel tudjanak készülni a majdani mozaik családjukra. Teljesen elfogadott életforma mára már ez, semmi kivetnivaló nincs benne.
Ítélkezni általában az szokott, aki már vért izzad kínjába a férje mellett, életunt, de gyáva kilépni a jól megszokott rutinból.
Én elvált egyedülálló anyuka voltam három éven át, aztán jött a nagy szerelem, mára ismét férjnél vagyok. Abba a három évbe nem kaptam kritikát senkitől, esetleg elismerést, hogy egyedül is helyt tudok állni. Lakásfenntartás, gyerekek /kevés tartásdíj mellett/ munka, edzés a fiúknak, becsődölt vállalkozás segítség semmi. Melós volt a talpra állás, de megérte váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!